Historia mojego motocykla

Rycerze motocyklizmu.
irbit

Historia mojego motocykla

Post autor: irbit »

Opisujcie tu historie swojego zabytkowego motocykla, jak go nabyliście, skąd, co was skłoniło do kupna właśnie takiego modelu itp.
Mile widziane opowiadania o tym, jakie były poczynania motocykla zanim trafił w Twoje ręce (oczywiście, jeśli taka historia jest Ci znana).
:wink:
irbit

Post autor: irbit »

To może ja zacznę :)

Ural M-61
Kupiłem go od znajomego z Lubaczowa w 2004r. (jestem jego 2 właścicielem w polsce) wyglądał tak:

Obrazek Obrazek Obrazek

Był po remoncie silnika, malowaniu renowacyjną farbą, tylne zawieszenie również zostało poddane regeneracji. Może nie wyglądał oszałamiająco, ale chodził ślicznie i chyba to było jednym z czynników, które przeważyły kupno tego motocykla, dodam, że poprzedni właściciel zaraz po remoncie udał się Irbitem w wakacyjną podróż nad Krym.

Wcześniejsze jego dzieje związane były z naszymi wschodnimi sąsiadami a dokładnie z Białorusią, został sprowadzony i sprzedany do Lubaczowa przez handlarza z Siedlec, niestety dokładniejsze informacje są mi nieznane.

Jak wygląda dziś można zobaczyć w dziale pod nazwą "pochwalcie się", choć troszkę się zmienił a dokładniej podczas ostatniego weekendu powróciłem do oryginalnego silnika 6V.
Awatar użytkownika
Moskit1
Zwykły forumowicz

Post autor: Moskit1 »

Witam
Ja zaprezentuje IFA BK 350 z roku 55
Egzemplarz prawie ;) w 100% oryginale został zakupiony w Trzebownisku za 650zł pierwszy moto jakiego zakupiłem remont zrobiony był w 2 miechach przyczyna wyjazdy i termin do szkoły jako prace dyplomową hmm nie bardzo jestem zadowolony ale to były początki w moich remontach heheh
Obrazek

Obrazek chromy jeszcze oryginalne !! stan pokazuje po 5 latach trzeba by było remont zrobić ale jestem tak przywiązany do niej ze hej hmmm zostanie tak chyba do końca heheh
Info dostałem od facia o tym samym nazwisku co ja co mnie miło zaskoczyło heheh moto stało w stodole, silnik był już wypolerowany przez właściciela i wyremontowany na WSK Rzeszów.
Obrazek
dalsze opowieści moich moto następnym razem!!!
Pozdrawiam
Szukajcie aż znajdziecie ... Jesli Was szukają to sie tak chowajcie by Was nie znaleźli .
Awatar użytkownika
Moskit1
Zwykły forumowicz

:D co Panowie tylko my mamy motorki co hehehheheh :?:
Szukajcie aż znajdziecie ... Jesli Was szukają to sie tak chowajcie by Was nie znaleźli .
Żaba
Zwykły forumowicz

Post autor: Żaba »

Co tu pisać jak motorki moje nie mają ciekawej historii... jak wiele innych złożonych z części lub przechodzące z rąk do rąk, gdzie trudno ustalić przeszłość.
No może mojego pierwszego Junaka kiedyś opiszę.

Niektóre motocykle mają ciekawą przeszłość. Na Rajddzie Nocnym była np. Honda z 1977, która od nowości służyła w wojsku. Była używana do eskortowania VIP-ów, między innymi Jana Pawala II.
Motocykl może jeszcze nie taki bardzo stary ale historia ciekawa.
Awatar użytkownika
Moskit1
Zwykły forumowicz

:D witam
No to bardzo ciekawe hmmm mogą być historyjki kolegów co posiadają moto a sie nie udzielają :!:
Chociaż tak sadzę :?:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Weteran”