Rumunia 2009 :)

...czyli to, co lubimy najbardziej.
wally

Rumunia 2009 :)

Post autor: wally »

sezon ogorkowy w pelni, do wiosny jeszcze kawalek, zal dupe sciska dobra pora na snucie wiosennych planow :)

Ja sobie wymyslilem ze pojade wiosna ( jesli dozyje, ja i devilka) przez Ukraine do Rumuni. Narazie jest nas prawie trzech do tej wycieczki. Ogladam relacje innych z podobnych wypraw i ogladam mapy. Kusi mnie stara droga ktora kiedys zwiewal polski rzad w 1939 ale obecnie to droga dla Ksenona. Jesli ktos z Was odwiedzal tamte okolice bede wdzieczny za wszelkie sugestie.
Awatar użytkownika
ksenon
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha XT1200Z Super Tenere
Kontakt:

Post autor: ksenon »

wszystko na temat rumuni dowiedziałem się od podróżnikia z lubaczowa , mam już wizje wypadu , ba.... i to po drogach(tz normalnych) , ale wydaje mi się, że współnie to się nie zabierzemy ,bo ja lecę po kosztach, tz paliwo, Żaba zapewne domyśla się o co chodzi
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Motocykl: Ten ze zdjęcia
Kontakt:

Post autor: Fido »

Gdybym we wiosne bywał w Polsce to na bank bym pojechał a tak lipa.
Mam ochotę na Rumunię ale termin mi nie odpowiada. :cry:
LeszekR
Zwykły forumowicz

Post autor: LeszekR »

Jechałem tą trasą do Rumuni przez Ukrainę około 1986r była to tragedia serpentyny 180 st. ze 100km pod górę i ze 100km w dół prawie cały czas szuter i i jechałem tą trasą początkiem lat 90 była inna szeroka nowa droga prawie jak w europie
LeszekR
Zwykły forumowicz

Post autor: LeszekR »

no i to są góry więc nie wiem czy do maja tam zejdzie śnieg zależy od zimy
Żaba
Zwykły forumowicz

Post autor: Żaba »

ksenon pisze:... ale wydaje mi się, że współnie to się nie zabierzemy ,bo ja lecę po kosztach, tz paliwo, Żaba zapewne domyśla się o co chodzi
Ksenon myślisz, że Wally chce spać w hotelu? Ma tez ciekawą propozycję noclegu :)

Ta Rumunia to juz mi po głowie ze dwa lata chodzi... :)
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Motocykl: Ten ze zdjęcia
Kontakt:

Post autor: Fido »

Jest szansa tego wyjazdu w lipcu?
wally

Jesli o mnie chodzi chyba bede zmuszony sprzedac maszyne pozna wiosna, ale jesli ta koniecznosc nie zajdzie to termin otwarty. Jesli chodzi o plan trasy po cichu licze na Zabe ;) i sugestie forumowiczow.
Żaba
Zwykły forumowicz

u mnie lipiec raczej odpada... rajd potem żniwa...
tak pojezdziłem troche wirtualnie po nawigacji i do Bukaresztu przez wschodnie rubieże (Lwów-Tarnopol-Zaleszczyki-Baku) wychodzi pnad 900 km w jedną stronę :D
irbit

Post autor: irbit »

Na razie jedyny sprawny mój motocykl do Irbit a on dla "członków" KBM jest za szybki więc odpadam :twisted:
wally

Irbit, nie bylby to wyjazd KBM wiec Twoje cokolwiek zlosliwe uwagi sa uogolnione i nietrafione. Jako sympatyk KBM z przyjemnoscia podobna do tej ze Lwowa jechalbym tuz za Twoim zielonym przyjacielem z dowolna predkoscia :twisted:

Zaba trasa jak dlamnie rewelka. Ogladam czesto przedwojenne widokowki min. z Zaleszczyk i bardzo chcialbym te miejsca zobaczyc. A co powiesz na miesiac maj ?
irbit

Post autor: irbit »

Wally: ja złośliwy no co ty 8)
Poprostu jestem pamiętliwy.
wally

Żaba
Zwykły forumowicz

Najbardziej odpowiada mi pierwszy weekend maja (17-go komunia) Ksenonowi też ten termin chyba odpowiada?
Ilu dniowy miałby być ten wyjazd? 3 - 4 dni?

Zaleszczyki interesują mnie też ze względów rodzinnych :) tam urodziła się moja babcia. Jako ciekawostkę powiem że babcia mówiła wierszyk Piłsudzkiemu, który był tam przy okazji dożynek.
Też przeglądam allegro i sporo pojawia się tam pocztówek.
Szkoda tylko że teraz nie jest to miejscowość letniskowa tak jak było przed wojną.
Most też już nie ten…

Fajnie by było po drodze zobaczyć Kamieniec Podolski :)
wally

mi bardziej miedzy 8 a 11 maja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zloty, imprezy, wycieczki, spotkania”