DKW KS 200

Rycerze motocyklizmu.
Awatar użytkownika
MATIDKW
Zwykły forumowicz

Post autor: MATIDKW »

Oj dajcie OZZIEMU spokój, ma robotę, późno wraca i najwyraźniej nie ma kiedy tego dokończyć, a Żaba w końcu się doczeka, lepiej poczekać i mieć zrobione porządnie niż mieć szybko a byle jak. Spoko.... zimno, śnieg, Żaba i tak byś nigdzie nim nie jechał teraz :wink: , a poskładać do wiosny zdażysz... :santa:
irbit

Post autor: irbit »

Wiesz Mati ja jak nie jestem w stanie czegoś zrobić albo nie mam czasu to po prostu się tego nie podejmuje. I nie lubię tłumaczenia "żeby dobrze zrobić to musi potrwać" - słyszałem to już jakiś czas temu i z doświadczenia wiem że to nie zawsze pokrywa się z prawdą.

A nie wiem jak u Ciebie ale dla mnie zima to najlepszy czas na remont zabytka wiosna jest po to żeby jeździć lub dokończyć prace renowacyjne a nie dopiero zaczynać :)

Poza tym Rysiek ma na wiosnę inne zajęcia związane z zawodem.
Awatar użytkownika
ZUNDAPP600
Zwykły forumowicz
Motocykl: Virago
Kontakt:

Post autor: ZUNDAPP600 »

MATIDKW pisze:Oj dajcie OZZIEMU spokój, ma robotę
Z czegoś trzeba zrezygnować , albo się lakieruje motocykle , albo chodzi do pracy . Nie da się tych rzeczy połączyć . no chyba że motocykl będzie lakierowany przez pół roku , ale to wówczas mija się ze wszelkimi ogólnie przyjętymi zasadami . No i gdzie ten zarobek ???????????? . wiem co zaraz napiszecie ................. że to dla przyjemności . Dla przyjemności to można Obrazek w Bieszczadach w lecie wypić .
[url]http://www.zundapp.pl[/url]
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Motocykl: Ten ze zdjęcia
Kontakt:

Post autor: Fido »

Dajcie utwardzić się kolejnym warstwom farby i lakieru.
Nie schnie tak szybko jak latem więc to troszkę musi trwać. :wink:
Co nagle to po diable :devil:

Na pewno będzie na czym bombkę powiesić.
Ups,chciałem napisać oko :santa:
Awatar użytkownika
ZUNDAPP600
Zwykły forumowicz
Motocykl: Virago
Kontakt:

Post autor: ZUNDAPP600 »

Fido pisze:Dajcie utwardzić się kolejnym warstwom farby i lakieru
Fido w dzisiejszych czasach stosuje się lakiery na utwardzaczach i naprawdę nie trzeba wiele aby uzyskać odpowiednia twardość .
Musi być temperatura , ale nie ujemna :D
Sądzę jednak że mówiąc i pisząc że się jest lakiernikiem motocyklowym ten warunek jest spełniony . Czyli jak się ma ogrzewany warsztat nie ma się czego bać zimy . Pogoda i warunki zimowe nie mogą być przeszkodą w realizacji prac !!!!!!!!!!!!
[url]http://www.zundapp.pl[/url]
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Fido pisze:Dajcie utwardzić się kolejnym warstwom farby i lakieru.
Nie schnie tak szybko jak latem więc to troszkę musi trwać. :wink:
Na końcu umieściłem emotikonę a ona coś oznacza.
Oznacza że zażartowałem.
Sam maluje amatorsko,używam chemoutwardzalnych lakierów i wiem doskonale że czasy autorenolaku się skończyły.

Nie ma co na siłę poganiać kogoś itd.
Z tego co widzę to Żaba jest cierpliwy więc i My bądźmy a czekanie nasze będzie nam wynagrodzone. :santa:
irbit

Fido pisze:
Fido pisze:Z tego co widzę to Żaba jest cierpliwy więc i My bądźmy a czekanie nasze będzie nam wynagrodzone. :santa:
Jesteś tego pewien :?:
Awatar użytkownika
Ozzy
Zwykły forumowicz
Motocykl: DKW NZ 350-1
Kontakt:

Post autor: Ozzy »

Irbit nie wróż bo wróżką nie jesteś :D nie znasz moich możliwości a jak obejrzysz po remoncie DKW Żaby to pogadamy. To nie jest mój pierwszy i nie ostatni motocykl który będę malował a że niestety ciężko i się z praca moją wyrobić żeby coś w warsztacie zrobić. Żaba dostanie profesjonalnie pomalowany motocykl i nie będzie żałował że tak długo to trwało. Po za tym jest zimno i nie jestem w stanie ogrzać garażu i muszę partyzantką konczyć w domu.
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Ozzy,wojskowe "słoneczko" pięknie grzeje i ma uśmiech od ucha do ucha. :wink:

Ps.Kurde przypomniały mi się dni we wojsku,chleb pieczony na takim piecyku to był rarytas. :D
Awatar użytkownika
Ozzy
Zwykły forumowicz
Kontakt:

O tak mi też się tęskni za wojskiem a przepracowałem tam ponad 5 lat i myślę że może uda mi się tam w tym roku wrócić jeszcze jak z nów będą przyjęcia bo etaty są tylko kasy nie mają.
irbit

Ozzy pisze:Irbit nie wróż bo wróżką nie jesteś :D nie znasz moich możliwości a jak obejrzysz po remoncie DKW Żaby to pogadamy. To nie jest mój pierwszy i nie ostatni motocykl który będę malował a że niestety ciężko i się z praca moją wyrobić żeby coś w warsztacie zrobić. Żaba dostanie profesjonalnie pomalowany motocykl i nie będzie żałował że tak długo to trwało. Po za tym jest zimno i nie jestem w stanie ogrzać garażu i muszę partyzantką konczyć w domu.
Zawsze myślałem że profesjonalizm łączy się też za warunkami i sprzętem, a profesjonalista dotrzymuje słowa co do terminu. Mam nadzieje że ten stracony czas na oczekiwanie Twych prac będzie na prawdę wart długiego oczekania - rezultat pokaże.
Awatar użytkownika
Ozzy
Zwykły forumowicz
Kontakt:

No ja akurat z tego całego profesjonalnego sprzętu to nie mam tylko ogrzewania w garażu a że nie jest on przy domu tylko w wolnostojących więc nie ogrzeją garażu. Ale zgryźliwym to zawsze wszystko będzie nie pasować. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Weteran”