co dordzicie ?

Rycerze motocyklizmu.
Zgrywus
Zwykły forumowicz
Motocykl: GL 1200, M-72 ruska rzeźba w niemieckim betonie

co dordzicie ?

Post autor: Zgrywus »

co doradzicie Panowie "złomiarze" na zblizajaca sie zime /co prawda to daleko jeszcze .../ chce podszukać jakiego weterana do własnoręcznej rekonstrukcji, moze macie coś do zaproponowania ze swoich zapasów, moze jakie wskazówki adresy itp.
interesuje mnie :
- iz 49,
- janek,
- avo simson /tylko turist/
- ewentualnie cos z rosyjskiej mysli technicznej
Fidel - RaV

Post autor: Fidel - RaV »

Kurde trudny wybór, bo każdy z tych motocykli jest super. Ja w sumie miałem kilka iży, dwa junaki i urala, ale najbardziej zadowolony byłem z urala. Zgliszcza iża 49 jeszcze posiadam. :)
Zgrywus jak chcesz, to możemy się motorkami pokręcić kiedyś, wiem gdzie są takie sprzęty. Może by ktoś sprzedał. Ja ciągle poszukuje różnych sprzętów i się trochę orientuję, przynajmniej na swoim terenie. :)
Jeżeli chodzi o AVO Turist, to tego nie znajdziemy. Strasznie wysoko stoją i zostały one już rozgrabione. Proponuję Urala na suwaku. Piękna maszyna.
Fidel - RaV

No fajniejsza od Urala jest M72, ale jej cena jest porażająca. :)
Zgrywus
Zwykły forumowicz

:)

Rafał - ths za info oczywiście jestem zainteresowany tym co Ty masz na stanie i ewentualnie juz sie umawiamy na wycieczkę w celu "poszukiwań" :) - pozdrawiam i jeszcze raz ths !
Agusia
Zwykły forumowicz
Motocykl: HONDA MAGNA VF750C
Kontakt:

Post autor: Agusia »

z tym że moim zdaniem cena M-72 nadal będzie rosła, na spadech chyba już nie ma co liczyc
www.magna-tapicerstwo.prv.pl
Fidel - RaV

I to mnie martwi, bo zawsze chciałem mieć takiego sprzęta. :(
Żaba
Zwykły forumowicz

Post autor: Żaba »

Ja z racji że mam delikatne skrzywienie na punkcie Junaka, to właśnie ten motocykl polecam :wink: Gdyby udało Ci się znaleźć model M07 szczególnie te z pierwszej produkcji z półbębnowymi piastami, płytkimi błotnikami itd. mmmy achh palce lizać....
Części zamienne dostaniesz np. tu http://www.skuterdebica.hg.pl/

Do IŻa 49 mam rame z przodem i wydechy.
Ostatnio zmieniony niedziela, 8 kwietnia 2007, 16:16 przez Żaba, łącznie zmieniany 2 razy.
wilma

Post autor: wilma »

Siemka.Zgadzam się z kolegą.Do junaka jest praktycznie wszystko na rynku .Co do M72 to można się pobawić w K750 są tańsze a wyglądają dosyć zawodowo po pewnych retuszach no i ten dolno zaworowy silnik wydech miod malina.Ja mam Panonie do wykończenia lakiery elektryka komplet orginał.
Agusia
Zwykły forumowicz
Motocykl: HONDA MAGNA VF750C
Kontakt:

Post autor: Agusia »

a wracając jeszcze do M-72 trzeba mi lewy sówak.
www.magna-tapicerstwo.prv.pl
Soft
Zwykły forumowicz

Post autor: Soft »

Koledzy - zrobić Junaczka na 99% oryginał. TO jest to co przyniesie satysfakcję każdemu i ma dużą zaletę .... wiesz do czego dążysz - czyli cel jest określony. Każda przeróbka w stylu robionych przez nas chopperów przed 15 laty w tej chwili nie ma sensu. Wywoła tylko zażenowanie i uśmiechy politowania..... a taki oryginalik .... szkoda gadać .... nawet pod względem wartości to jest coś...
Pozdrawiam Piotr
Zgrywus
Zwykły forumowicz

... no i teraz zgłupłem zupełnie :) od zawsze podobał mi sie Janek no i avo natepnie iż 49, od zawsze byłem za Polską myślą techn. i nie będę ukrywac po poscie Żaby & Softa - zaczynam główkować ... brrr chopy ale mi mieszacie !!! :) qrde no ...
Soft
Zwykły forumowicz

Post autor: Soft »

Wiesz co zgrywus.... Żaba ma rację z tym 07 - ja Ci coś napiszę - to jest moje zdanie.
Jak pisałem kiedyś na forum miałem Junaka junak był 010 ... i zacząłem go przerabiać - zrobiłem z niego odlotowego choppera i sprzedałem za psi grosz. Jak byłem teraz na targach motocyklowych i widziałem wszystkie części do Junaka odnowione, polerowane, chromowane to mnie szlag trafił. Mając czas i trochę grosza - te części nie są drogie - można zrobić cudo - dosłownie coś takiego jak wyjechało z fabryki ... bez alternatorów, i iskrowników z DT-a,
Na początku robisz na oryginał .... jaki ci wyjdzie ... potem zamieniasz każdą śrubkę na oryginalną, chromowaną, polerowaną ... aż dojdziesz do wniosku że już nie masz czego wymienić. Może Ci to zająć i 5 lat, ale czy to ważne - masz hobby i z dnia na dzień masz droższy motocykl.
A jeżeli to nad czym zaczniesz pracę będzie się nazywało Junak M07 - tak jak pisał Żaba ..... to już słyszę tą muzykę i widzę Twoją bezczelnie zadowoloną gębę za parę lat.
Zgrywus
Zwykły forumowicz

soft : dokładnie to co napisałeś - to nic dodac nic ując : dokładnie tak myślę ... w moim przekonaniu chodzi mi o co takiego <uratować coś przed przerobieniem na zyletki > nie wazne ile to potrwa i ile bedzi ekosztować - wazne aby uratować !!
irbit

Post autor: irbit »

Agusia906 pisze:z tym że moim zdaniem cena M-72 nadal będzie rosła, na spadech chyba już nie ma co liczyc
moim zdaniem ceny emek osiągneły maximum i juz nie bedą rosły

z tego co wymieniłeś to polecal bym awo tourist - piękna linia i naprawde niezawodny sprzęt, emka też fajny motorek :wink:
Żaba
Zwykły forumowicz

Post autor: Żaba »

To Zgrywus wszytko już wiesz :wink:
Mam dla Ciebie fajny sprzęt do restauracji http://moto.allegro.pl/item182727110_ju ... iowka.html
nie jest to M07 a le przejściówka taka jak moja :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Weteran”