akumulator umiera

Serwis, naprawa, tunning, customizing.
Awatar użytkownika
ksenon
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha XT1200Z Super Tenere
Kontakt:

akumulator umiera

Post autor: ksenon »

zastanawie mnie jak w wszych maszynach pada akumulator, czyli jakie są tego objawy i w jakim czasie :?: :?:
Coto
Zwykły forumowicz
Motocykl: HONDA CBR 1100 XX

Post autor: Coto »

Tak jak w puszce, po pewnym okresie czasu podejdziesz do swojego moto, naciśniesz "start" i usłyszysz wo-wo-wooo.... :evil: :P
Nr tel. 602 782 296 GG 20651765

"Nie lękaj się tego, że życie ma swój kres, lękaj się raczej tego, że nigdy nie zaczniesz żyć "
wally

Post autor: wally »

moj pada dziwnie, po kilkutygodniowym postoju odpali bez problemu a czasem po dlugiej trasie i chwilowym postoju d..pa
Awatar użytkownika
cykuś
Zwykły forumowicz
Motocykl: V MAX EGLI

Post autor: cykuś »

A może być i tak,że przychodzisz naciskasz start i nie ma nic :D
Awatar użytkownika
Michałxd
Zwykły forumowicz
Motocykl: yamaha chopper,simson sr
Kontakt:

odp

Post autor: Michałxd »

U mnie w rusku nigdy nie pada akmulator bo kupiłem nówkę kilka miesięcy temu bo stary miał już zwarcie z którym miałem kłopot
Jak tu mówi kolega ze po jezdzie dłuzszej nie moze odpalić motorka mi się wydaje ze moze jest zwarcie np :słucho w akmulatorze .... :?: :?:
Michał
Gargus

Post autor: Gargus »

U mnie po zimie 2007/2008 nie było wo,wo,woo tylko tzw. tyrkanie rozrusznika i przygasanie kontrolek,co oznaczało jedno albo podładować lub kupić nowy......no niestety ładowanie nic nie pomogło i musiałem zakupić nowy 8)Teraz jest git
Marek

Post autor: Marek »

Kiedy u mnie padał akumulator (co się dawało odczuć szczególnie po chłodnych wczesnowiosennych nocach) - obracał wałem, ale zbyt wolno żeby zaskoczył silnik. Po 3-4 obrotach rozrusznik zatrzymywał się. Doładowanie dawało kilka dni spokoju, a potem powtórka. Stary, zasiarczony akku wymieniłem na nowe Delo, które pożyło krótko - w połowie trasy z wawy do TLu efektownym strzałem jak z jakiejś giwery oznajmiło, że nie jedzie już dalej. W końcu postawiłem na Vartę i zapomniałem o problemach.
Awatar użytkownika
sebus00
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda VTR 1000 FireStorm

Post autor: sebus00 »

To i ja opisze swoja sytuacje, Ksenon zreszta pamieta ten dzien w Przemyslu, gdzie nie dosyc ze padl akum to jeszcze sie plyn zagotowal.
Tez nagle padl po miesiecznym nie odpalaniu, co sie okazalo, bylem pewien ze to bezobslugowy sprzet, bo nie mial odprowadzenia elektrolitu, tylko same korki zatkane na amen. Jednak wydlubalem te korki oi okazalo sie ze nie ma ani kropli eletrolitu, uzupelnilem woda destylowana, naladowalem i poki co po 2 tyg postoju , wczoraj spisywal sie znakomicie. :)
Awatar użytkownika
wolek
Zwykły forumowicz

Post autor: wolek »

Ksenon,miałem tą samą sytuację. pojechałem do kumpla,zgasiłem moto i d...a. Kontrolka się świeciła,ale rozrusznik ani drgnął. Odpaliłem babcię na pych zaskoczyła i pojechałem do domu. Sprawdziłem napięcie-gites, poziom kwasu też ok. Postał dwa tygodnie i pali za każdym razem. Nie wiem,co to było. :roll:
Awatar użytkownika
wolek
Zwykły forumowicz

Post autor: wolek »

Kurka,troszkę źle napisałem. Rozrusznik kręcił,ale bardzo bardzo powolutku.
Awatar użytkownika
ksenon
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha XT1200Z Super Tenere
Kontakt:

Post autor: ksenon »

sprawdziłem wczoraj wszystko w motocyklu, wychodzi na to że aku mi padło (nagle) trzynma jakieś 15 godz, i póżniej nie ma mocni, i zaś wydatek :?
Awatar użytkownika
Piotrek
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

Menel: http://change.menelgame.pl/change_please/6042900/ kliknij, dasz mi kilka gr:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”