prostowanie lag

Serwis, naprawa, tunning, customizing.
wojtek
Zwykły forumowicz

prostowanie lag

Post autor: wojtek »

Powiedzcie mi czy warto prostować lagi, czy raczej tego nie robić? Kto ewentualnie to robi?
Agusia
Zwykły forumowicz
Motocykl: HONDA MAGNA VF750C
Kontakt:

Post autor: Agusia »

w jakimś weteranie może i warto, ale jeśli motocykl ma jechać szybciej niż jakieś 120 km/h to nie jest to najlepsze rozwiązanie, poza tym w naszych okolicach raczej nikt tego nie robi.
www.magna-tapicerstwo.prv.pl
Soft
Zwykły forumowicz

Post autor: Soft »

Przeglądając allegro widziałem jakąś firmę która miała lagi do większości motocykli. Prawdopodobnie to podróbki - ale zapewne lepsze niż prostowane.
wojtek
Zwykły forumowicz

Post autor: wojtek »

Masz jakiegoś linka?
Awatar użytkownika
Skrzydlaty
Zwykły forumowicz
Motocykl: NSU351OT M-G G5
Kontakt:

Post autor: Skrzydlaty »

Śmieszą mnie mity rozpowszechniane w RP, że tego i tamtego się nieprostuje lub nie naprawia, zwłaszcza jesli ma się blade pojęcie o temacie.
A już szczególnie, że na zachodzie to się wszystko wymienia na nowe, bo tam są wszyscy bogaci i nie umieją liczyć pieniedzy...
Szczególnie śmieszne wydają się takie opinie, w kraju, gdzie 90% motocykli, to uzywanie motocykle z zachodu.
Powiem więcej motocykliści w RP, to ludzie głębokiej wiary. Wierzą w to, co mówi im sprzedajacy motocykl, ale boją/nie chcą/wolą nie sprawdzic jego faktycznego stanu technicznego.
A na zachodzie umieją liczyć kasę i dlatego mają jej duzo, bo wiedzą, jak ją oszczędzać.
Koła, ramy, lagi prostuje się i używa, także w sporcie motocyklowym, bo tam najczęsciej ulegają uszkodzeniu. Nie możliwe?
To proszę przejrzeć sobie załączoną stronę http://www.framestraightsystem.com/Video.htm
pozdrawiam
:wink:
nie jestem bezstronny zapraszam na www.moto-wings.pl
Od jednego NSU, lepsze jest tylko... dwa, a nawet trzy...
wally

Post autor: wally »

temat przypomina mi reklame pewnej firmy produkujacej kaski " jesli masz glowe za 20 dolcow, kupuj kask za 20 dolcow"
:)
Agusia
Zwykły forumowicz
Motocykl: HONDA MAGNA VF750C
Kontakt:

Post autor: Agusia »

Skrzydlaty pisze:Śmieszą mnie mity rozpowszechniane w RP, że tego i tamtego się nieprostuje lub nie naprawia, zwłaszcza jesli ma się blade pojęcie o temacie.
A już szczególnie, że na zachodzie to się wszystko wymienia na nowe, bo tam są wszyscy bogaci i nie umieją liczyć pieniedzy...
Szczególnie śmieszne wydają się takie opinie, w kraju, gdzie 90% motocykli, to uzywanie motocykle z zachodu.
spora cześć użytkowników motocykli używanych kupuje motocykle świeżo sprowadzone z zachodu właśnie dlatego, że tam nikt sie nie bawi w klejenie, spawanie, prostowane itp, wymienia na nowe i ma być ok.
www.magna-tapicerstwo.prv.pl
Soft
Zwykły forumowicz

Skrzydlaty pisze:A na zachodzie umieją liczyć kasę i dlatego mają jej duzo, bo wiedzą, jak ją oszczędzać.
Koła, ramy, lagi prostuje się i używa, także w sporcie motocyklowym, bo tam najczęsciej ulegają uszkodzeniu.
O mój Boże......

Już nie wypowiem się na temat prostowania lag, kół i ram - bo naprawdę dyskusja nie ma sensu ......
Ale czy naprawdę uważasz że dużo kasy ma się z oszczędzania ? :shock:

Jeżeli napiszesz jeszcze parę słów o dzieciach które znajduje się w kapuście ... to już będzie komplet !

Zapamiętaj na całe życie i zgódź się z tym lub nie ! Oszczędzanie to domena ludzi biednych a nie bogatych . Koniec .
Soft
Zwykły forumowicz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”