simson schwalbe

Rycerze motocyklizmu.
henio12323

Post autor: henio12323 »

własnie u mnie na wiosce jest jeden gosc co ma simka takiego ze 2 razy go widziałem. i tez kolor jak identyczny :D wiem że ma zielone pokrywy boczne i tu nad silnik i chyba osłony na nogi. a obudowa lampy miała chyba inny kolor i wiem że osłonka kierownicy czarna. raczej nie będe go malował ;D chyba że na sezon ;D w sumie zobaczymy jak go wezme w domu złoże i zobacze w jakim jest stanie :D w razie czego mam nadzieje że kiedys się spotkamy na jakims zlocie ;D
henio12323

w koncu mam simsonka w domu :D ale widze kilka braków przede wszystkim zauwazyłem brak kluczyków brak klosza tylnego. brak wydechu i brak czegos czego nie wiem do konca jak ma wyglądac :D moze wy poradzicie. bo nie mam rurki chyba to nawet widelec. idzie ona przez główkę ramy, i potem jakos się mocuje do przedniego zawieszenia. jak to wygląda wogóle ? nie moge bardzo tego znaleśc a moze mam gdzies takie cos... a i jeszcze ma moze ktos jakies częsci do takiego simsonka na sprzedaz ? bo są na allegro ale więcej bedzie wysyłka warta jak częsci :P
Komar
Zwykły forumowicz
Motocykl: Jawa 350

Post autor: Komar »

Człowieku- forumowiczu..
Zacznij pisać pełnymi zdaniami, używając znaków interpunkcyjnych i ogólnych zasad ortografii. Sprawdzenie wypowiedzi trwa 2 minuty!
Twoich postów nie da się czytać!
Rozumiem, że tworzysz wypowiedź pod wpływem emocji jednak spróbuj wykrzesać coś na wzór polszczyzny.
Zacznij od poprawnie napisanych zdań popierając je dokładnymi zdjęciami. Jak mamy Ci pomóc jeśli nie wiemy o czym mówimy?
Pozdrawiam, Komar
...Wolność i przestrzeń niczym nieograniczona..
henio12323

haha okej :P sory ale pisałem w biegu. już wszystko wiem czego mi brakuje. :) jedynie to proszę o info czy ktos ma ewentualnie do sprzedania jakieś częsci... oraz czy ktoś ma albo wie skąd można pobrac schemat instalacji elektrycznej do Simsona tego nowszego 87rok.
henio12323

mam jeszcze taki dylemat mały ;D Znalazłem w necie kilka schematów instalacji elektrycznej.... jest chyba identyczna bo ma wyjscie tylko na 2 kierunkowskazy... ale jest na schemacie akumulator. czy schwalbe miały akumulator ? z tego co widze to nie ma nigdzie miejsca na niego ani nie ma żadnych wolnych kabli. jeżeli to cos da to mam instalacje 6V. moze wy się orientujecie czy tam były aku czy nie ;D
Bączek
Zwykły forumowicz
Motocykl: WSK, Simson shwalbe

Post autor: Bączek »

jest akumulator.
pod kierownicą za obudową po prawej stronie masz zaślepkę.
Bąk i jego Bączywóz
Bączek
Zwykły forumowicz
Motocykl: WSK, Simson shwalbe

Post autor: Bączek »

Bączek pisze:jest akumulator.
pod kierownicą za obudową po prawej stronie masz zaślepkę, bez tego nie będzie ci klakson działał. Inna sprawa że jak ci się światło stop zwali to nie naprawiaj tylko czujnik uniwersalny zamontuj bo oryginalnie pada bardzo często i naprawa czasochłonna bo trzeba koło tylne ściągać.
Bąk i jego Bączywóz
henio12323

oo dzięki wielkie za odpowiedz :D własnie sie zastanawiałem po co jest ta klapka ;d
ODPOWIEDZ

Wróć do „Weteran”