i znowu virovka

Serwis, naprawa, tunning, customizing.
Boniek

i znowu virovka

Post autor: Boniek »

piszac ten post mam nadzieje, ze jest ktos kto moze mi pomoc.
mam virovke 750, r.83 i nie chodzi tu o rozrusznik, a mianowicie o to, ze jak daje jej w tylek nie moze wejsc na wysokie obroty, a kiedy juz zlapie te 5-6 tys. zaczyna sie dusic, spadaja obroty i gasnie, aha i jeszcze jedno, kiedy tak sie dusi strzela z tlumikow i strasznie kopci. Nie wiem o co chodzi bo niedawno wymienialem olej i swiece, a nie chcialbym rozbierac silnika bo w sumie zapowiada sie jeszcze pare slonecznych dni i chcialbym je jakos wykorzystac
wally

Post autor: wally »

u mnie takie objawy powodowala awaria modolu zaplonowego dosc czesta w tych motocyklach, spowodowana przez jego umieszczenie nad tylnym cylindrem. Nparawa kosztowala mnie 250 zl ale mozna ww wlasnym zakresie wymienic elektronike za 12 zl i przy odrobinie szczescia powinno zadzialac. Co do awarii gaznikow nie wypowiadam sie bo slabo sie na tym znam, jedyne co moge Ci doradzic to zalozenie "zimniejszej"swieczki na przedni garek. A i pytanko, czy po zalozeniu nowych swiec wygrzales je ?
Boniek

moglbys sprecyzowac "wygrzales"?, a co do modulu, to jest problem bo najblizszy mechanik majacy pojecie o motocyklach jest ok 40 km ode mnie, a o serwisie yamahy juz nie wspomne, o ile jeszcze funkcjonuje taki w chelmie
wally

zakladajac nowe swiece najlepiej przy pierwszym odpaleniu sie przejechac, lub chociaz przez kilkanascie minut nie gasic motocykla.

Modol najlepiej sprawdzic chyba za pomoca oscyloskopu, moze jakis mechanik w Twojej okolicy posiada takowy ?
Boniek

narazie dzieki, popytam okolicznych mechanikow, ale szczerze watpie w to zeby ktorykolwiek mial jakies pojecie o modulach zaplonowych, ale u Ciebie po wymianie modulu problem zniknal?
a jesli chodzi o swiece to zostaly one jak najbardziej wygrzane ;D
wally

wez swoj modol przyjedz do zamoscia i sprawdzimy go u mnie.
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Motocykl: Ten ze zdjęcia
Kontakt:

Post autor: Fido »

I tu mamy przykład prawdziwego motocyklisty.
I doradzi, i pomoże. :D
Speedarek
Zwykły forumowicz

Post autor: Speedarek »

Tak jest !!! 8) :lol:
Nie ważne co masz pod dupą , ważne co masz nad nią .......
Boniek

okazalo sie, ze to byla wina filtru powietrza, ktory pewnie nie byl wymieniany od nowosci i tym sposobem zamiast 250 zl za nowy modul zaplacilem 73 za filtr razem z przesylka :D
wally

he :) zmylily mnie strzaly z tlumika i kopcenie, dobrze ze to taka piedula, tez bede teraz madrzejszy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”