jestem po raz pierwszy właścicielem motocykla

Serwis, naprawa, tunning, customizing.
Żaba
Zwykły forumowicz

Post autor: Żaba »

sq8bwh pisze: A kiedyś ołów a teraz potas ma na celu zmniejszenie efektu stukowego spalania bo w/w pierwiastki raczej smarnych właściwości nie mają.. :?:
"w U-95 jest dodatek antyrecesyjny, w postaci organicznych związków potasu, który zastępuje ołów, spełniając rolę dodatku smarnościowego zabezpieczającego gniazda zaworowe przed nadmiernym zużyciem."

Cytat mówi o U95, której już nie ma, ale chodzi o to samo.

Całość tu http://chudzikj.republika.pl/Technika/B ... enzyna.htm

Troche odbiegliśmy od tematu...
Free Rider
waldi
Zwykły forumowicz

Post autor: waldi »

Moj MT 11 jest obecnie na dotarciu wiec zeby nie bawic sie w dolewanie oleju do paliwa zapewniajac mu wieksze smarowanie(i wieksze dymienie)dodaje cala buteleczke na zbiornik i z tego co zauwazylem w niczym mu to nie przeszkadza,rade dostalem od znajomych ktorzy ladnych pare lat pomykaja ruskami.
mukleja

mój Dniepr 11

Post autor: mukleja »

Kiedyś pisałam o nowo nabytym Dnieprze. Prawie po roku wygląda zupełnie inaczej. Czasami pojawiamy się na rajdach motocyklowych. Obiecałam zamieścić zdjęcie. MU.
Bondi

Post autor: Bondi »

odnośnie ugandy to powiem tak ze zalezey od kogo takie paliwko bierzesz kiedys bralem od znajoemgo to niby chodzil itd ten mowil ze dobre tam bierze ale to paliwo smierdzialo a teraz kumpel mi przywozi ugande taka co ma w nazwie plus i lepiej smigasie niz na polskiej z orlenu a do tego mniej pali i nie smierdzi tylko teraz podrozalo i kosztuje u niego takie paliwko 20 zl za 5 litrow a wczesniej bralem za 17.50
mav26

Post autor: mav26 »

ja proponuje przedewszystkim wymienic wszystki lozyska bo dlugo nie pojezdisz...taki sprzet,chocby polskie
mukleja

Dniepr 11

Post autor: mukleja »

Mam Dniepra 11 kupionego w 2007 r. w sklepie fabrycznym w Kijowie. Miałam kiedyś pokazać zdjęcie. Teraz dodaję bo jest po przeróbce. Najgorsze jest to że muszę go sprzedać, bo wyjeżdżam za granicę. Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Motocykl: Ten ze zdjęcia
Kontakt:

Post autor: Fido »

Wywal ten silnik,wstaw z zaporożca i powitamy cię w Klubie 1200 :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”