MAM ZDJĘCIA I WYŚLE , ale w sumie nie wiem jak mają pomóc, skoro to DKW jest na tyle dobrze zachowane że wszystko widać jak powinno być.
Trzeba tylko sobie opisać co gdzie było, na jakiej wysokości i tyle jesli chodzi o szparunki. Zbiornik z tego co widać to był ALUMINIOWANY, ale teraz prosciej jest pomalować tak srebrzanką te pasy. Szparunki na błotnikach sa wysoko, ALE TAKIE TEZ BYŁY, oto zdjęcie NZ z takim własnie malowaniem szparunków
DKW Żaby ma bardzo dużo szparunków nawet na ramie, ale ze względów że tak bylo radził bym też tak zrobić teraz w trakcie remontu
Jeśli chodzi o zbiornik to zapewne wyglądał on tak:
ewentualnie mógł mieć inny znaczek, np z kólkami AUTO UNION na górze, lub (w co wątpię) "skrzydło" ze znaczkiem DKW, niech Żaba się wypowie, może na żywo widać resztki znaczka, albo chociaż jego kontury. JEŚLI CHODZI O ZNACZEK MOGĘ WYSŁAĆ WZORY W SKALI 1 DO 1 RÓŻNYCH WARIANTÓW, I ZAKŁADANYCH W RÓŻNYCH MIEJSCACH MOTOCYKLI DKW.
POLECAM KUPIĆ W SKLEPIE DLA DRUKARNI GRUBY PAPIER DO KALKOMANIII A NASTĘPNIE NA DRUKARCE LASEROWEJ WYDRUKOWAĆ ZNACZEK I NANIEŚĆ GO NA ELEMENT, efekt będzie taki sam jak w hełmach z Wehrmachtu do których na Allegro można dokupic kalki,(tak faktycznie było w orginale) widziałem kilka zbiorników orginalnych i serio te znaczki to były kalki lekko wypukłe względem blachy. Takie kalki to oczywiscie mają o wiele większa trwałość jak kalkomanie na modelach do składania
NA OSŁONIE ŁAŃCUCHA I NARZĘDZIÓWCE TEZ ZAPEWNE BYŁY SZPARUNKI SKORO SĄ NA RAMIE TEŻ NP. TAK ze znaczkiem lub bez
kierownica z tego co widze na zdjęciach była malowana i polecam też ją pomalować
sprężyny od siedzenia też były malowane w orginale, nawet w modelach SB tez, chociaż były wyjatki, ewentualnie można je zrobić w OKSYDZIE którą można kupić na Allegro w dziale Militaria w cenie około od 20 zł do 40 zł. ŚRUBY SILNIKA ITP. TEŻ POWINNY BYĆ W OKSYDZIE
Na felgach widać szparunki i też radze po remoncie je tam umieścić
PS PROSZĘ NIE ZWRACAĆ UWAGI NA TO JAK JA MAM ZROBIONE DKW , BO JAK JE Z OJCEM ROBILIŚMY TO WIEDZY ZA BARDZO NIE MIELISMY I DLATEGO JEST JAK JEST, ŚRUBY W SILNIKU W OCYNKU ZBIORNIK POMALOWANE BOKI ZAMIAST CHROM, SZPARUNKI NAKLEJANE, MAKABRA JAK CHOLERA. No ale teraz się "mądrze" bo chce pomóc
aha, wszystkie sruby, nawet ramy powinny być w OKSYDZIE, głupio troche to wyglada, ale tak było.
TAK JECHAŁO ŻABY DKW , TYLKO MU NAMALOWALI WYŻEJ SZPARUNKI NA BŁOTNIKACH I DODALI JE TEŻ NA FELGI