Mile widziane opowiadania o tym, jakie były poczynania motocykla zanim trafił w Twoje ręce (oczywiście, jeśli taka historia jest Ci znana).
Historia mojego motocykla
-
irbit
Historia mojego motocykla
Opisujcie tu historie swojego zabytkowego motocykla, jak go nabyliście, skąd, co was skłoniło do kupna właśnie takiego modelu itp.
Mile widziane opowiadania o tym, jakie były poczynania motocykla zanim trafił w Twoje ręce (oczywiście, jeśli taka historia jest Ci znana).

-
irbit
To może ja zacznę
Ural M-61
Kupiłem go od znajomego z Lubaczowa w 2004r. (jestem jego 2 właścicielem w polsce) wyglądał tak:

Był po remoncie silnika, malowaniu renowacyjną farbą, tylne zawieszenie również zostało poddane regeneracji. Może nie wyglądał oszałamiająco, ale chodził ślicznie i chyba to było jednym z czynników, które przeważyły kupno tego motocykla, dodam, że poprzedni właściciel zaraz po remoncie udał się Irbitem w wakacyjną podróż nad Krym.
Wcześniejsze jego dzieje związane były z naszymi wschodnimi sąsiadami a dokładnie z Białorusią, został sprowadzony i sprzedany do Lubaczowa przez handlarza z Siedlec, niestety dokładniejsze informacje są mi nieznane.
Jak wygląda dziś można zobaczyć w dziale pod nazwą "pochwalcie się", choć troszkę się zmienił a dokładniej podczas ostatniego weekendu powróciłem do oryginalnego silnika 6V.
Ural M-61
Kupiłem go od znajomego z Lubaczowa w 2004r. (jestem jego 2 właścicielem w polsce) wyglądał tak:

Był po remoncie silnika, malowaniu renowacyjną farbą, tylne zawieszenie również zostało poddane regeneracji. Może nie wyglądał oszałamiająco, ale chodził ślicznie i chyba to było jednym z czynników, które przeważyły kupno tego motocykla, dodam, że poprzedni właściciel zaraz po remoncie udał się Irbitem w wakacyjną podróż nad Krym.
Wcześniejsze jego dzieje związane były z naszymi wschodnimi sąsiadami a dokładnie z Białorusią, został sprowadzony i sprzedany do Lubaczowa przez handlarza z Siedlec, niestety dokładniejsze informacje są mi nieznane.
Jak wygląda dziś można zobaczyć w dziale pod nazwą "pochwalcie się", choć troszkę się zmienił a dokładniej podczas ostatniego weekendu powróciłem do oryginalnego silnika 6V.
- Moskit1
- Zwykły forumowicz
Witam
Ja zaprezentuje IFA BK 350 z roku 55
Egzemplarz prawie
w 100% oryginale został zakupiony w Trzebownisku za 650zł pierwszy moto jakiego zakupiłem remont zrobiony był w 2 miechach przyczyna wyjazdy i termin do szkoły jako prace dyplomową hmm nie bardzo jestem zadowolony ale to były początki w moich remontach heheh

chromy jeszcze oryginalne !! stan pokazuje po 5 latach trzeba by było remont zrobić ale jestem tak przywiązany do niej ze hej hmmm zostanie tak chyba do końca heheh
Info dostałem od facia o tym samym nazwisku co ja co mnie miło zaskoczyło heheh moto stało w stodole, silnik był już wypolerowany przez właściciela i wyremontowany na WSK Rzeszów.

dalsze opowieści moich moto następnym razem!!!
Pozdrawiam
Ja zaprezentuje IFA BK 350 z roku 55
Egzemplarz prawie

chromy jeszcze oryginalne !! stan pokazuje po 5 latach trzeba by było remont zrobić ale jestem tak przywiązany do niej ze hej hmmm zostanie tak chyba do końca heheh Info dostałem od facia o tym samym nazwisku co ja co mnie miło zaskoczyło heheh moto stało w stodole, silnik był już wypolerowany przez właściciela i wyremontowany na WSK Rzeszów.

dalsze opowieści moich moto następnym razem!!!
Pozdrawiam
Szukajcie aż znajdziecie ... Jesli Was szukają to sie tak chowajcie by Was nie znaleźli .
-
Żaba
- Zwykły forumowicz
Co tu pisać jak motorki moje nie mają ciekawej historii... jak wiele innych złożonych z części lub przechodzące z rąk do rąk, gdzie trudno ustalić przeszłość.
No może mojego pierwszego Junaka kiedyś opiszę.
Niektóre motocykle mają ciekawą przeszłość. Na Rajddzie Nocnym była np. Honda z 1977, która od nowości służyła w wojsku. Była używana do eskortowania VIP-ów, między innymi Jana Pawala II.
Motocykl może jeszcze nie taki bardzo stary ale historia ciekawa.
No może mojego pierwszego Junaka kiedyś opiszę.
Niektóre motocykle mają ciekawą przeszłość. Na Rajddzie Nocnym była np. Honda z 1977, która od nowości służyła w wojsku. Była używana do eskortowania VIP-ów, między innymi Jana Pawala II.
Motocykl może jeszcze nie taki bardzo stary ale historia ciekawa.