Dla tych którzy lubią pogrzebać.

Serwis, naprawa, tunning, customizing.
Deletet

Dla tych którzy lubią pogrzebać.

Post autor: Deletet »

Polecam wam książkę Tomasza Sałka, zamościanina znawcy i miłośnika motocykli "TUNING-ZWIĘKSZANIE SPRAWNOŚCI SILNIKÓW"
W połączeniu ze stroną: http://www.grabowski.com.pl/
Idealny i kompletny materiał naukowy do przeróbek silnika, nawet tych najprostszych.

Książkę można kupić u autora w Zamościu (gdzieś cholera wsadziłem telefon) lub na allegro
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=2024469

Opis:
TUNING – zwiększanie sprawności silników spalinowych

Treść książki została opracowana na podstawie moich wieloletnich doświadczeń przy zwiększaniu mocy silników spalinowych stosowanych w motocyklach sportowych. Nauki pobierałem nie tylko u doskonałych fachowców pracujących w działach konstrukcyjnych polskich firm produkujących motocykle, również w Centralnym Ośrodku Doświadczalnym PZMOT .Wiedzę dotyczącą silników motocyklowych nowszej generacji pozyskiwałem także w specjalistycznych renomowanych firmach zagranicznych zajmujących się tuningowaniem silników do wyścigów motocyklowych najwyższej rangi.

Książka zawiera informacje, rady, pouczenia i wskazówki dotyczące zwiększania mocy silników spalinowych. Podstawowe wzory i przykłady obliczeń oraz zabiegi warsztatowe przekazane w bardzo przystępnej formie pozwalają zrozumieć zagadnienie tuningowania silników spalinowych wszystkich typów - tych starszej generacji ale także i najnowszej produkcji. Książka adresowana jest do wszystkich zainteresowanych tym tematem. Przejrzysta treść nie wymaga od czytelnika posiadania wiedzy z zakresu mechaniki.
Marek

Post autor: Marek »

Czy mogę dać ten opis na stronę Bractwa z info o książce? Kto jest autorem?
Deletet

Dawaj spoko, jak znajdę telefon do pana Tomka to podeślę
Autor jak pisałem Tomasz Sałek
Na aukcji masz skan okładki też możesz dodać, autor na bank nie będzie protestował.
Fidel - RaV

Post autor: Fidel - RaV »

Nie wiesz czy T. Sałek jest dalej przedstawicielem Royala Enfielda? Latem czasami go widzę jak pomyka na Enfieldzie przez Józefów.
Deletet

Generalnie chyba sympatykiem, z tego co zrozumiałem to zna importera, ale oficjalnie przedstawicielem nie jest (chyba).
Fidel - RaV

Post autor: Fidel - RaV »

Kiedyś w starym ŚM czytałem o przedstawicielach ( kilku, 3,4) Royala Enfielda w Polsce i między innymi było jego nazwisko i Zamość.
icecube4

Post autor: icecube4 »

fiedel mm pytanko , na jakiej maszynie jeździsz??? i czy może znasz Doktorka???
Marek

Post autor: Marek »

Krzysiek, przytnij avatar do 130 na 130 maks. (i zaglądaj do forumowej skrzynki pocztowej)...
Deletet

fidel, być może jakoś na temat Royal'a nie gadałem bo nie podobają mi się takie bryły motocykli. Ale wiem, że parę osób jeździ Royalami i są to znajomi pana Tomka więc może i jest dilerem.
zappek

Post autor: zappek »

po kilu głębszych doszedłem do wniosku ze nic nie wiem.
lektura bardzo pozyteczna w starszych konstrukcjach.
czadu...
Awatar użytkownika
mazi
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Post autor: mazi »

IMO teksty Salka poswiecone tuningowi juz przetuningowanego Junaka nic pozytecznego nie wnosza i nie polecam :)
mam nadzieje, ze ta lektura jest troche 'madrzejsza'.
Pozdrawiam

[b]mazi[/b]
Junak 500ccm
Yamaha XJ600S Diversion
Yamaha XT600
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”