niedziela, 31.09
- Zagłoba
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: YAMAHA XV1600 ROAD STAR 2001r.
niedziela, 31.09
Czy mamy jakieś plany na 31.09?? Można pomyśleć o koncercie na granicy w Dołchbyczowie.... 
...motor, czy koń - byle w siodle i ...w cwał....
-
Wielki Brat
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: FJR 1300
Można pomyśleć Marku ale o jeden dzień wcześniej
, czyli na sobotę.
Oto szczegóły dla zainteresowanych:
Już po raz piąty na granicy polsko-ukraińskiej odbędą się V Transgraniczne Dni Dobrosąsiedztwa. W tym roku obchody zaplanowano w dniach 28-30 sierpnia.
30 sierpnia w Uhrynowie/Dołhobyczowie odbędzie się koncert „Europejski most” – „Granica – 803” , podczas którego scena zostanie ustawiona na polsko-ukraińskiej granicy w miejscu przyszłego przejścia granicznego Dołhobyczów/Uhrynów (powiat Hrubieszów).
W koncercie wezmą udział wykonawcy z Polski - Kayah, T. Love, Karimski Club oraz Ukrainy - Tartak, Okean Elzy oraz Bum Boks.
PROGRAM
30 sierpnia 2008 r. – Dołhobyczów/Uhrynów
Koncert na granicy z udziałem polskich i ukraińskich gwiazd estrady
do 11.00
przygotowanie zaplecza sanitarnego i technicznego
11.00-18.00
- stoiska z materiałami promocyjnymi poszczególnych samorządów z obydwu stron granicy,projekty, propozycje współpracy transgranicznej, prezentacje osiągnięć kulturalnych gospodarczych, agroturystycznych,prezentacja małego biznesu Polski i Ukrainy z regionów przygranicznych forum prezentujące możliwości korzystania ze środków UE na współpracę transgraniczną targi agroturystyki(alternatywne źródła dochodu ludności wiejskiej - urlop w zagrodzie u rolnika,turystyka wiejska - krokiem w kierunku rozwoju wsi) występy zespołów na małej scenie prezentacja osiągnięć, dorobku nawiązanie kontaktów, podpisanie umów o współpracy jarmark twórczości sztuki regionalnej pogranicza plenery „land art” happeningi w strefie przygranicznej warsztaty integracyjne dla dzieci i młodzieży wystawa plenerowa fotografii związanych z tematyką pogranicza spotkanie przedstawicieli organizacji pozarządowych piknik kulinarny z tradycyjną kuchnią polską i ukraińską
11.00-15.00
- spotkanie liderów młodzieżowych organizacji oraz posłów z Polski i Ukrainy(debata)
14.00-16.00
– spotkanie przedstawicieli małego biznesu Polski i Ukrainy z regionów przygranicznych
16.00-18.00
- spotkanie władz rządowych i samorządowych
14.00-15.00
– mecz piłki nożnej z udziałem VIP (aktorzy, politycy)
15.00-16.00
– debata „Jak uczynić wschodnią granicę UE otwartą i przyjazną” z udziałem posłów z Polski i Ukrainy
15.30-17.00
– Modlitwa ekumeniczna z udziałem hierarchów i duchowieństwa z Polski i Ukrainy
17.00-18.00
– wspólnota stołu(poczęstunek)
18.00-19.00
– pozdrowienia gości honorowych, wręczenie nagrody pojednania
19.00-23.00
- widowisko muzyczne i koncert „Granica 803” z udziałem znanych zespołów: Kayah, T.Love, Karimski Club, Okean Elzy, Tartak, Bum Boks, wejścia na antenę telewizyjną
http://www.kordon803.com.ua/
Oto szczegóły dla zainteresowanych:
Już po raz piąty na granicy polsko-ukraińskiej odbędą się V Transgraniczne Dni Dobrosąsiedztwa. W tym roku obchody zaplanowano w dniach 28-30 sierpnia.
30 sierpnia w Uhrynowie/Dołhobyczowie odbędzie się koncert „Europejski most” – „Granica – 803” , podczas którego scena zostanie ustawiona na polsko-ukraińskiej granicy w miejscu przyszłego przejścia granicznego Dołhobyczów/Uhrynów (powiat Hrubieszów).
W koncercie wezmą udział wykonawcy z Polski - Kayah, T. Love, Karimski Club oraz Ukrainy - Tartak, Okean Elzy oraz Bum Boks.
PROGRAM
30 sierpnia 2008 r. – Dołhobyczów/Uhrynów
Koncert na granicy z udziałem polskich i ukraińskich gwiazd estrady
do 11.00
przygotowanie zaplecza sanitarnego i technicznego
11.00-18.00
- stoiska z materiałami promocyjnymi poszczególnych samorządów z obydwu stron granicy,projekty, propozycje współpracy transgranicznej, prezentacje osiągnięć kulturalnych gospodarczych, agroturystycznych,prezentacja małego biznesu Polski i Ukrainy z regionów przygranicznych forum prezentujące możliwości korzystania ze środków UE na współpracę transgraniczną targi agroturystyki(alternatywne źródła dochodu ludności wiejskiej - urlop w zagrodzie u rolnika,turystyka wiejska - krokiem w kierunku rozwoju wsi) występy zespołów na małej scenie prezentacja osiągnięć, dorobku nawiązanie kontaktów, podpisanie umów o współpracy jarmark twórczości sztuki regionalnej pogranicza plenery „land art” happeningi w strefie przygranicznej warsztaty integracyjne dla dzieci i młodzieży wystawa plenerowa fotografii związanych z tematyką pogranicza spotkanie przedstawicieli organizacji pozarządowych piknik kulinarny z tradycyjną kuchnią polską i ukraińską
11.00-15.00
- spotkanie liderów młodzieżowych organizacji oraz posłów z Polski i Ukrainy(debata)
14.00-16.00
– spotkanie przedstawicieli małego biznesu Polski i Ukrainy z regionów przygranicznych
16.00-18.00
- spotkanie władz rządowych i samorządowych
14.00-15.00
– mecz piłki nożnej z udziałem VIP (aktorzy, politycy)
15.00-16.00
– debata „Jak uczynić wschodnią granicę UE otwartą i przyjazną” z udziałem posłów z Polski i Ukrainy
15.30-17.00
– Modlitwa ekumeniczna z udziałem hierarchów i duchowieństwa z Polski i Ukrainy
17.00-18.00
– wspólnota stołu(poczęstunek)
18.00-19.00
– pozdrowienia gości honorowych, wręczenie nagrody pojednania
19.00-23.00
- widowisko muzyczne i koncert „Granica 803” z udziałem znanych zespołów: Kayah, T.Love, Karimski Club, Okean Elzy, Tartak, Bum Boks, wejścia na antenę telewizyjną
http://www.kordon803.com.ua/
-
Wielki Brat
- Zwykły forumowicz
Natomiast na niedzielę 31 sierpnia 2008 r., na pożegnanie wakacji, proponuję Wam trasę "szlakiem wspomnień", połączoną z ogniskiem wg. następującego rozkładu:
ZMC-Krasnobród-Zwierzyniec (jak zwykle przepyszne lody)-Kawęczynek (kawka u Mirka Kicyka)-Nielisz (może coś się zmieniło nad zalewem?)-ZMC (oczywiście runda honorowa aby zaznaczyć swoją obecność
)-Komarów (pokazy kawaleryjskie z okazji rocznicy bitwy pod Komarowem)-TL-Narol (napaść na sklepy Dudiego
)-Horyniec Zdrój (ognisko i kiełbaski np. w Radrużu albo w okolicach Kapliczki na źródle w Nowinach Horynieckich)-Narol-TL (odwiedziny Tośka)-ZMC (może pizza u Violi?).
Długość trasy około 270 km, czyli "czystej jazdy" około 4 godz. Reszta czasu to biesiada i relaks-prognozy pogody są pomyślne.
Oczekuję Waszych opinii i deklaracji udziału. Jeżeli będą chętni ustalimy miejsca i czasy wyjazdu.
ZMC-Krasnobród-Zwierzyniec (jak zwykle przepyszne lody)-Kawęczynek (kawka u Mirka Kicyka)-Nielisz (może coś się zmieniło nad zalewem?)-ZMC (oczywiście runda honorowa aby zaznaczyć swoją obecność
Długość trasy około 270 km, czyli "czystej jazdy" około 4 godz. Reszta czasu to biesiada i relaks-prognozy pogody są pomyślne.
Oczekuję Waszych opinii i deklaracji udziału. Jeżeli będą chętni ustalimy miejsca i czasy wyjazdu.
-
Wielki Brat
- Zwykły forumowicz
Cieszę sie, że moja propozycja przypadła Wam do gustu. A skoro tak to harmonogram wygląda następująco:
- grupy TL i HRU zbierają sie w ustalonych (sobie tylko znanych
) miejscach i dojeżdżają do ZMC, pod park miejski na godz. 9.00
- grupa ZMC - zbiórka pod parkiem miejskim o godz. 9.00
Po uwzględnieniu propozycji Zagłoby trasa wygląda następująco:
ZMC-Zwierzyniec-Kawęczynek-Nielisz-ZMC-Komarów-TL-Narol-Horyniec Zdrój-Narol-TL-Łaszczów.
Na pokazy kawaleryjskie w okolicach Komarowa wjeżdżamy około 12.30, ognisko w Horyńcu od 15.00 do 17.00, wjazd do Łaszczowa około 18.00.
Uwaga: na miejsca zbiórek przyjeżdzamy zatankowani!
- grupy TL i HRU zbierają sie w ustalonych (sobie tylko znanych
- grupa ZMC - zbiórka pod parkiem miejskim o godz. 9.00
Po uwzględnieniu propozycji Zagłoby trasa wygląda następująco:
ZMC-Zwierzyniec-Kawęczynek-Nielisz-ZMC-Komarów-TL-Narol-Horyniec Zdrój-Narol-TL-Łaszczów.
Na pokazy kawaleryjskie w okolicach Komarowa wjeżdżamy około 12.30, ognisko w Horyńcu od 15.00 do 17.00, wjazd do Łaszczowa około 18.00.
Uwaga: na miejsca zbiórek przyjeżdzamy zatankowani!
-
GSF