DZIEŃ DZIECKA 2010r.
- ojciec dyrektor
- Zwykły forumowicz
DZIEŃ DZIECKA 2010r.
Zbliża się święto dzieciaków - dużych i małych- może byśmy coś zadziałali? Oczekuję na pomysły, propozycje, sugestie, gotowe rozwiązania...
-
Wielki Brat
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: FJR 1300
Re: DZIEŃ DZIECKA 2010
Też o tym myslałem. Musimy ustalić datę i zwrócić się do UM o pozwolenie na wjazd na Rynek Wielki no i nagłośnić to w mediach.
Jak wiem od Ojca Dyrektora Rodzinny Dom Dziecka nie ma w tej chwili podopiecznych, rozmawiałem też kilka dni temu z Panią Dyrektor Domu Dziecka na Źródlanej- ona z kolei zabiera dzieci na wycieczkę, tylko nie pamiętam którego dnia, ale generalnie jest bardzo pozytywnie nastawiona na współpracę. Słowem byłby to Dzień Dziecka "niededykowany"-dla wsyztkich dzieci, które przybyłyby na miejsce imprezy. Trzeba by też jakieś drobne upominki pozyskać ..., jakieś konkursy zorganizoweać ...
Jak wiem od Ojca Dyrektora Rodzinny Dom Dziecka nie ma w tej chwili podopiecznych, rozmawiałem też kilka dni temu z Panią Dyrektor Domu Dziecka na Źródlanej- ona z kolei zabiera dzieci na wycieczkę, tylko nie pamiętam którego dnia, ale generalnie jest bardzo pozytywnie nastawiona na współpracę. Słowem byłby to Dzień Dziecka "niededykowany"-dla wsyztkich dzieci, które przybyłyby na miejsce imprezy. Trzeba by też jakieś drobne upominki pozyskać ..., jakieś konkursy zorganizoweać ...
- kazek
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: banditen 1200 - już komu innemu służy
jestem jak najbardziej za, uważam, ze impreze warto zorganizować w sobotę lub w niedzielę (12 lub 13 czerwca) z początkiem czerwca, na tygodniu, z okazji dnia dziecka szkoły i przedszkola organizują we własnym zakresie atrakcje dla dzieci, no i jeszcze Boże Ciało, długi łikend, wyjazdy rodzin itp.
-
Wielki Brat
- Zwykły forumowicz
Dobrze by było by imprezę zorganizować w dacie bliższej daty nominalnej.
Ja proponuję dzień 6 czerwca jako, że w tym dniu mamy też zaproszenie do Machnowa Nowego:
cyt. "Dyrekcja Szkoły Podstawowej w Machnowie Nowym w osobie P. Bożeny Ziębińskiej zwróciła się do nas o przybycie w dniu 6 czerwca na imprezę z okazji m.in. Dnia Dziecka - dzieci z biednych terenów popegeerowskich ..."
Myślę, że warto tym dzieciakom również sprawić odrobinę radości, a przy okazji obstawimy 2 imprezy jednego dnia: do południa Zamość, a po południu Machnów Nowy.
Ja proponuję dzień 6 czerwca jako, że w tym dniu mamy też zaproszenie do Machnowa Nowego:
cyt. "Dyrekcja Szkoły Podstawowej w Machnowie Nowym w osobie P. Bożeny Ziębińskiej zwróciła się do nas o przybycie w dniu 6 czerwca na imprezę z okazji m.in. Dnia Dziecka - dzieci z biednych terenów popegeerowskich ..."
Myślę, że warto tym dzieciakom również sprawić odrobinę radości, a przy okazji obstawimy 2 imprezy jednego dnia: do południa Zamość, a po południu Machnów Nowy.
- ojciec dyrektor
- Zwykły forumowicz
Wydaje mi się Wielki, że ta opcja nie wyjdzie. Podoba mi się pomysł Kazka - niedziela 13 czerwca to dobra data.
- Zagłoba
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: YAMAHA XV1600 ROAD STAR 2001r.
Musimy się sprężać w tych terminach, bo całe lato przejeżdzimy "w koło komina". Poza tym 13 czerwca mamy zarezerwowane na "Piknik Country" w Dobużku . Powinniśmy pojechać tam bardzo licznie z powodów, o których mówiłem "nausznie"
...motor, czy koń - byle w siodle i ...w cwał....
-
Wielki Brat
- Zwykły forumowicz
Upieram się przy wcześniejszym terminie w zasadzie z powodów wizerunkowo-psychologicznych: organizowanie obchodów Dnia Dziecka 2 tygodnie po terminie wydaje mi się nieporozumieniem, które dodatkowo źle służy wizerunkowi KBM.
Jeżeli już mowa o terminach to lepiej by było, jezeli końcówka długiego weekendu czyli niedziela 6 czerwca nie odpowiada, zorganizować imprezę w niedzielę 30 maja. Tak robią, jak wyczytałem na forach, inne kluby motocyklowe. Oczywiście przy założeniu tego terminu, trzeba się ostro sprężyć, ale wszystko jest do zrobienia.
Proszę administratora o przeniesienie tej dyskusji z części otwartej do działu dla Sympatyków!
Jeżeli już mowa o terminach to lepiej by było, jezeli końcówka długiego weekendu czyli niedziela 6 czerwca nie odpowiada, zorganizować imprezę w niedzielę 30 maja. Tak robią, jak wyczytałem na forach, inne kluby motocyklowe. Oczywiście przy założeniu tego terminu, trzeba się ostro sprężyć, ale wszystko jest do zrobienia.
Proszę administratora o przeniesienie tej dyskusji z części otwartej do działu dla Sympatyków!
- kazek
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: banditen 1200 - już komu innemu służy
to może tak zrobić: jeśli chodzi o Dzień Dziecka to umówić z Panią Dyrektor z Domu Dziecka na Źródlanej i odwiedzić wychowanków na miejscu, czasami wystarczy sama obecność "kowboyów" na swoich stalowych rumakach, a spotkanie z większym gronem dzieciaków zorganizować na spokojnie w lipcu lub sierpniu, np. pt: Kresowi Motocykliści Dzieciom, i zapoczątkować cykliczność, coroczność imprez, taka formuła byłaby kierowana dla dzieci, które nie korzystają z wyjazdów wakacyjnych i liczą tylko na atrakcje orgaznizowane w Zamościu
- ojciec dyrektor
- Zwykły forumowicz
Wielki ma rację odnośnie terminów. Musimy zatem sprężyć się i zorganizować "Dzień Dziecka" 30 maja. Tylko w jakiej formie?
- Zagłoba
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: YAMAHA XV1600 ROAD STAR 2001r.
Ojciec Dyrektor jest Głównodowodzącym w tej akcji. Wszyscy bezwzględnie podporządkowujemy się Jego decyzjom.Ojciec dyrektor pisze:Musimy zatem sprężyć się i zorganizować "Dzień Dziecka" 30 maja
Prowadż, Ojczulku !!!
...motor, czy koń - byle w siodle i ...w cwał....
- ojciec dyrektor
- Zwykły forumowicz
W niedzielę 30 maja, na godzinę 10.00 zajeżdżamy na Rynek Wielki. Tam robimy akcję dla dzieciaków, które przyjdą i będziemy się świetnie bawić. Dla dzieci organizujemy różne konkursy i zabawy z drobnymi nagrodami. Za kasę, która została z Mikołaja kupię słodycze, które będziemy dzieciom rozdawać "za uśmiech". Byłoby super gdybyście mogli podrzucić jakieś drobiazgi, gadżety typu smycz, resorak, kredki, itd, itp. - to na nagrody w konkursach. Potrzebne będzie nagłośnienie - kto to może zorganizować?
Jutro, kiedy tylko Wielki potwierdzi zgodę na wjazd trzeba przekazać info do mediów z zaproszeniem dla dzieci. Jeśli ktoś ma dojścia, to dajcie znać.
DZIAŁAMY
Jutro, kiedy tylko Wielki potwierdzi zgodę na wjazd trzeba przekazać info do mediów z zaproszeniem dla dzieci. Jeśli ktoś ma dojścia, to dajcie znać.
DZIAŁAMY
-
Wielki Brat
- Zwykły forumowicz
Zgodę na wjazd na płytę Rynku Wielkiego załatwiłem, choć będziemy sąsiadować z jakimś zlotem Hondy - mam nadzieję że nie Gold Wing
Projekt inforamcji dla mediów opracowąłem i przekazałem Ojcu Dyrektorowi mailem, a na jego prośbę zamieszcaam też tutaj:
„Motocykliczny” Dzień Dziecka w Zamościu.
Na dzień 30 maja (niedziela) w Zamościu zaplanowana jest impreza dla najmłodszych mieszkańców naszego miasta z okazji Dnia Dziecka. Imprezę organizuje Kresowe Bractwo Motocyklowe przy życzliwym wsparciu władz miasta. Wszyscy zainteresowani rodzice zaproszeni są ze swoimi pociechami na Rynek Wielki w godzinach od 9.00 do 14.00. W programie imprezy przewidywane są między innymi: wystawa motocykli z możliwością krótkiego przejazdu w roli tzw. plecaczka, czyli pasażera, zabawy i konkursy z nagrodami itp. Organizatorzy, mając nadzieję na uniknięcie kaprysów pogody, zapewniają że dzieci na pewno nie będą się nudzić, a i dla rodziców atrakcji też nie zabraknie. Informacji o imprezie można zasięgnąć również na stronie internetowej Kresowego Forum Motocyklowego.
Imprezy motocyklowe, których ciężar organizacji wzięło na siebie Kresowe Bractwo Motocyklowe, jak widać stają się powoli tradycją lokalnego środowiska motocyklistów, wrastając na trwale w harmonogram imprez naszego miasta i regionu.
Kresowe Bractwo Motocyklowe to stowarzyszenie zrzeszające znajomych i przyjaciół, którzy każdego roku przemierzają motocyklami tysiące kilometrów nie tylko kresowymi traktami. Łączy ich miejsce pochodzenia lub zamieszkania no i przede wszystkim motocyklowa pasja. Obecnie klub liczy ponad 30 członków zwyczajnych i Adeptów. Posiada też równie liczną grupę sympatyków. Statutowe cele działania klubu to wspólne uprawianie i propagowanie turystyki motocyklowej, kreowanie pozytywnego wizerunku motocyklistów i organizacji ich zrzeszających i propagowanie walorów rekreacyjno – turystycznych Zamojszczyzny.
Informacje związane z funkcjonowaniem klubu można znaleźć na stronie klubowej: http://www.kresowe.bractwo.motocyklowe.org" onclick="window.open(this.href);return false;" oraz odwiedzając Kresowe Forum Motocyklowe: http://www.kresowe.forum.motocyklowe.org" onclick="window.open(this.href);return false;".
Uwaga techniczna: nie zamieszcajcie tematów dotyczących spraw organizacyjnych w części otwartej forum - tutaj tylko informacje, zaproszenia itp.
Admina proszę o przesunięcie tego tematu do części zamkniętej a Ojca Dyrektora o zamieszcenie w dziale "Dzieje się" tylko zaproszenia dla mieszkańców miasta na imptrezę.
Projekt inforamcji dla mediów opracowąłem i przekazałem Ojcu Dyrektorowi mailem, a na jego prośbę zamieszcaam też tutaj:
„Motocykliczny” Dzień Dziecka w Zamościu.
Na dzień 30 maja (niedziela) w Zamościu zaplanowana jest impreza dla najmłodszych mieszkańców naszego miasta z okazji Dnia Dziecka. Imprezę organizuje Kresowe Bractwo Motocyklowe przy życzliwym wsparciu władz miasta. Wszyscy zainteresowani rodzice zaproszeni są ze swoimi pociechami na Rynek Wielki w godzinach od 9.00 do 14.00. W programie imprezy przewidywane są między innymi: wystawa motocykli z możliwością krótkiego przejazdu w roli tzw. plecaczka, czyli pasażera, zabawy i konkursy z nagrodami itp. Organizatorzy, mając nadzieję na uniknięcie kaprysów pogody, zapewniają że dzieci na pewno nie będą się nudzić, a i dla rodziców atrakcji też nie zabraknie. Informacji o imprezie można zasięgnąć również na stronie internetowej Kresowego Forum Motocyklowego.
Imprezy motocyklowe, których ciężar organizacji wzięło na siebie Kresowe Bractwo Motocyklowe, jak widać stają się powoli tradycją lokalnego środowiska motocyklistów, wrastając na trwale w harmonogram imprez naszego miasta i regionu.
Kresowe Bractwo Motocyklowe to stowarzyszenie zrzeszające znajomych i przyjaciół, którzy każdego roku przemierzają motocyklami tysiące kilometrów nie tylko kresowymi traktami. Łączy ich miejsce pochodzenia lub zamieszkania no i przede wszystkim motocyklowa pasja. Obecnie klub liczy ponad 30 członków zwyczajnych i Adeptów. Posiada też równie liczną grupę sympatyków. Statutowe cele działania klubu to wspólne uprawianie i propagowanie turystyki motocyklowej, kreowanie pozytywnego wizerunku motocyklistów i organizacji ich zrzeszających i propagowanie walorów rekreacyjno – turystycznych Zamojszczyzny.
Informacje związane z funkcjonowaniem klubu można znaleźć na stronie klubowej: http://www.kresowe.bractwo.motocyklowe.org" onclick="window.open(this.href);return false;" oraz odwiedzając Kresowe Forum Motocyklowe: http://www.kresowe.forum.motocyklowe.org" onclick="window.open(this.href);return false;".
Uwaga techniczna: nie zamieszcajcie tematów dotyczących spraw organizacyjnych w części otwartej forum - tutaj tylko informacje, zaproszenia itp.
Admina proszę o przesunięcie tego tematu do części zamkniętej a Ojca Dyrektora o zamieszcenie w dziale "Dzieje się" tylko zaproszenia dla mieszkańców miasta na imptrezę.
- ojciec dyrektor
- Zwykły forumowicz
Autora plakatu Spotu (nie wiem kto) proszę o przerobienie tegoż - zostawić grafikę a zmienić tylko tekst- myślę, że można by to podrukować w formie ulotki i rozdawać dzieciakom w tym tygodniu. Można też podać do szkół. Info do mediów poszło do Katolickiego Radia, Zamość online i Kronika Tygodnia. Nie udało mi się przekazać info do eski. Czy ktoś ma namiar?