gaźniki dla walldiego
-
Zgrywus
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: GL 1200, M-72 ruska rzeźba w niemieckim betonie
gaźniki dla walldiego
...dziś dzwonił z Londyny nasz kolega Walldi /oczywiscie wszystkich prosił pozdrowić/ z prośba o poradę w sprawie gaźników w jego dnieprze. Po powrocie /pod koniec czerwca/ chce założyc gaźniczki z CZ -350, czy ktos cos wie na temat tego patentu - proszę sie wypowiadać radzic itp. wszelkie sugestie mile widziane
-
zappek
kiedys widziałem koleś w emce miał założony gaźnik z fiacika 126p. zrobił tylko kolektor w którym gaźnik był jeden i centralnie, z tego co gadał i co ja pamietam to spalania mial w granicach 5l, i osiągi porownywalne z orginalnymi radzieckimi..
spotkał sie ktoś z takim czymś??
Jesli coś to moge podać namiary na gościa który ma kupke częsci do rusków..
dobra strzałka
spotkał sie ktoś z takim czymś??
Jesli coś to moge podać namiary na gościa który ma kupke częsci do rusków..
dobra strzałka
-
irbit
-
Fidel - RaV
Ja w Uralu miałem ruskie gaźniki z płaskimi przepustnicami i byłem z nich zadowolony, mało palił i dobrze ganiał. Ale jeszcze lepsze ponoć są te z okrągłymi przepustnicami, o których chyba pisze Irbit.
Co do centralnego gaziora z malucha, o którym pisze Zapek, też zdaje on egzamin. Mój kuzyn miał takie rozwiązanie w Dnieprze i fajnie on jeżdził. Duży plus, że nie trzeba synchronizować gażników. Niektóre BMW miały centralny gaźnik.
Jeżeli chodzi o gaźniki z Cz-ty, to kiedyś w Swiecie Motocykli był opis emki, która miała założone te gaźniki i właściciel tego sprzęta strasznie je chwalił. Ponoć lepiej chodzi niż na oryginalnych.
Także trudna sprawa, musi Waldi popróbować
Co do centralnego gaziora z malucha, o którym pisze Zapek, też zdaje on egzamin. Mój kuzyn miał takie rozwiązanie w Dnieprze i fajnie on jeżdził. Duży plus, że nie trzeba synchronizować gażników. Niektóre BMW miały centralny gaźnik.
Jeżeli chodzi o gaźniki z Cz-ty, to kiedyś w Swiecie Motocykli był opis emki, która miała założone te gaźniki i właściciel tego sprzęta strasznie je chwalił. Ponoć lepiej chodzi niż na oryginalnych.
Także trudna sprawa, musi Waldi popróbować
-
irbit