Jaka opona na tył ?

Serwis, naprawa, tunning, customizing.
Jaro
Zwykły forumowicz
Motocykl: YAMAHA FAZER
Kontakt:

Jaka opona na tył ?

Post autor: Jaro »

Jaką wybrać oponę na tył, czym się kierować, jakich producentów omijać z daleka a którzy są godni polecenia.

Potrzebuję

160/60 ZR 17 69W

Co sądzicie o tej oponie

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=273712074
Jeśli mężczyzna robi coś bardzo głupiego, to zawsze z motywów najszlachetniejszych.
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Motocykl: Ten ze zdjęcia
Kontakt:

Post autor: Fido »

Fakt. Nowa jest bo 2807.
Fajna oponka ale opini na jej temat nie znam.
Szukam na necie. :D
Deleted 2

Post autor: Deleted 2 »

Ja tam jeździłem na oponach za 30-50 zł i śmigłem nie ma to dla mnie takiego wielkiego znaczenia nie jeżdżę często po torach ani w deszcz choć się zdarzyło. Zależy od tego w jakich warunkach jeździsz i czy długo chcesz ja mieć. Bo np. jak z Bąblem ćwiczyliśmy jazdę na gumie to opony co miały na środku 3mm bieżnika to w tydzień po dwie zjadaliśmy do drutów albo nitek. Jak kupisz twardą to dłużej pożyje ale mniejsza przyczepność a jak miękka to wiadomo…. Ale jak masz kupować nową to dobrze się zastanów bo 500 zł to niezła kasa dobrze trzeba wydąć. To jest tylko moje skromne zdanie. Pozdrawiam!!
Deleted 2

Ta michelin jest chyba dobra. Jak byłem we Włoszech to co drugi miał taką w moto a tam różnie i w różnych warunkach śmigają. To tylko moje zdanie proszę o uprzejme krytykowanie. PiotrekRR powinien wiedzieć najlepiej oczytany chłopak jest!
Awatar użytkownika
Piotrek
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

Ja mam dobra wspomnienia z Brigestone Baltax, opona dedykowana do szybkiej turystyki, dobra na mokra szose, teraz jezdze na Dunlopach Sportmaxx'ach i jestem zadowolony. Nagrzana swietnie sie trzyma, co prawda tyl juz mi sie do sznurkow skonczyl ale i tak moje traktowanie dobrze zniosl.
Michelin Pilot Road tez maja dobra opinie.
http://www.michelin.pl/pl/front/act_aff ... 2004153513
Menel: http://change.menelgame.pl/change_please/6042900/ kliknij, dasz mi kilka gr:)
Deleted 2

Ja polecam CONTI SPORT ATTACK dobrze mi się spisywała na tyle a z przodu jeszcze mam i nie narzekam. Super! ale nie wiem czy są one w takich rozmiarach jak 160/60 ZR 17
Awatar użytkownika
Piotrek
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

Menel: http://change.menelgame.pl/change_please/6042900/ kliknij, dasz mi kilka gr:)
Speedarek
Zwykły forumowicz

Post autor: Speedarek »

jarku ta opona jest ok ale do twojego moto proponowałbym ci 180 . Bezapelacyjnie 8) :lol:
Nie ważne co masz pod dupą , ważne co masz nad nią .......
Awatar użytkownika
sebus00
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda VTR 1000 FireStorm

Post autor: sebus00 »

Jaro sam widziales jaka oponke kupilem za 50 zeta z 2005r i sezon przesmigalem
Jacekxx
Zwykły forumowicz
Motocykl: yamaha raider

Post autor: Jacekxx »

Ja polecam opony michelin pilot road. Jeżdżę na takich już dwa sezony i są naprawdę dobre.maja dobrą przyczepność i szybko się nie zużywają. Jeżdżę na nich w Anglii,więc dosyć często podczas deszczu i w takich warunkach też są ok. Używanych opon nie polecam. Kiedys przez używaną oponę omal się nie zabiłem.
Awatar użytkownika
sebus00
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda VTR 1000 FireStorm

Post autor: sebus00 »

Slyszalem Tofik slyszalem ze przy 170 ci strzelila, ale chyba przez to ze byla klejona od srodka, a takie opony to i ja dyskwalifikuje...
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Wstyd się przyznać ale taką klejoną mam z przodu.
Przejezdziłem cały mój sezon(tylko 2 miechy) i jak na razie (odpukać 3 razy w niemalowane) się trzyma.
Fakt, była tania bo 80 zł za nówkę,no prawie, ale ty Jaro kup nową.
Jak zmienię bajka na nowszy to opony używki nie będą miały prawa zaistnieć.
Jaro
Zwykły forumowicz
Motocykl: YAMAHA FAZER
Kontakt:

Post autor: Jaro »

speedarek pisze:jarku ta opona jest ok ale do twojego moto proponowałbym ci 180 . Bezapelacyjnie 8) :lol:
Dlaczego ?
Jeśli mężczyzna robi coś bardzo głupiego, to zawsze z motywów najszlachetniejszych.
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Bo tak postanowiłem.
Jak Bóg,Binladen,Allach lub Achmed Terrorist (Ill Kill You) da doczekać się w miarę młodego motocykla to opony będą w nim tylko nowe.
Ostatnio zmieniony piątek, 30 listopada 2007, 20:21 przez Fido, łącznie zmieniany 1 raz.
Jacekxx
Zwykły forumowicz
Motocykl: yamaha raider

Post autor: Jacekxx »

No właśnie. Była to prawie nowa opona,miała tylko jedną łatkę i ona właśnie nie wytrzymała. Dlatego więcej używanej opony nie założę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”