synchro gaznikow

Serwis, naprawa, tunning, customizing.
Agusia
Zwykły forumowicz
Motocykl: HONDA MAGNA VF750C
Kontakt:

Post autor: Agusia »

szczerze mówiąc to i mojej Madzi by sie to przydało, więc chyba odwiedzę lublyn...
www.magna-tapicerstwo.prv.pl
Awatar użytkownika
mazi
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Post autor: mazi »

W krasnymstawie Hubert (Bełt) ma zegary i ustawia gazniki, nie wiem jak z cenami, jednak znam Huberta juz jakis czas i moge czlowieka polecic - choc sam poki co nie ustawialem gaznikow u niego. Sadze, ze warto sprobowac.
tu nr tel.: 502134681.

jakby pytal skad macie nr, powiedzcie ze od maziego.
Pozdrawiam

[b]mazi[/b]
Junak 500ccm
Yamaha XJ600S Diversion
Yamaha XT600
Soft
Zwykły forumowicz

Post autor: Soft »

Ja dzisiaj byłem u Erwina (Sabix Zamość) - wcześniej oczywiście się z nim umówiłem. Erwin dokonał:
1) Sprawdzenie luzów zaworowych
2) Sprawdzenie kąta wyprzedzenia zapłonu
3) Wymiana oleju w dyfrze
4) Synchronizacja gaźników.

Oczywiście wszystkie kontrolne sprawy były zlecone przeze mnie.

Synchro było bardzo potrzebne. Teraz moja maszynka fruwa - czuć różnicę.

A co do ceny.... nie będę pisał bo ja się nie umawiałem na cenę - a na solidną robotę ... wydaję mi się że nie zdarł skóry - a ręczę że wszystko zrobił bardzo dobrze i fachowo.
Szczerze mówiąc to polecam
A tak na marginesie .... czy opłaca Wam się jechać do Lublina na synchro gaźników - może na usłudze oszczędzicie z 10 może i 50 zł ...... a ile wydacie na paliwo.... a gwarancja .... jak coś będzie nie tak to ponownie do Lublina ?

Ja wystarczy że mam serwis samochodowy w Lublinie ..... jak postawicie piwko to Wam poopowiadam... przyjeżdżasz do Zamościa i zastanawiasz się czy jeszcze raz jechać czy kogoś opier... przez telefon.
Agusia
Zwykły forumowicz
Motocykl: HONDA MAGNA VF750C
Kontakt:

Post autor: Agusia »

a nie wiedziałam że Hubercik zakupił zegarki, szczerze mówiąc to on jest jedna z niewielu osób którym bym sie nie bała zostawić swojego moto :)
www.magna-tapicerstwo.prv.pl
wally

Post autor: wally »

soft, masz swieta racje, pozatym po pierwsze wspierac nasz lokalny rynek trzeba :)
Awatar użytkownika
mazi
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Post autor: mazi »

Agusia906 pisze:a nie wiedziałam że Hubercik zakupił zegarki, szczerze mówiąc to on jest jedna z niewielu osób którym bym sie nie bała zostawić swojego moto :)
z tego co ostatnio mowil, to posiada tak owe.
Pozdrawiam

[b]mazi[/b]
Junak 500ccm
Yamaha XJ600S Diversion
Yamaha XT600
Jaro
Zwykły forumowicz
Motocykl: YAMAHA FAZER
Kontakt:

Post autor: Jaro »

Soft nie wiesz czy w sabix'ie mają wakuometry elektroniczne które są potrzebne do synchronizacji gaźników dzięki czemu zostanie nam wyświetlona krzywa podciśnienia w funkcji prędkości obrotowej, z której można ocenić sprawność silnika, szczelność zaworów itp. ?
Jeśli mężczyzna robi coś bardzo głupiego, to zawsze z motywów najszlachetniejszych.
Deletet

Post autor: Deletet »

Jaro - mają zwykłe zegarowe mechanizne, takie cuda to tylko w Erze znaczy NMR Lublin (chyba)
Soft
Zwykły forumowicz

Niestety - wakuometry tylko "mechaniczne" max 6 garków - ale zamiast wykresów są fajnie skaczące wskazóweczki :-)
wally

Post autor: wally »

btw jezeli chodzi o firme sabix widze ze jest mozliwosc znacznej negocjacji cen. Sprawdzalem kilka razy i zawsze udalo mi sie z nimi w fajnej atmosferze dogadac
Soft
Zwykły forumowicz

Dla mnie ważne jest czy ktoś zrobi tak jak trzeba czy na odp...dol.
A jeżeli jest 2 typów jeżdżących razem na spoty to zawsze się dogadają.

Wiesz co mi się podoba - robiłem u niego moto 2 raz - 1 raz miałem banalną sprawę - wymianę świeczek - duperela - ale zrobiona szybko z uśmiechem i dobrymi narzędziami.

I szczerze mówiąc jeżdże na motocyklach od 87 roku więc tych świec się nawymieniałem - Erwin wymienił je w 10 minut - ja potem montowałem irydy i ze zwiedzeniem wszystkich sklepów sprzedających "łamane" klucze zajęło mi to ok. 6 godzin. (powód - nigdzie nie mogłem dostać łamanego klucza do świec - o odpowiedniej długości".

Tak że jest o.k. - nawet dzisiaj o 19.00 - tej byłem u niego po poradę - przewertowaliśmy z nim i jego tatą katalogi olejów i mnie o tej godzinie nie wygonił.

A spróbujcie się czegoś dowiedzieć np. przez telefon w serwisie w Lublinie.
W desperacji próbowałem kilka razy i co .... na drzewo.

Ale - to wszystko brzmi jak reklama - a tak naprawdę daję słowo że to nie moja rodzinka i udziałów też nie mam w firmie.
Obiecuję jednakoż jedno: jeżeli coś będzie nie tak to daję słowo też Wam napiszę.

Proszę też innych podzielcie się uwagami o innych serwisach - także tych gumiarskich czy lakierniczych.

Pozdrawiam Piotr
Awatar użytkownika
sebus00
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda VTR 1000 FireStorm

Post autor: sebus00 »

Dziś pisałem z kolesiem z Lublina z Energetyków i mi zaśpiewali 65zeta za synchro i 230 za ustawienie zaworów,
bo w sezonie, nie patrząc nawet na to że mam V-twina i gdzie jest połowa roboty bo 8 zaworów i 2 gaźniki... :(
Soft
Zwykły forumowicz

o kurcze ..... 230 za zworki ..... zwariowali.

Czy u Ciebie jakieś specjalne ustawienia czy tak jak w moim drag starze na śrubkę ?
sq8bwh

Post autor: sq8bwh »

Właśnie tak czytam o synchro gaźników bo musze to zrobić w XJ600.. W Sabre robiłem w Lublinie (za 50 zł) i chyba podjadę teraz z Yamaszką..
wilma

Post autor: wilma »

Siemka.Jak kupie sobie wokuometry to sam se będe ustawiał bo niebyłbym sobą chyba gdybym wszystkiego sam nie zrobił jak to było do tej pory z wcześniejszymi motorami.Zresztą dziwie się wam bo za kilka wizyt w warsztacie można kupić zegary i robić to sobie w garażu .Można się w kilku zrzucić i se kupić problem z głowy.Więcej niema co ustawiać bo to elektronika ,moduły jak coś padnie to do wymiany.Czujnik położenia wału i wszystko.Chyba że jest wtrysk to nic się nie reguluje ,odpowiedni program komputerowy i odjazd.Ja bym na waszym miejscu kupił sobie w kilku wokuometry i będziecie mieć,bo to się ustawia z pare razy w sezonie ,a jak ktoś dużo jeżdzi?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”