230 kg a 65 kg czy to mozliwa proporcja

Agusia
Zwykły forumowicz
Motocykl: HONDA MAGNA VF750C
Kontakt:

Post autor: Agusia »

ok
www.magna-tapicerstwo.prv.pl
DOK
Zwykły forumowicz
Motocykl: Suzuki Intruder VS 700

Post autor: DOK »

Hma usiadłem dzisiaj na tenere ksenona - oj jakby tak wysoka była Africa to kurczaki wąsko ze mną. Hm muszę usiąść na Afri i poprobować. Narazie pozostają marzenia.
Robo

Post autor: Robo »

Witam
Tak czytam i co wam powiem to wam powiem viadro to nie enduro poprostu jest za ciezki ok w lekki szuter i tyle. afri jest wyzsza od viadra o jakies dwa cm nie wiem jak to sie ma do tenerki xenona. ale mozna wymienic siedzenie tzn obnizyc i jak w przypadku afri automatycznie sie robi szersze zajmuje sie ty kolo www.mariomoto.pl to chyba tyle ale jak enduro to nie trampek -nie chce jechac viadro to slon jak afri krowa ;)
Awatar użytkownika
ksenon
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha XT1200Z Super Tenere
Kontakt:

Post autor: ksenon »

dużo zależy od zawieszenia, moje jest na wykończeniu ,a więc tenerka wydaje mi sie niska ,
Awatar użytkownika
KAMILOO
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha TDR 125, Romet 777, CZ 175/477
Kontakt:

Post autor: KAMILOO »

ksenon pisze:a więc tenerka wydaje mi sie niska
Pamiętam jak ją pierwszy raz zobaczyłem, co za rozmiar... :wink:
[img]http://img123.imageshack.us/img123/8579/11222ss8.gif[/img]
[url=http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Yamaha/TDR_125/72844][img]http://img132.imageshack.us/img132/4029/dra.png[/img][/url]

Ujeżdżanie nowego rumaka ;)
DOK
Zwykły forumowicz
Motocykl: Suzuki Intruder VS 700

Post autor: DOK »

Robo pisze:Witam
ale mozna wymienic siedzenie tzn obnizyc
Ta ale o ile -2 cm nawet 4 cm i tak nie robi różnicy przy takim jak w Afri osadzeniu środka cieżkości.
Robo

ok teoretycznie nie robi owszem ale kupujac enduro trzeba liczyc sie z tym ze jest troszke bardziej wymagajacym motocyklem wlasnie ze wzgledu na wysoki srodek ciezkosci. a co do 4 cm moze troszke wiecej 5 to duza ruznica ja w swoim viadrze wymienilem i teraz dostaje cala stopa do ziemi ;) a jesli chodzi o afri to ma kolega i afri poloze i podniose dam jej rade nie ma problemu z przechyleniem a z viadrem jest tak ze jak przechyle to juz poleci i nie podniose pomimo tego ze afri jest wyzsza. sam bardzo powanie zastanawiam sie nad zamiana na afri.
Robo

mialem okazje przejechac sie tenerka xenona i porownujac ja do nawet afli to jak na moje odczucia super leciutka jak dla mnie afri i viadro to do turystyki a zeby najesc sie blota to cos duzo lzejszego
Awatar użytkownika
dario
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda

Post autor: dario »

W końcu ktoś rozsądnie myśli. :!: :!: :!:
Popieram :D

A to jest coś co chciałbym mieć w garażu do szaleństw, w końcu powrót do ukochanej marki. Yamaha WR250R

Obrazek
Robo

Dario i to jest wlasnie swietny pomysl ja w garazu na cos takiego tez miejsce bym znalazl :lol:
michal_dh
Zwykły forumowicz

Post autor: michal_dh »

No to na co czekacie Panowie :p ? Fajny sprzet jezdzielm na czyms podobnym tyle ze yz 250f i bardzo przyjemnie sie jezdzi :)
Awatar użytkownika
ksenon
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha XT1200Z Super Tenere
Kontakt:

Post autor: ksenon »

jak by była kasa to wr też by była

trzeba jeszcze pamiętać że są ludzie co lubią duże motocykle w akcji, bo takim małym drapaczem , przystosowanym do jazdy w ciężkim terenie, to żadne wyzwanie
Awatar użytkownika
dario
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda

Post autor: dario »

Wyzwanie nie, ale jaka przyjemność :!: :!: :!:
Skok na motocyklu ciężkim to czasami jest walką o spadnięcie na cztery łapy, takim lekkim to można jeszcze podrapać się w tyłek w czasie lotu. :lol:
No i lądowanie gdy się nie uda to może być słabo, ciężko się wtedy wygramolić. No i na stromych podjazdach jest słabo.
Robo

ksenon pisze: trzeba jeszcze pamiętać że są ludzie co lubią duże motocykle w akcji, bo takim małym drapaczem , przystosowanym do jazdy w ciężkim terenie, to żadne wyzwanie
ksenon to mam pomysla jak lubisz wyzwania moim viadrem w ciezki teren i to bedzie wyzwanie :lol:
michal_dh
Zwykły forumowicz

Post autor: michal_dh »

Ksenon a wolalbys wyciagac z bagienka albo jakiejs gory rower czy jakies ciezkie enduro ? :mrgreen:

Wyczynowe 2T porownuje do roweru bo jest na prawde lekkie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Enduro,cross”