Ruskiem przez pole kapusty...

Serwis, naprawa, tunning, customizing.
Awatar użytkownika
dzidek
Zwykły forumowicz

Ruskiem przez pole kapusty...

Post autor: dzidek »

ten temat moze juz byl.......... ale chodzi mi tu o podsumowanie....

po pierwsze.....jeszcze raz miska olejowa, chodzi mi o gleboką do dniepra.....czy sama wymiana miski coś daje...?.........co z olejem który na spodzie będzie zimny.......a smok ssawny pompy do nie go nie dostaje........? jak rozwiązać ten problem.........?

po drugie ..........elektroniczny zapłon.......czy warto?
jakie są osiągi i czy zmienia się spalanie.....czy zamontowanie go niesie z sobą jakieś przeróbki?.....?

po trzecie czy zmiana dyfra na 9 wpływa na spalanie......?

po czwarte jakie macie patenty.....na oszczędnego ruska....?
Awatar użytkownika
Michałxd
Zwykły forumowicz
Motocykl: yamaha chopper,simson sr
Kontakt:

Re: Ruskiem przez pole kapusty...

Post autor: Michałxd »

dzidek pisze:ten temat moze juz byl.......... ale chodzi mi tu o podsumowanie....

po pierwsze.....jeszcze raz miska olejowa, chodzi mi o gleboką do dniepra.....czy sama wymiana miski coś daje...?.........co z olejem który na spodzie będzie zimny.......a smok ssawny pompy do nie go nie dostaje........? jak rozwiązać ten problem.........?

po drugie ..........elektroniczny zapłon.......czy warto?
jakie są osiągi i czy zmienia się spalanie.....czy zamontowanie go niesie z sobą jakieś przeróbki?.....?

po trzecie czy zmiana dyfra na 9 wpływa na spalanie......?

po czwarte jakie macie patenty.....na oszczędnego ruska....?

No to ja się mogę wyrazić, ponieważ sam mam ruska...
Nie ma to nic do rzeczy ze olej zimny jest na dole :P Jak prawie kazda ciecz ma właściwości przenoszenia ciepła i się bardzo szybko miesza z pozostałym i tez smok w jakiś procentach wyłapie olej. Ja bym powiedział ze z tą miską to tylko jak ktoś jezdzi w teren, mieszka w dużych miastach korki, na postoju...itp :roll:
Co do zapłonu ja bym zostawił orginalny, bo zapłon moim zdaniem w ruskach dobrze działa. Jak ktoś chce przeróbek to niech zmieni cewkę od malucha noi ustawi gażniki(jaktoś nie umie lepiej niech kupi od japonczyka)
Dyfer,dyfer to tak mi się wydaje ze to samo będzie palił ponieważ czy tak będziesz jechał na mniejszym gazie szybciej a na większym pod górę co oznacza ze to spalanie się wyrówna.
Moje Patenty na dniepra mt11 :D :D :D Zamontowałem cewkę od malucha pod bakiem zeby w deszcz nie zrobiło się zwarcie ani na przeprawach. Zamontowałem kranik z rezerwą i filtrami dwoma. Noi prawy większy o trzy razy wężyk(prawej strony paliwowy) co mi daje np jadę na stację benzynową konczy się paliwo wypali najpierw z lewego a w prawym jeszcze się jakoś doczołgam na stację bez problemu tak na wszelki wypadek. Albo drugi przykład ze jestem w terenie w dużym błocie noi zgaśniecie jednego cylindra oznacza ze mam tylko kilkanascie metrów zebym wyjechał.Lub tez daje to jak np wypalisz paliwo z baku i masz z zapasie zgasisz motor. Wlejesz zapali na jeden i pociągnie paliwo na drugi i nie trzeba przekopywać naciskać ssania ani pąbki paliwowej ....
Moim zdaniem nie ma patętów na motor co orginał to orginał prawda taka ze mozna rózne zrobic przeróbki wlać specjalny robiony olej np. dyfer aby nie ciekło olejem bo te simeringi TALERZE nic nie dają ...
I można wymyślać tak całą stertę takich pomysłów... :!: :!: :!:
Michał
Awatar użytkownika
dzidek
Zwykły forumowicz

Post autor: dzidek »

wiec z miski chyba zrezygnuję na razie...i dyfra tez...........zaloze tylko szybką czwórkę...
Awatar użytkownika
Michałxd
Zwykły forumowicz
Motocykl: yamaha chopper,simson sr
Kontakt:

Post autor: Michałxd »

dzidek pisze:wiec z miski chyba zrezygnuję na razie...i dyfra tez...........zaloze tylko szybką czwórkę...
Nom najlepsze są orginalne motory sam dnieprem mt11 jezdzę duzo w teren i nic sie nie przegrzewa ani nic
Michał
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”