Dla dzieci z Domu Dziecka w Nowej Grobli

Informacje o imprezach organizowanych przez KBM dla dzieci
Wielki Brat
Zwykły forumowicz
Motocykl: FJR 1300

Dla dzieci z Domu Dziecka w Nowej Grobli

Post autor: Wielki Brat »

Obrazek
Z inicjatywy DOK-a, który uruchamia kolejną akcję na rzecz dzieci z Domu Dziecka w Nowej Grobli, dokonałem rozpoznania potrzeb. Z rozmowy z Panią Dyrektor wynika,że potrzebne są:
1. Piłki do każdej dyscypliny sportu (ostatnio np. chłopcy sami zrobili sobie piłkę do rugby ze zniszczonej piłki nożnej).
2. Siatka i rakietki do tenisa stołowego.
3. Siatka do siatkówki.
4. Kosz do koszykówki.
5. Bokserski worek treningowy.
6. Rowery (oczywiście też używane - jest 3 szt. potrzeba jeszcze 7 szt. by na wycieczki zabrać całą grupę dzieci starszych).
7. Plecaki.
8. Zabawki do piaskownicy.
9. Gry logiczne.
10. Przybory szkolne: zeszyty, bloki, kolorowanki, bibuła gruba, papiery kolorowe, kredki, długopisy, flamastry, ołówki itp.
11. Najwięcej radości sprawiłby dzieciom, jak to zwykle bywa, prezent "niepraktyczny" - w tym wypadku trampolina z zabezpieczeniem (niestety koszt 300 cm urządzenia to około 500 zł, ale kto wie może dzięki Wam uda się kupić).
Poza tym wszystkie inne rzeczy związane ze sportem lub nauką w szkole będą mile widziane.

Jeżeli ktoś z Was chciałby wesprzeć naszą akcję finansowo proszę o wpłacanie dowolnych kwot na nasze konto z dopiskiem "DD Nowa Grobla".

Nr Rachunku: 72 1060 0076 0000 3200 0141 2214
Posiadacz Rachunku:
KRESOWE BRACTWO MOTOCYKLOWE
22 -400 Zamość, Skrytka Pocztowa 190

Jeżli ktos z Was posiada ww. przedmioty a są one dla niego zbędne proszę o kontakt z DOK-iem ws. ich przekazania dla dzieci z DD.

Z góry dziękujemy.
DOK
Zwykły forumowicz
Motocykl: Suzuki Intruder VS 700

Re: Dla dzieci z Domu Dziecka w Nowej Grobl

Post autor: DOK »

Zaznaczam że inicjatywa nie wyszła tylko z mojej strony lecz od nauczycieli i uczniów Zespołu Szkół nr 3 w Tomaszowie i tam także będzie przeprowadzana zbiórka.

Dodatkową pomocą jakiej oczekuje to przybycie 1 czerwca do Nowej Grobli motocyklistów zarówno z klubu jak i z tzw pospolitego ruszenia. Dlaczego - bo trzeba będzie powozić dzieciarnie dookoła komina (oczywiście te z domu dziecka jak i delegację uczniów z ZS nr 3 planowany wstępnie cały autobus) jak wyjdzie zobaczymy

ps.

Wszystko odbędzie się dodatkowo pod patronatem medialnym Tygodnika Zamojskiego (zaprzyjaźniona ze szkołą P. redaktor ma napisać o tym artykuł w Tygodniku)

Ps mój telefon to 609108754
strzala
Zwykły forumowicz
Motocykl: VN 2000. K-750 MT-12 MZ -TROPHY MZ- JASKÓŁKA

Re: Dla dzieci z Domu Dziecka w Nowej Grobli

Post autor: strzala »

Tak się sklada że ja posiadam nową rakietkę do tenisa stolowego.kupilem ją ponad rok temu dla siebie,lecz brak czasu,wypadki, nawet jej nie rozpakowalem ,z wielką chęcią przekaże ją dzieciakom z DD
DOK
Zwykły forumowicz

Dzięki Panie - ja daję rower - wprawdzie nie nówka ale jeździ.
ĆWIREK
Zwykły forumowicz
Motocykl: MZ es250/2 ; XJR 1300

Post autor: ĆWIREK »

Ja przeprowadzam zbiórkę w pracy, co się nadaje to dołożę. Na dzień dzisiejszy mam około 10szt. kolorowanek, zobaczymy co da się jeszcze wykombinować.
Człowiek zupełnie nie tknięty szałem nie wejdzie do świątyni muz.
Platon (427-347 p.n.e)
Wielki Brat
Zwykły forumowicz

Dziękuję koledze z forum o nicku Miramar - wraz z córeczką dostraczyli do mnie w dniu dzisiejszym, w celu przekazania, prezenty dla dzieci z Nowej Grobli.
Pozostało tylko niecałe 2 tygodnie do Dnia Dziecka.
Zachęcam też do wpłat na ww. konto. Nawet drobna kwota wpłacona przez liczne grono ludzi o szczodrym sercu pozwoli sprawić wielką radość dzieciakom.
DOK
Zwykły forumowicz

Dodam że na dzień dzisiejszy jest już co najmniej 4-6 reklamówek zabawek , rolki, 1(2) rowery , cały worek pluszaków kilka piłek , sporo kredek, paletka do pin-ponga szt 1 (może ktoś zafunduje drugą) i parę złotych (za które się zakupi małe conieco)

Cały czas czekamy na darczyńców - (ruszcie 4 litery i przebebrujcie strychy a nuż co się znajdzie)
Wielki Brat
Zwykły forumowicz

Drugą paletkę do ping-ponga dołożę.
ĆWIREK
Zwykły forumowicz
Motocykl: MZ es250/2 ; XJR 1300

Post autor: ĆWIREK »

Dorwałem kilka piłek
Człowiek zupełnie nie tknięty szałem nie wejdzie do świątyni muz.
Platon (427-347 p.n.e)
Awatar użytkownika
Zagłoba
Zwykły forumowicz
Motocykl: YAMAHA XV1600 ROAD STAR 2001r.

Post autor: Zagłoba »

Wpłaciłem kaskę.....
...motor, czy koń - byle w siodle i ...w cwał....
DOK
Zwykły forumowicz

Reasumując co mamy (o czym wiem lub jest w posiadaniu moim)

1. Piłki do każdej dyscypliny sportu (ostatnio np. chłopcy sami zrobili sobie piłkę do rugby ze zniszczonej piłki nożnej).
Piłka nożna - szt 2 (ZSn3, diabelCBR)
Piłka siatkowa - szt - 0
Piłka do kosza - szt 2 (diabelCBR i koledzy)
(Ćwirek jak byś się mógł określić jakie dorwałeś piłki )

2. Siatka i rakietki do tenisa stołowego.

Siatka szt 1 (diabelCBR)
Rakietki do tenisa - szt 2 (wielki i strzala)
Piłek do tenisa - troche pileczek do ping ponga (diabelCBR)
3. Siatka do siatkówki.
- pomyślne wiadomości - w trakcie załatwiania - być może się uda

4. Kosz do koszykówki.
wprawdzie nie będzie to cały kosz a tylko element metalowy samego kosza bez tablicy ale się może uda załatwić trzymam kciuki

5. Bokserski worek treningowy. szt 1 (miro)

6. Rowery (oczywiście też używane - jest 3 szt. potrzeba jeszcze 7 szt. by na wycieczki zabrać całą grupę dzieci starszych).
Rower dla dorosłych - szt 4 (DOK,Major,Zsnr3)
Rower dla dzieci do lat 5 - szt 1 (Major)
Rowerek dla dzieci do lat 2 szt 1 (Major)
7. Plecaki.
jest chyba ze 4 sz (Szkoła Podstawowa w Kunkach,diabelCBR)

8. Zabawki do piaskownicy.
Jakaś reklamówka - (Szkoła Podstawowa w Kunkach)

9. Gry logiczne.
nie wiem czy klocki lego można pod ten dział podciągnąć ale jest -troche klockow LEGO (diabelCBR)

10. Przybory szkolne: zeszyty, bloki, kolorowanki, bibuła gruba, papiery kolorowe, kredki, długopisy, flamastry, ołówki itp.
zeszyty - brak
bloki -brak
kolorowanki - są (pare szt nie wiem ile - chyba Ćwirek się deklarował)
bibuła gruba - brak
papiery kolorowe - są - parę ryz (Szkoła Podstawowa w Kunkach)
kredki - coś będzie (pogonię swoje dziewczyny niech posprzątają w biurkach heheh)
długopisy - coś będzie
flamastry - coś będzie
ołówki - coś będzie

11. Najwięcej radości sprawiłby dzieciom, jak to zwykle bywa, prezent "niepraktyczny" - w tym wypadku trampolina z zabezpieczeniem (niestety koszt 300 cm urządzenia to około 500 zł, ale kto wie może dzięki Wam uda się kupić).

Proponuję połączenie funduszy jakie zgromadziliśmy z funduszami z ZSn3 - i zakup takowej Co wy na to - rozmawiałem z organizatorami ze strony ZSnr3 i są za.

Ponadto z reszty kasy można zakupić trochę fantów z pkt 10 - znajomy właściciel hurtowni ma dobre serce - może da się namówić na sponsoring - a jeżeli nie to na sprzedaż w/w po promocyjnej cenie.? Może i wy znacie takowego ze sklepem papierniczym.

A może kogoś ze sklepu sportowego (chodzi o tą trampolinę)

Ponadto - pozaprogramowo
Jest cały worek - pluszaków
2 reklamówki + duże pudło ubrań - swetrów koszul znaczy się ubrań Jako że ubrania są używane - czyste ale to zawsze proponuje załatwić dla DD jeszcze z worek 5 kg proszku do prania może ktoś ma możliwości kupienia taniej lub przyłatwienia
1 reklamówka zabawek - dla dzieci do lat 5
2 pudełka butów (używanych dla dziewczynek)
1 para rolek - może dwie będą jak moja Monika odda swoje które są na nią za małe

Podsumowując - z gołą ręką na dzień dzisiejszy się nie pojedzie.
DOK
Zwykły forumowicz

W związku z licznymi zapytaniami gdzie to dostarczyć zapodaję:

Jeżeli darczyńca wybiera się do DD i ma możliwość zabrania darów ze sobą - niech weźmie (pasowało by dać mi znać co to jest to umieszczę na liście - odejmie się wtedy dany fant od listy zakupów)

Jeżeli nie da rady zabrać ze sobą lub nie będzie jechał to podaje 2 adresy razem z namiarami googlemaps

Tomaszów lubelski DOK - adres Ul Zawadzkiego 1 telefon 609108754
Zamościu kontakt z Wielkim Bratem ul Bohaterów Monte Cassino 7 telefon 509298598
Awatar użytkownika
diabelCBR
Zwykły forumowicz
Motocykl: 900 RR
Kontakt:

Post autor: diabelCBR »

DOK, postaram się jutro dostarczyć to co Ci pisałem i jeszcze kilka innych rzeczy, które udało mi się na strychu znaleźć :wink:
Jutro na pewno przed 15 będę w Tomaszowie, ale wcześniej zadzwonię, żebyśmy się dokładnie ustawili. Jeżeli uda mi się załatwić trochę więcej niż będę w stanie dowieść, to mógłbyś mi pomóc to zabrać? Bo rozgłosiłem to znajomym i pewnie coś się jeszcze znajdzie :mrgreen: A ja póki co mam do dyspozycji tylko CBR, a tam wiadomo, dużo nie załaduje :|
DOK
Zwykły forumowicz

Z Wożuczyna bliżej do Łaszczowa możne któryś z chłopaków tamtejszych da radę !!!!!

Jak nie to dawaj znać na forum (to sam przyjadę)
DOK
Zwykły forumowicz

Po rozmowie z P. Dyrektor i zapowiedzeniu się formalnemu na ok godz 11 - 1 czerwca na miejscu, wyszczególniłem jakie dary mogą się spodziewać - i czego oczekiwać. Wynikiem rozmów jest email który otrzymałem:
Witam.
Pozdrawiam bardzo gorąco i dziękuję za pamięć o naszych podopiecznych. Słowa nie są w stanie wyrazić mojej wdzięczności za wszystko to, co czynią członkowie Kresowego Bractwa Motocyklowego dla dzieci z naszego domu. Wszystkie dary są bardzo praktyczne i użyteczne a słodycze i zabawki cieszą nie tylko najmłodszych. Nieopisaną atrakcją są oczywiście przejażdżki motocyklowe, które dzieci długo pamiętają i przeżywają. Nie zastąpimy im w ten sposób najbliższych, ale chociaż w niewielkiej części pozwolimy zapomnieć o bolesnym rozstaniu z mamą, tatą, rodzeństwem. A prezenty otrzymywane od Państwa są dla nich zawsze milą niespodzianką . W imieniu własnym i Wychowanków Domu Dziecka w Nowej Grobli bardzo dziękuję za zaangażowanie i poświęcony czas. Szczególne podziękowania składam wszystkim Uczniom i Nauczycielom nie będących Członkami Bractwa, a wspierających akcję zbierania prezentów. Dziękuję, pozdrawiam i zapraszam. Renata Bobrek
Serdecznie zachęcałem P. Dyrektor do zalogowania się na forum i przekazania tych podziękowań osobiście.

P. Dyrektor wiem że Pani czytuje posty na naszym forum - jeszcze raz zachęcam do zalogowania się !!
ODPOWIEDZ

Wróć do „MOTOCYKLIŚCI DZIECIOM.”