KTM 125 exc - co o tym sądzicie?
-
Witek
KTM 125 exc - co o tym sądzicie?
Witam wszystkich forumowiczów! Mam 14 lat i jestem zainteresowany kupnem KTMa 125 exc jak zauważyliście. Interesuje mnie wszystko co wiecie o tym enduro. Wiem o nim wiele ale wiecie, nigdy za dużo.
Interesuje mnie co wiecie z teorii a może też z praktyki wywodzącej się może z posiadania takiego motocykla.
Z góry dzięki!!!
Interesuje mnie co wiecie z teorii a może też z praktyki wywodzącej się może z posiadania takiego motocykla.
Z góry dzięki!!!
-
michal_dh
- Zwykły forumowicz
Hmmm ja Ci powiem po prostu od siebie mam troche mocniejszego brata 125
Jest wyczynowe enduro ale nie wyczyn ! remonty robisz rzadziej niz w sx ! moc kolo 38-39km mysle ze jak dla Ciebie chlopaka ktory ma 14 lat to niezla sprawa
Exc 125 byly produkowane od 96 r a chyba od 99 r wprowadzono zawieszenie UPS
Pozdrawiam
-
Witek
PiotrekRR pisze:http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56420,2565097.html
Obus byl wyrosniety jak na te swoje 14 lat
Co masz na myśli mówiąc "wyrośnięty"?
-
PiotrekRR
-
Witek
-
michal_dh
- Zwykły forumowicz
Nie wiem czy tak mozna robic no ale jedyne moje zrodlo informacji czyli FM..
Masz tu caly temacik o Exc poczytaj sobie http://forum.motocyklistow.pl/index.php ... hl=Exc+125
Moze bana nie dostane
Masz tu caly temacik o Exc poczytaj sobie http://forum.motocyklistow.pl/index.php ... hl=Exc+125
Moze bana nie dostane
- dario
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Honda
Michal_dh dostaniesz bana jak szybko nie zrobisz sptrzęta, bo moje moto stoi i rdzewieje.
Co do tematu nie napisałeś czy jeździłeś czymś już, jak długo i jakie masz doświadczenie w jeździe.
Ten KTM jest fajny, ale jeżdżąc nie umiejętnie możesz zrobić sobie krzywdę.
Tych parę koników w terenie przy tej wadze moto, to już trochę jest.
Co do tematu nie napisałeś czy jeździłeś czymś już, jak długo i jakie masz doświadczenie w jeździe.
Ten KTM jest fajny, ale jeżdżąc nie umiejętnie możesz zrobić sobie krzywdę.
Tych parę koników w terenie przy tej wadze moto, to już trochę jest.
-
Witek
- dario
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Honda
O.K. tylko zabrakło mi ile czasu. Raz się przejechałeś, czy miałeś powiedzmy jeden sezon? Poprostu nie wiem czy masz już doświadczenie, obycie na drodze? Bo to też jest bardzo ważne.
Jeżeli enduro i masz tym jeździć w terenie to pamiętaj o stroju, butach, kasku, ochraniaczach, rękawicach to jest nie mniej ważne niż moto.
Tak poza tym, ja jestem jak najbardziej za, na enduro najłatwiej nauczysz się kontrolować moto, a co za tym idzie bezpiecznie jeździć.
Jeżeli enduro i masz tym jeździć w terenie to pamiętaj o stroju, butach, kasku, ochraniaczach, rękawicach to jest nie mniej ważne niż moto.
Tak poza tym, ja jestem jak najbardziej za, na enduro najłatwiej nauczysz się kontrolować moto, a co za tym idzie bezpiecznie jeździć.
-
Witek
-
Witek
Nie edytowałem ostatniego posta bo pytanie troche inne.
Albowiem co jest lepsze KTM 125 EXC czy Yamaha wr 250. Chodzi mi o różnice pod każdym względem. Wiem że KTM to 2T a Yamaha to 4T i oba są enduro i mają podobną moc. Co doradzacie? interesują mnie roczniki 2000-2003 i cena tak w granicach 8000zł. Z góry dzięX!!
Albowiem co jest lepsze KTM 125 EXC czy Yamaha wr 250. Chodzi mi o różnice pod każdym względem. Wiem że KTM to 2T a Yamaha to 4T i oba są enduro i mają podobną moc. Co doradzacie? interesują mnie roczniki 2000-2003 i cena tak w granicach 8000zł. Z góry dzięX!!
-
michal_dh
- Zwykły forumowicz
Koszty utrzymania nie wiele beda sie roznic bo to i to jest troche wyzylowane lecz spalanie w wr bedzie mniejsze
bo to 4T
kolega ma yz 250 f i na prawde mniej mu pali niz moj
w 4t masz fajny dol obrotow ciagnie odrazu a nie jak w 2T musisz go wkrecac.. Ale powiem Ci ze chcialem sprzedac swojego kata i kupic 4T ale jakos nie potrafie.. Podoba mi sie 2
Tak pozatym to wie inne konstrukcje calekim inne oddawanie mocy w 2T a 4T
Na Twoim miejscu wybralbym pewnie wr poniewaz 125 w 2T nie ma praktycznie w ogole dolu... u mnie w 300 juz cos tam jest i da sie jezdzic ale w 125 jest marnie
Oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie
Powodzenia
-
Witek