Odwiedziny dzieci w Nowej Grobli (2011r.)

Informacje o imprezach organizowanych przez KBM dla dzieci
Awatar użytkownika
Zagłoba
Zwykły forumowicz
Motocykl: YAMAHA XV1600 ROAD STAR 2001r.

Odwiedziny dzieci w Nowej Grobli (2011r.)

Post autor: Zagłoba »

Jak wspominałem na Walnym - powinniśmy wybrać się do Domu Dziecka. Kilka fantów już mam: jabłka, kilka kartonów długopisów, rower(nieco sfatygowany, ale sprawny) Czy dobrze słyszałem o tym, że mają tam "złotą rączkę, który może naprawić rowery??.
Najważniejsze jednak są same odwiedziny.
Prpopnuję pojechać w niedzielę, 20 marca przed południem. Potem można jeszcze pokręcić się po tamtej okolicy.
...motor, czy koń - byle w siodle i ...w cwał....
Awatar użytkownika
Zagłoba
Zwykły forumowicz

Re: Odwiedziny dzieci w Nowej Grobli

Upsss... trochę pokręciły mi się daty..... miałem na myśli 3 kwiecień.. Sorki
DOK
Zwykły forumowicz
Motocykl: Suzuki Intruder VS 700

Post autor: DOK »

Dorzucam do puli jeszcze jeden w 3/4 sprawny rower oraz chodzik dla małego dziecka jak trzeba by było ???
zyron-13
Zwykły forumowicz
Motocykl: yamaha R1

Post autor: zyron-13 »

o 12 zbiorka u zgrywusa, taka informacje otrzymalem
nr tel 697294655
"Pieprzyć to, co o nas mówią, jesteśmy ludźmi z pasją
nie ma takiej opcji, żeby zapał nasz miał zgasnąć
nieprzychylni nam będą wciąż dołki kopać
nie czas się tym przejmować, więc nie przejmuj się tym chłopak"
Wielki Brat
Zwykły forumowicz
Motocykl: FJR 1300

Post autor: Wielki Brat »

Żeby nie zakładać nowego wątku dot. podobnej sprawy.
Zbliża się Dzień Dziecka. Z informacji z forum wynika, że mamy już trochę rzeczy oraz parę złotych na koncie (niestety dosłownie jest to parę złotych). Trzeba by więc ogarnąć organizacyjnie to przedsięwzięcie i ustalić:

- kto koordynuje akcję wyjazdu do Nowej Grobli,
- termin ww. wyjazdu (uzgodnić z dyrekcją DD),
- kto zbierze w jednym miejscu pozyskane rzeczy i dokona analizy co należy kupić, biorąc pod uwagę listę życzeń opublikowaną w innym dziale,
- kto dokona ww. uzgodnionych zakupów (pamiętać o fakturach!),
- kto zapewni auto do transportu prezentów,
- kto wejdzie w skład "delegacji KBM".
DOK
Zwykły forumowicz

Generalnie zacząłem temat i sądzę że wszystkim wiadomo że

- kto koordynuje akcję wyjazdu do Nowej Grobli,
Termin planowany jest nieprzyjazny dla motocyklistów mianowicie 1 czerwca ok go 11:00 wyjazd z Tomaszowa (jedzie delegacja z ZSNR3 Tomaszów Lubelski) - kto by dał radę dojechać (miło by było pasowało by powozić młodzież - ja niestety jako opiekun młodzieży nie mogę jechać moto)
- termin ww. wyjazdu (uzgodnić z dyrekcją DD), - czy z Klubem czy bez tak czy inaczej ZSNr3 jedzie i uzgodnie to z Dyrekcją domu dziecka
kto zbierze w jednym miejscu pozyskane rzeczy i dokona analizy co należy kupić, biorąc pod uwagę listę życzeń opublikowaną w innym dziale,
(na dzień dzisiejszy sporo fantów jest w magazynku ZSNr3 i u Zgrywusa na podwórku) sporo też osób pytałosię co z tym zrobić czy gdzieś gromadzimy - odpowiadałem że jeżeli są w stanie sami dowieźć to super - jeżeli nie to do Mnie - z Łaszczowa z tego co wiem wyjedzie specjalnie samochód z fantami.
-i dokona analizy co należy kupić, biorąc pod uwagę listę życzeń opublikowaną w innym dziale,
(biorąc pod uwagę cel miałem zaproponować połączenie zgromadzonych funduszy - kilku rodziców prosiło o konto więc podałem konto KBM - Jaro uważaj na obce wpłaty sa na DD. - tzn połączenie funduszy zebranych w ZSnr3 i KFM oraz konsultację z DD w celu zakupu czegoś konkretnego mamy ponad 600 zł może więcej razem)
- kto zapewni auto do transportu prezentów,
Dyrektor ZSnr3 zapewnia transport dla towarów i delegacji ze szkoły ( nie wiem jak z rowerami jest ich ok 4 szt - chyba wymaga to osobnego transportu)
- kto wejdzie w skład "delegacji KBM".
generalnie tak czy inaczej jadę z ramienia ZSnr3 oraz KBM (chyba że ktoś ma coś przeciw)
Awatar użytkownika
Zagłoba
Zwykły forumowicz

Brawo, DOK !! Wybieram się w tym terminie do DD. Wybiera się też kilka innych osób.
Jeśli możesz, to zajmij się zakupami - masz najlepsze rozeznanie. :idea:
Wielki Brat
Zwykły forumowicz

Nie wiem czy taki "najazd" na dzieci z DD w Nowej Grobli jest właściwy :?: :!: .
Dzieci te są nieśmiałe, starsze z niską samooceną, wycofane. Obawiam się, że będą się czuły jak "małpki w ZOO", a przecież w tym dniu powinny czuć się dobrze i dobrze się bawić.

Moja propozycja jest taka.
Rozdzielić wyjazd ZSNR3 i KBM. Termin wyjazdu KBM ustalić tak by była mozliwość udziału możliwie dużej grupy motocyklistów.
W rezultacie odwiedziny będą bardziej kameralne, dzieci nie będą się czuły przytłoczone, będzie można sprawić im większą frajdę np. przejażdżkami, będą miały zabawę 2 razy.

Co do zakupów to myślę, że powinien je wykonać Jaro na allegro. Sprawdziłem ofertę - za te niewielkie pieniądze jakie mamy można kupić to co jest przez dzieci oczekiwane: piłki, siatki itp. Jaro jako dysponent konta może szybko zamówić potrzebne rzeczy, przelać należność i za kilka dni będziemy mieli prezenty na miejscu.

Podsumowując: spróbujmy zrobić to tak by efekt naszego działania był możliwie najlepszy.
DOK
Zwykły forumowicz

Nie wiem Wielki dlaczego taki pomysł - generalnie jesteśmy już za powiedzeni i oczekiwani z wielką niecierpliwością - ze szkoły przyjedzie nie autobus tylko bus - góra 10-cioro dzieci + motocykliści. Kasy mamy niewiele bo raptem 500 zł zaszaleć niezbyt można - więc ponawiam propozycję połączenia kasy z ZSnr3 + KBM oraz wspólny wyjazd.

Co do zakupów przez Jara - generalnie odbieram to jako dowód nieufności ku mojej osobie i daje mi wiele do myślenia, ale niech będzie szkoła może wpłacić na konto kasę i zakupu można dokonać na allegro (fakturka za zakup i tak by szła w całości na Stowarzyszenie KBM) Tylko warunek jest jeden żeby szkoła jadąc tam miała coś konkretnego w ręku a nie nagle się pokarze że ZSnr3 jedzie samo i bez niczego. Z tego co mi wiadomo łącznie kasy na ten moment będzie ok 1000 zł
Jaro
Zwykły forumowicz
Motocykl: YAMAHA FAZER
Kontakt:

Post autor: Jaro »

Ok mogę się zająć zakupem mamy 850zł licząc z tym co zostało z ostatniej zbiórki

Przeglądając potrzeby tak więc możemy kupić

OBRECZ DO KOSZA KOSZYKOWKI Z SIATKA KOSZ 45zł

http://allegro.onet.pl/y71-obrecz-do-ko ... 68978.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

PIŁKA DO KOSZYKÓWKI 15zł

http://allegro.onet.pl/pilka-do-koszyko ... 38607.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

SIATKA DO SIATKÓWKI + LINKA STALOWA 3mm 30zł

http://allegro.onet.pl/siatka-do-siatko ... 70867.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

PIŁKA SIATKOWA DO SIATKÓWKI MIKASA MADE IN JAPAN 30zł

http://allegro.onet.pl/pilka-siatkowa-d ... 25279.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

WOREK BOKSERSKI TRENINGOWY 39zł

http://allegro.onet.pl/worek-bokserski- ... 65174.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Piłka nożna NAJTANIEJ 5 POLSKA GOLA 10zł

http://allegro.onet.pl/pilka-nozna-najt ... 99789.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

PIŁKA RUGBY ROZMIAR 4 35zł

http://allegro.onet.pl/pilka-rugby-rozm ... 68024.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

DUŻY ZESTAW ZABAWEK ZABAWKI DO PIASKU 18zł

http://allegro.onet.pl/duzy-zestaw-zaba ... 93033.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

PLECAK, PLECACZEK DZIECIĘCY 6zł

http://allegro.onet.pl/plecak-plecaczek ... 39078.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

SUPER GRY LOGICZNE NAUKA ZABAWA 18zł

http://allegro.onet.pl/super-gry-logicz ... 35710.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Zamieściłem przykłady, także za tą sumę co mamy można trochę rzeczy kupić, podałem po jednej sztuce ale oczywiście można kupić kilka piłek jak i kilka plecaków
Jeśli mężczyzna robi coś bardzo głupiego, to zawsze z motywów najszlachetniejszych.
Wielki Brat
Zwykły forumowicz

Moja propozycja nie wynika z braku zaufania do kogokolwiek.
Mam na myśli tylko i wyłącznie dobro dzieci, u których byłem, poznałem je, widziałem reakcje.

Powtarzam jeszcze raz: jak już coś robić to robić to porządnie, a nie tylko dlatego, że już coś jest "umówione" - trzeba elastycznie reagować na zmieniające się warunki i być otwartym na argumenty/odnosić się do tychże właśnie konkretnych argumentów a nie się obrażać.
W dalszym ciągu jest to jak widać Twoja DOK akcja, powinieneś ją skoordynować, ale chyba nie zaszkodzi przeprowadzić ją w 2 etapach, chyba że moje argumenty/wnioski są niedorzeczne.
Jak napisano powyżej to jest tylko propozycja - można ją uwzględnić lub nie.
DOK
Zwykły forumowicz

Nie o mnie tu chodzi - tylko o dzieciaki.

Jedynie zależało by mi na tym aby połączyć te dwie instytucje jakim jest KBM i ZSnr3. Chyba nie zaszkodzi nikomu z motocyklistów jak się 2 razy przejedzie do DD. Dzieciaki chętni pojeżdżą na moto 2 razy hehe.

Więc może część kasy zebranej narazie wstrzymajmy - pojedziemy 2 raz do domu dzieciaka motorami w innym terminie (będzie pretekst na wspólny wyjazd i parę km się nawinie - wtedy dowieziemy resztę - możne coś się jeszcze urodzi po drodze)
Narazie musimy ustalić co i kto kupuje coby się nie dublować.

Ps. No i mam problem z rowerami (dokładniej transportem) mam ich już ze 4 a nie będę miał czym zabrać - może ktoś busem pojedzie plizzzzzzzz
Awatar użytkownika
Zagłoba
Zwykły forumowicz

Ok. , Panowie ! Nie rozbijajcie ............ na atomy.....
Rzeczywiście dla dzieciaków więcej atrakcji będzie, jeśli pojedziemy do nich dwa razy. Tylko umówcie sie, co zabieramy pierwszym razem, a co drugim , żeby znowu nie było wrzawy :idea:
DOK
Zwykły forumowicz

Ok mamy transport - Mirek somsiad zapewnia że w ramach swojego wkładu dla DD dale busa paliwo i kierowce a sam pojedzie motocyklem - czyli wbrew pozorom kilka motocykli będzie. Co do zakupów po dłuższej debacie proponuje zrobić tak - kasę z ZSnr3 (nie wiem dokładnie ile będzie) wpłacam na konto i za to zakupimy trampolinę (Zagłoba mówiłeś że masz tam gdzieś załatwić taniej) fakturka i te inne sprawy trafia do księgowej KBM wszystko to co mamy ładujemy na busa i jedziemy.

Resztę kasy proponuje zostawić na 2 wyjazd - będzie wtedy wiadome co potrzeba jeszcze może zeszyty możne coś innego - bo z tego co widzę takie sprzęty jak kosze do koszykówki, siatka do piłki siatkowej czy siatka do pingponga już jest (do pingponga mamy ze 3 szt. więc nie sadzę że trzeba będzie kupować piłek jest już sporo zarówno do kosza sam widziałem 2 szt no nogi ze 3 szt lub więcej paletki do pinponga się zrobiło juz obiecanymi wcześniej 2 komplety razem z piłeczkami. Brak gier logicznych i zabawek dla mniejszych dzieci więc moze to by zakupić na 2 wyjazd.

Tak czy inaczej Jedziemy i mamy już co zawieźć.
Awatar użytkownika
Zagłoba
Zwykły forumowicz

Super, DOK !!! :jupi: :jupi: :* Tak lubię - załatwiać sprawy.
Wysłałem do Jara na PW namiary na trampolinę, więc wszystko zgodnie z planem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „MOTOCYKLIŚCI DZIECIOM.”