ten temat moze juz byl.......... ale chodzi mi tu o podsumowanie....
po pierwsze.....jeszcze raz miska olejowa, chodzi mi o gleboką do dniepra.....czy sama wymiana miski coś daje...?.........co z olejem który na spodzie będzie zimny.......a smok ssawny pompy do nie go nie dostaje........? jak rozwiązać ten problem.........?
po drugie ..........elektroniczny zapłon.......czy warto?
jakie są osiągi i czy zmienia się spalanie.....czy zamontowanie go niesie z sobą jakieś przeróbki?.....?
po trzecie czy zmiana dyfra na 9 wpływa na spalanie......?
po czwarte jakie macie patenty.....na oszczędnego ruska....?
Ruskiem przez pole kapusty...
- Michałxd
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: yamaha chopper,simson sr
- Kontakt:
Re: Ruskiem przez pole kapusty...
dzidek pisze:ten temat moze juz byl.......... ale chodzi mi tu o podsumowanie....
po pierwsze.....jeszcze raz miska olejowa, chodzi mi o gleboką do dniepra.....czy sama wymiana miski coś daje...?.........co z olejem który na spodzie będzie zimny.......a smok ssawny pompy do nie go nie dostaje........? jak rozwiązać ten problem.........?
po drugie ..........elektroniczny zapłon.......czy warto?
jakie są osiągi i czy zmienia się spalanie.....czy zamontowanie go niesie z sobą jakieś przeróbki?.....?
po trzecie czy zmiana dyfra na 9 wpływa na spalanie......?
po czwarte jakie macie patenty.....na oszczędnego ruska....?
No to ja się mogę wyrazić, ponieważ sam mam ruska...
Nie ma to nic do rzeczy ze olej zimny jest na dole
Co do zapłonu ja bym zostawił orginalny, bo zapłon moim zdaniem w ruskach dobrze działa. Jak ktoś chce przeróbek to niech zmieni cewkę od malucha noi ustawi gażniki(jaktoś nie umie lepiej niech kupi od japonczyka)
Dyfer,dyfer to tak mi się wydaje ze to samo będzie palił ponieważ czy tak będziesz jechał na mniejszym gazie szybciej a na większym pod górę co oznacza ze to spalanie się wyrówna.
Moje Patenty na dniepra mt11
Moim zdaniem nie ma patętów na motor co orginał to orginał prawda taka ze mozna rózne zrobic przeróbki wlać specjalny robiony olej np. dyfer aby nie ciekło olejem bo te simeringi TALERZE nic nie dają ...
I można wymyślać tak całą stertę takich pomysłów...
Michał