czujnik temperatury oleju
aaaa ....... to je inna bajka ...... to tak samo jak z wielbłądem:
Mohamed - dlaczego mojemu wielbłądowi gorąco ?
bo za wolno jedziesz .... im szybciej jedziesz tym więcej wiatru go owiewa i tym jest mu chłodzniej...
Pogania Ali wielbłąda coraz szybciej i szybciej po Sacharze .... aż ten pada ......
.... zamarzł skurwiel......
Tak że my .... powietrznochłodzeni musimy uważać żeby nam nie zamarzły .....
Mohamed - dlaczego mojemu wielbłądowi gorąco ?
bo za wolno jedziesz .... im szybciej jedziesz tym więcej wiatru go owiewa i tym jest mu chłodzniej...
Pogania Ali wielbłąda coraz szybciej i szybciej po Sacharze .... aż ten pada ......
.... zamarzł skurwiel......
Tak że my .... powietrznochłodzeni musimy uważać żeby nam nie zamarzły .....
-
wally
-
Deletet
Dobra dobra ...... to za to w prezencie macie termometry moto-detail po 14.95 euro co stanowi ok. 60,00 złotych !
I
po tyle Wam sprowadzą to w www.moto-akcesoria.pl (chyba) bo są ich AUTORYZOWANYM przedstawicielem mi zawsze sprowadzają po cenie oficialnej Louisa
Podaję link do Louisa z tymi cenami i termomertami:
http://www.louis.de/_10fe2c84194aef92da ... nzeige=all
Radzę - kupcie coś jeszcze (lub) w parę osób - to przesyłka free - chyba od 300 zł .....
I
po tyle Wam sprowadzą to w www.moto-akcesoria.pl (chyba) bo są ich AUTORYZOWANYM przedstawicielem mi zawsze sprowadzają po cenie oficialnej Louisa
Podaję link do Louisa z tymi cenami i termomertami:
http://www.louis.de/_10fe2c84194aef92da ... nzeige=all
Radzę - kupcie coś jeszcze (lub) w parę osób - to przesyłka free - chyba od 300 zł .....
-
Wielki Brat
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: FJR 1300
Zdaje się, że szanowni koledzy trochę się zapędzili. W motocyklach chłodzonych cieczą rzeczywiście przydatny jest i to bardzo wskaźnik temperatury ale tylko i wyłącznie cieczy chłodzącej. Zastosowania wskaźnika temperatury oleju w silnikach motocyklowych (chłodzonych cieczą i powietrzem) nie bardzo rozumiem. Nigdzie, za wyjątkiem bardzo wysilonych tłokowych silników lotniczych i silników pojazdów wyczynowych (wyścigowych, rajdowych), nie są one stosowane i chyba nie bez powodu
Zdaje się, że temperatura oleju mierzona tam, gdzie on jest w stanie umożliwiającym pomiar, czyli na pewno nie w okolicach cylindrów
nic nie może mówić o np. przegrzewaniu się silnika a jak wiemy współczesne oleje mają parametry zapewniające spełnianie swych funkcji (zmniejszenie sił tarcia i stopnia zużycia współpracujących elementów, odprowadzenie produktów ścierania się i odprowadzenie ciepła) w bardzo szerokim zakresie temperatur. Znowu się rozpisałem ... 
-
Wielki Brat
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: FJR 1300
-
Bondi