Może jest ktoś chętny ALBANIA 2010 ??

...czyli to, co lubimy najbardziej.
Robo

Może jest ktoś chętny ALBANIA 2010 ??

Post autor: Robo »

Witam po długiej nie obecności :). Wiem, że straszny mróz i środek zimy ale to jest właśnie dobry czas na zaplanowanie
właśnie np. wyprawy motocyklowej.

Może jest ktoś chętny na taka wyprawa?

Mianowicie planuję wyjazd do Albanii na przełomie maja i czerwca.
Planowana trasa Ukraina --> Rumunia --> Bułgaria --> Serbia --> Kosowo --> Macedonia --> Albania--> tu później
powrót przez Czarnogórę --> Chorwację --> Węgry --> Słowacja.
Całość trasy to około 6000 km.
Awatar użytkownika
Głazio
Zwykły forumowicz
Motocykl: BMW R1150GS/Yamaha XT 600 Z
Kontakt:

Post autor: Głazio »

Z Serbii do Kosowa możesz nie wjechać.
Druga sprawa - zielona karta obowiązuje na całą Europę - oprócz Kosowa - koszt wykupu zielonej karty o ile dobrze pamiętam to ok. 50 E.
Trzecia - jak uda Ci się wjechać do Kosowa - to możesz tam błądzić nawet tydzień z powodu zaminowanych głównych dróg i wielu innych zmian...
Czwarta sprawa - przygotuj też trochę kasy na łapówki dla tamtejszej Policji.

To są tylko opowieści w dużym skrócie jakie usłyszałem od naszych żołnierzy oraz od 3 motocyklistów, którym udało się wjechać do Kosowa tuż przed zamieszkami (nie mogli wyjechać przez tydzień-z obszaru o wielkości województwa podkarpackiego czy lubelskiego).
My pojawiliśmy się 2 dni za późno - zaminowane wiadukty i inne zamieszki. Nie wpuścili nas - choć polscy żołnierze chcieli nas kawałek podeskortować do najbliższej bazy przez przejście dla sił KFOR.

Albania - polecam - żółte i białe drogi na ich mapie mogą zaskakiwać - Szutry lub hard corowe szutry - ale jak sądze to po to tam jedziesz :-)

W razie potrzeby zapraszam do mnie na przegląd zdjęć i tras.
www.radiator-mototurystyka.pl
Głazio®
Robo

Post autor: Robo »

Dzięki za info troszkę wiem czego się spodziewać w sierpniu 2009 przejechałem ta trasę poza Albania samochodem szlak przetarłem. Do Kosowo OC masakra drogie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zloty, imprezy, wycieczki, spotkania”