akumulator umiera
- ksenon
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Yamaha XT1200Z Super Tenere
- Kontakt:
akumulator umiera
zastanawie mnie jak w wszych maszynach pada akumulator, czyli jakie są tego objawy i w jakim czasie

-
wally
- Michałxd
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: yamaha chopper,simson sr
- Kontakt:
odp
U mnie w rusku nigdy nie pada akmulator bo kupiłem nówkę kilka miesięcy temu bo stary miał już zwarcie z którym miałem kłopot
Jak tu mówi kolega ze po jezdzie dłuzszej nie moze odpalić motorka mi się wydaje ze moze jest zwarcie np :słucho w akmulatorze ....

Jak tu mówi kolega ze po jezdzie dłuzszej nie moze odpalić motorka mi się wydaje ze moze jest zwarcie np :słucho w akmulatorze ....
Michał
-
Gargus
-
Marek
Kiedy u mnie padał akumulator (co się dawało odczuć szczególnie po chłodnych wczesnowiosennych nocach) - obracał wałem, ale zbyt wolno żeby zaskoczył silnik. Po 3-4 obrotach rozrusznik zatrzymywał się. Doładowanie dawało kilka dni spokoju, a potem powtórka. Stary, zasiarczony akku wymieniłem na nowe Delo, które pożyło krótko - w połowie trasy z wawy do TLu efektownym strzałem jak z jakiejś giwery oznajmiło, że nie jedzie już dalej. W końcu postawiłem na Vartę i zapomniałem o problemach.
- sebus00
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Honda VTR 1000 FireStorm
To i ja opisze swoja sytuacje, Ksenon zreszta pamieta ten dzien w Przemyslu, gdzie nie dosyc ze padl akum to jeszcze sie plyn zagotowal.
Tez nagle padl po miesiecznym nie odpalaniu, co sie okazalo, bylem pewien ze to bezobslugowy sprzet, bo nie mial odprowadzenia elektrolitu, tylko same korki zatkane na amen. Jednak wydlubalem te korki oi okazalo sie ze nie ma ani kropli eletrolitu, uzupelnilem woda destylowana, naladowalem i poki co po 2 tyg postoju , wczoraj spisywal sie znakomicie.
Tez nagle padl po miesiecznym nie odpalaniu, co sie okazalo, bylem pewien ze to bezobslugowy sprzet, bo nie mial odprowadzenia elektrolitu, tylko same korki zatkane na amen. Jednak wydlubalem te korki oi okazalo sie ze nie ma ani kropli eletrolitu, uzupelnilem woda destylowana, naladowalem i poki co po 2 tyg postoju , wczoraj spisywal sie znakomicie.