problem suzuki gsxr 750 w 94 r
- kristophers
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: suzuki gsxr 750 w ,honda transalp 600 , osa m 52
problem suzuki gsxr 750 w 94 r
witam mam problem z silnikiem w moim suzuki , chodzi na 3 cylindry tzn. kolanka wydechowe sa gorace wszystkie tak samo , po zdejmowaniu fajek ze swiec kolejno z 3 cylindrów czuć wyrażnie ze motor przygasa a z tego jednego cylindra jak zciagne fajke to jest minimalna różnica w pracy tak jakby ten cylinder pracował ale na 50 %.dodam ze była robiona głowica ( bo na ta tym jednym cylindrze były zawory podparte i myslałem żę to dlatego nie chce palic ale widocznie to nie to ) i przed remontem miał takie same objawy jak teraz. cisnienie w cylindrach 10,5 atm. we wszystkich cylindrach. Po odpaleniu silnka i wkrecenie go do 7 tys w tłumiku słychac jakie jakby strzelanie , pyrkanie jakby chciał załapywać ten jeden cylinder. wiem ze to troche skaplikowane i dziwne ze tak jest ze kolanko wydechowe jest gorace i mimo to ten cylinder nie chodzi na 100%. juz sie zastanawiam ze moze jakis nagar jest w rurze wydechowej w tym cylindrze i nie wypyszcza dobrze spalin
. gażniki wyczyszczone , iskra jest prosze o jakies rady co z tym dalej robić bo sezon już blisko 
-
falko
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: kawasaki ZZR 1400,BMW K 1200 R
Re: problem suzuki gsxr 750 w 94 r
a może nie dostaje odpowiedniej dawki na ten cylinder?może świeca spróbuj je zamienić, może przewód wysokiego napięcia ma przebicie,może trzeba zsynchronizować gazniki?albo poprostu podjedz do sabixu lub do jakiegoś innego fachowca.
- Fido
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Ten ze zdjęcia
- Kontakt:
Do Cykusia masz bliżej.
Ja podejrzewam którąś z cewek (bo pewnie są dwie) lub brudny gaźnik, ew.synchro do zrobienia.
Ja podejrzewam którąś z cewek (bo pewnie są dwie) lub brudny gaźnik, ew.synchro do zrobienia.
- hans
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: xj600
Skoro pali i nie pali na tym garku to może czas na nowe świeczki (ewentualnie zamień z tego pechowego z innym sprawnym i wtedy sprawdź).
"Nie walcz z idiotami, mają przewagę liczebną"
Paulo Coelho
Paulo Coelho
- kristophers
- Zwykły forumowicz
dzieki za podpowiedzi
Świece i przewody przemieniam z tych cylindrów które palą do tego który nie pali i nic , gażniki czysciłem zmieniałem wszystkie oringi i ustawiłem poziom paliwa i skład mieszanki według serwisówki . dla pewnosci kupie nowe przewody swiece i fajki i zobacze czy to cos pomożę . mam wrażenie jakby na ssaniu ten cylinder troche lepiej palił , jutro go odpale jescze raz i sie upewnie
- Fido
- Zwykły forumowicz
- Kontakt:
Ale synchro na wakuometrach nie robiłeś,tak ?kristophers pisze:..... gażniki czysciłem zmieniałem wszystkie oringi i ustawiłem poziom paliwa i skład mieszanki według serwisówki .....
- hans
- Zwykły forumowicz
Pytałem mojego mechanika i stwierdził że coś musi być z gaźnikami.
Paulo Coelho
Paulo Coelho
-
falko
- Zwykły forumowicz
mam to samo ze swoim sradem ale nic narazie nie robię bo mam jeszcze czas i mam czym jeżdzić
poprostu u mnie jest problem z odpaleniem muszę wcisnąć ssanie i trochę gazu i dopiero odpali i jest to przyczyna niezsychronizowanych gazników tak że myśle że u Ciebie też trzeba to zrobić
a z przewodami to je najpierw sprawdż czy naprawdę jest sens pchać się w koszty :idea:a jak je sprawdzić???po prostu zapal silnik w ciemnym garazu lub w nocy i popatrz na przewody jeśli jest gdzieś przebicie to będziesz widział iskrę na wewnątrz przewodów
jak nie tzn.są dobre 
-
falko
- Zwykły forumowicz
Fido ale jeśli są 2 cewki a cylindrów 4 a nie pali na jeden to????????????????? gdzie może być przyczyna??????????napewno nie w cewkachFido pisze:Do Cykusia masz bliżej.
- Fido
- Zwykły forumowicz
- Kontakt:
To było podejrzenie a nie stwierdzenie.
kristophers,pytałem czy robiłeś synchro na wakuometrach.
Więc ?
Pilotów się czepiałeś ?
kristophers,pytałem czy robiłeś synchro na wakuometrach.
Więc ?
Pilotów się czepiałeś ?
- kristophers
- Zwykły forumowicz
synchronizacji nie robiłem bo nie mam wakuometrów , mam je zamiar kupić z kolega w najbliższym czasie . a narazie to kupie nowe przewody , fajki i świece zeby wykluczyć elektryke . póżniej bede jescze kombinował z gażnikami i mam chyba za niski poziom paliwa w gażniku ( ustawiany zgonie z serwisówka 14,7 mm ) bo jak daje gazu to silnik przygasa , przegazuje z 3 razy i za 4 już gasnie puszcze gaz to chodzi chwile pochodzi na wolnych obrotach i znowu moge przygazować pare razy i tak w kółko. i jak mtor sie już nagrzeje i go zgasze to nie chce zapalić jak mu dam troche gazu a bez gazu pali na dotyk
- hans
- Zwykły forumowicz
Skoro się słabo wkręca to gaźniki do zrobienia, dysze można u jubilera w myjce ultradźwiękowej wyczyścić (kilka do kilkunastu złotych), sprawdzenie stanu membran (u mnie 2 mówią że długo nie pociągną, ale jeszcze są do jazdy) i kompletna regulacja.
Skoro tak jak pisałeś po przemienieniu przewodów i świec jest to samo to szkoda puki co w elektrykę się pchać (chociaż nowe świeczki na nowy sezon zawsze można, wtedy też dobrze ustawić mieszankę).
Skoro tak jak pisałeś po przemienieniu przewodów i świec jest to samo to szkoda puki co w elektrykę się pchać (chociaż nowe świeczki na nowy sezon zawsze można, wtedy też dobrze ustawić mieszankę).
Paulo Coelho
Paulo Coelho