Uwaga, uwaga konkurs
-
Żaba
- Zwykły forumowicz
Ostatnia seria pytań. Pierwsza poprawna odpowiedź będzie nagrodzona kalendarzem wydanym przez Stowarzyszenia Miłośników Junaka.
1. Gdzie produkowana była SHL M05
a) Kielce
b) Warszawa
c) Świdnik
2. Jaką moc miał silnik rajdowego Junaka M07 R
a) 17 KM
b) 19 KM
c) 22 KM
3. W którym roku zespół fabryczny SFM zdobył na Junakach złoty medal w Sześciodniówce.
a) 1960
b) 1962
c) 1965
4. Jaki rodzaj napędu tylnego koła, posiadał przedwojenny polski motocykl SM 500 (prototyp)
a) wał Kardana
b) łańcuch
c) pas
5. Co oznacza nazwa motocykla MOJ
a) skrót nazwy zakładu
b) pseudonim właściciela wytwórni motocykla
c) inicjały twórców motocykla
1. Gdzie produkowana była SHL M05
a) Kielce
b) Warszawa
c) Świdnik
2. Jaką moc miał silnik rajdowego Junaka M07 R
a) 17 KM
b) 19 KM
c) 22 KM
3. W którym roku zespół fabryczny SFM zdobył na Junakach złoty medal w Sześciodniówce.
a) 1960
b) 1962
c) 1965
4. Jaki rodzaj napędu tylnego koła, posiadał przedwojenny polski motocykl SM 500 (prototyp)
a) wał Kardana
b) łańcuch
c) pas
5. Co oznacza nazwa motocykla MOJ
a) skrót nazwy zakładu
b) pseudonim właściciela wytwórni motocykla
c) inicjały twórców motocykla
Free Rider
-
Żaba
- Zwykły forumowicz
To zapraszam po odbiór nagrody
Więcej pytań z mojej strony nie będzie, chyba że ktoś ma ochotę dla zabawy konkurs kontynuować. Sam też chętnie sprawdzę swoją wiedze.
Jeszcze jeden kalendarz dam w nagrodę osobie, która opisze jakiegoś weterana w temacie "Motocykl zabytkowy - historia, modele, dane"
Ale nie kopiujcie całych opisów z netu - za taki opis kalendarza nie będzie. Czekam do końca tygodnia, z materiałami w mierę możliwości mogę pomóc.
Więcej pytań z mojej strony nie będzie, chyba że ktoś ma ochotę dla zabawy konkurs kontynuować. Sam też chętnie sprawdzę swoją wiedze.
Jeszcze jeden kalendarz dam w nagrodę osobie, która opisze jakiegoś weterana w temacie "Motocykl zabytkowy - historia, modele, dane"
Ale nie kopiujcie całych opisów z netu - za taki opis kalendarza nie będzie. Czekam do końca tygodnia, z materiałami w mierę możliwości mogę pomóc.
Free Rider
-
irbit