Wymiana panewek korbowodów

Serwis, naprawa, tunning, customizing.
Deletet

Post autor: Deletet »

głupia dupa ze mnie faktycznie panewki korbowej się nie "wsadzi" palcami, trzeba ją wprasować. Trza będzie rozpołowić. Duży masz balkon Marek? śrubek będzie ze trzy wiaderka.
jacek_akinom
Zwykły forumowicz

Post autor: jacek_akinom »

, jest też w Zamościu http://www.akinom.pl/ ale nie wiem co potrafią.

Chętnie bym pomógł w tej naprawy ,

koszt robocizny 500,00 zł + koszt części bez szlifu wału

jednak z powodu pracy na zachodzie Polski okolice OLSZYNY nie gwarantuje szybkiej naprawy
mogę rozebrać ten motocykl - silnik w pierwszy majowy długi Wekend a złożyć dopiero za dwa tygodnie po rozebraniu
Zamość odwiedzam co dwa tygodnie.

Jacek Mosek jacek_mosek@akinom.pl
Deletet

Niezła cena, rzekłbym dumpingowa :D
Termin w sumie też niezły, po rozebraniu i tak trzeba tydzień na ściągnięcie śrubek. Więc tylko tydzień przestoju.

Mi jak jakiś czas temu robili mechanicy głowicę w Camry, robili 3 tygodnie. Tydzień trwało rozebranie i czyszczenie głowicy i planowanie. Tydzień przerwy technologicznej bo przestałem co dzień ich odwiedzać. Składanie też tydzień bo przy rozbieraniu zgubili zapinkę do zaworu i zamawiali ją 2 razy bo okazało się że do amerykańca inne idą niż do europejczyka.
jacek_akinom
Zwykły forumowicz

Post autor: jacek_akinom »

to nie damping to moja pasja - motocykle i ich naprawa

JAcek
Deletet

wiem, wiem :wink:
Marek

Post autor: Marek »

Chwila, chwila, ale przecież korbowód się rozkręca w dolnej części. Wystarczy więc zdjąć cylinder, żeby wymontować korbowód. Mylę się?
Deletet

Stopkę korbowodu można odkręcić tylko od dołu, jak masz tresowane mrówki to uda się bez zaglądania do skrzyni korbowej. Ale jak mrówki nie dadzą rady to trzeba rozpoławiać silnik.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”