Honda Sabre VF750 - kiepsko pali
-
Lukert
Honda Sabre VF750 - kiepsko pali
Witam, kilka dni temu kupiłem okazyjnie Sabre VF750, no i mam problem, mianowicie, zapala bardzo ciężko, i pracuje tylko na ssaniu. Jak już się nagrzeje udaje się nawet wprowadzić na obroty. Iskra jest na każdym cylindrze, ciśnienie równe, gaźniki czyszczone, nawet ładnie wyglądały. może ktoś z was przerabiał podobny prolem ?
-
wally
-
Lukert
-
jacek_akinom
- Zwykły forumowicz
-
Lukert
świece oczywiście są nowe, pisałem wcześniej, że po podaniu samostartu cylinder zaczynał pracowac a wydech od niego robił się ciepły. Dziś zrobiłem jazde próbną po ulicy pod domem, odpaliłem go, nawet zapalił za pierwszym razem, co dziwne bo wcześniej trwało to dłużej, przy pomocy samostartu wprowadziłem go na wyższe obroty i pojechałem, czuć było że jeden gar nie pali. Gaźniki czyśczone były, dla pewności zrobię to jeszcze raz ale po swojemu.
-
Lukert
-
czarnobyl
-
Lukert
Wiecie co i znów się zaczyna, albo opisujemy problem albo kłócimy się na temat gramatyki i poprawnego pisania. Zacząłem problem opisywać dość wyraźnie, wydaje mi się że osoby które mają jakie takie pojęcie powinny wiedzieć o co może chodzić a nie zadawać pytania typu: a świece zmieniałeś, czy np. jak wygląda filtr. Oczywiście że przejrzałem wszystko, świece, kable, cewki, jedyną wadą moto może być jedynie czwarty gaźnik. Ten cylinder nie dostaje benzynki, robi dość duże podciśnienie i cała regulacja synchro idzie w ....u. zamówiłem gaźniki, sprawne na 100% wyjęte z moto które normalnie jeździło. Przyjdą, założę i napisze czy pomogło.
- cykuś
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: V MAX EGLI
Naprawa motocykla przez internet raczej daje słabe efekty i nie ma się co złościć to wszystko są tylko domysły co może być przyczyną.Także nie każdy który przedstawia problem jest profesjonalistą. Czytałem kiedyś na jakimś forum, gość pisze , że mu motor nie pali wszystkie domysły zeszły do tego że nie było paliwa.
-
wally
Cykus, na naszym forum byla jesienia podobna sytuacja z brakiem paliwa 
* kolego Lukert, jesli pojdziesz do lekaza a ten zbada Cie przez sciane w poczekalni i zapisze drogie leki, lepiej nnie realizuj tej recepty i idz do innego fachowca ktory na poczatku zrobi z Toba konkretny wywiad,
* kolego Lukert, jesli pojdziesz do lekaza a ten zbada Cie przez sciane w poczekalni i zapisze drogie leki, lepiej nnie realizuj tej recepty i idz do innego fachowca ktory na poczatku zrobi z Toba konkretny wywiad,
Ostatnio zmieniony wtorek, 17 lutego 2009, 20:53 przez wally, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jacek_akinom
- Zwykły forumowicz
Kolego nie denerwuj się jak już inni pisali "naprawa przez internet w twoim przypadku jest raczej nie możliwa" , a jak nie możesz sam sobie poradzić , a nasze porady denerwują Ciebie , to załaduj moto na przyczepkę i zawieź do Serwisu Hondy , na 100 % rozwiążą problem , wymienią niezbędne części i szarpną po kieszeni . Natomiast nasze porady na tym forum są tylko koleżeńskie . pozdrawiamLukert pisze:Wiecie co i znów się zaczyna, albo opisujemy problem albo kłócimy się na temat gramatyki i poprawnego pisania. Zacząłem problem opisywać dość wyraźnie, wydaje mi się że osoby które mają jakie takie pojęcie powinny wiedzieć o co może chodzić a nie zadawać pytania typu: a świece zmieniałeś, czy np. jak wygląda filtr. Oczywiście że przejrzałem wszystko, świece, kable, cewki, jedyną wadą moto może być jedynie czwarty gaźnik. Ten cylinder nie dostaje benzynki, robi dość duże podciśnienie i cała regulacja synchro idzie w ....u. zamówiłem gaźniki, sprawne na 100% wyjęte z moto które normalnie jeździło. Przyjdą, założę i napisze czy pomogło.