Mały problem!!!

Serwis, naprawa, tunning, customizing.
przemek1991

Mały problem!!!

Post autor: przemek1991 »

Witam, dzisiaj podczas jazdy motorem zablokowało mi się koło i silnik zgasł, silnik miał 70C, motor bez problemu odpalił po tym i jeżdził.
Co może być przyczyną zablokowania koła???
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Motocykl: Ten ze zdjęcia
Kontakt:

Post autor: Fido »

1.Może wskoczył na dołku przez przypadek drugi bieg i zablokowało skrzynię.
2.Może coś z łańchem nie tak.Za luźny lub zbyt zużyty i nie trafił na zęby.
przemek1991

Pierwsza opcja odpada bo droga była bardzo dobra(Tomaszów-Bełżec)
Rzeczywiście łańcuch nadaje się do wymiany!!! A może polecicie jaki kupić łańcuch do Gilery rtx-125 moc ok.27km.
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Motocykl: Ten ze zdjęcia
Kontakt:

Post autor: Fido »

Kolego wszystkie są dobre.Zależy ile masz kasy i ile chcesz na to wydać bo przedział cenowy jest pewnie spory.
Bondi

Post autor: Bondi »

DID i nic wiecej najlepiej wzmacniany mecze juz go caly sezon bez napinania łacznie ze zrywaniem na kolo :D

A nie polecam firmy YBN jeden sezon i do wymiany zrobilem na nim 10000 kmi slag go trafil.

Koniecznie kup tez zebatki
Dalbym Ci adres stroki gdzie tanio dida mozna kupic ale format kompa mi skasowal zapisy.
Piter
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha TDM 850
Kontakt:

Post autor: Piter »

Jeśli masz motocykl dwusuwowy to kwestia może nie być związana z układem napędowym tylko z zasilaniem paliwem.

Sytuacja może wyglądać tak że masz zbyt ubogą mieszankę paliwa (czyt. za dużo powietrza) W tej sytuacji podczas dłuższej jazdy dochodzi do nadmiernego rozgrzewania się silnika w wyniku czego tłok "puchnie" i blokuje się w cylindrze. Taka sytuacja często miała miejsce w starszych MZ-tkach gdy zużyty gaźnik zasysał "lewe powietrze".

Musisz pamiętać o tym, że silnik dwusuwowy jest chłodzony i przepłukiwany mieszanką paliwa zanim zostanie ono spalone w cylindrze.

Jeśli Twój motocykl jest wyposażony w silnik 4suwowy to nie mam zielonego pojęcia czemu tak się stało.
Awatar użytkownika
Piotrek
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Re: Mały problem!!!

Post autor: Piotrek »

przemek1991 pisze:Witam, dzisiaj podczas jazdy motorem zablokowało mi się koło i silnik zgasł, silnik miał 70C, motor bez problemu odpalił po tym i jeżdził.
Co może być przyczyną zablokowania koła???
Pozdrawiam.
Na ktorym biegu jechales? Jakie byly obroty? byc moze miales po prostu wbity za wysoki bieg...
Menel: http://change.menelgame.pl/change_please/6042900/ kliknij, dasz mi kilka gr:)
przemek1991

Silnik w moim motorze jest dwusuwowy. Jechałem na 4 a obroty około 6tyś(ciągnie do 9). Dzisiaj przeczyściłem świecę była cała czarna z nalotem spalenizny i podczas jazdy nic mi się nie przytrafiło elegancko ciągną.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”