wspomnienia PRL [L] dla starszych userow :P

Uśmiechnij się...
wally

wspomnienia PRL [L] dla starszych userow :P

Post autor: wally »

Jaro
Zwykły forumowicz
Motocykl: YAMAHA FAZER
Kontakt:

Post autor: Jaro »

Mi się kręci łezka w oku gdy oglądam program ,, Sonda " Kurka i Kamińskiego a ten właśnie odcinek pamiętam jak dziś gdy go oglądałem i niejednokrotnie go wspominam.

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 4582213745

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 4422050557
Jeśli mężczyzna robi coś bardzo głupiego, to zawsze z motywów najszlachetniejszych.
DOK
Zwykły forumowicz
Motocykl: Suzuki Intruder VS 700

Post autor: DOK »

Dzięki Jaro (łezka w oku)- krucza ten pierwszy link - plaster rzeczywistości - goście gdyby wiedzieli że z paręnaście ich programów zostanie zapisanych na płycie o wiele mniejszej niż prezentowali to by gości pewnie z butów wyrwało - szkoda ich - fajny program był - zresztą już niewiele takich w polskiej TV
Grzelas
Zwykły forumowicz
Motocykl: brak

Post autor: Grzelas »

Zauważcie że ten odcinek sondy o oleju nawet nie bardzo sie zdezaktualizował... Powinien być "lekturą" w szkołach ;)
Czołówka programu zawsze przenosi mnie w czasie i wywołuje dreszcze emocji jak wtedy gdy miałem 10 lat. Zresztą uważana jest przez wielu za najlepiej zmontowany materiał w TVP wogóle.
Ciekawe ilu z pokolenia 30 paro latków jest dzisiaj tym kim jest dzięki Sondzie?
wally

Post autor: wally »

ze tez nikt nie wpadl jeszcze na pomysl zeby wydac wszystkie odcinki "Sondy" na DVD, nasze pokolenie wykupiloby takie cos jak cieple buleczki.
Grzelas
Zwykły forumowicz
Motocykl: brak

Post autor: Grzelas »

Pomysł taki już był dawno tylko coś nie tak jest z prawami autorskimi.
Kiedyś natknąłem się w sieci na forum poświęcone Sondzie. Z tego co pamiętam to po pierwsze primo: nie wszystkie odcinki sondy się zachowały a po drugie primo: łapę na tych materiałach trzyma TVP i jak na razie potrzeby jakiejś reedycji chyba nie widzi ;)
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Motocykl: Ten ze zdjęcia
Kontakt:

Post autor: Fido »

Oj sonda sonda.
Lubiłem ten program.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Humor”