Prawo Jazdy kat. A

Pogadajmy jak motocyklista z motocyklistą...
Bączek
Zwykły forumowicz
Motocykl: WSK, Simson shwalbe

Prawo Jazdy kat. A

Post autor: Bączek »

Witam.
Głupio się przyznać ale nie mam kat. A, a WSKa stoi w garażu i na razie cieszy oko.
Doszliśmy z lubą do wniosku że lepiej będzie kupić na lato moto niż trzecie auto.
Pytanie gdzie lepiej i za ile teraz zrobię prawko A.
Lata już mam jak i luba, prawo jazdy B też już pare lat jest.
Czy muszę robić A1?
Bąk i jego Bączywóz
Awatar użytkownika
Mateusz
Zwykły forumowicz
Motocykl: Simson S51/ Kawasaki GPZ500

Re: Prawo Jazdy kat. A

Post autor: Mateusz »

a dokładniej to ile masz lat ? jak więcej, albo 24 lata to możesz zdawać na kat A, jeśli mniej to niestety musisz zdawać najpierw A2 i dopiero później pełne A.
Ja w ubiegłym roku kurs robiłem w 'cabrio', bo akurat tylko oni mieli wtedy motocykl przystosowany do A2, a drugi motocykl był odblokowany i za kurs płaciłem chyba 1050zł. Z tego co pamiętam to 'dobra szkoła' miała jeden motocykl taki jak egzaminacyjny.
Musiałbyś się popytać czy nie ma przypadkiem jakichś promocji, bo teraz praktycznie każda szkoła ma promocję na kat. B i kurs kosztuje w granicach 800zł albo i mniej, więc może i jest coś dla jednośladów :)
Awatar użytkownika
hans
Zwykły forumowicz
Motocykl: xj600

Post autor: hans »

W dobrej szkole mają gladiusa takiego jak na egzaminie (chyba że word coś zmieni w tym roku), jak poszukasz na liście forumowiczów to kolega Jaro (członek KBM) jest instruktorem w tej szkole więc sądzę że może odpowiedzieć na jakieś szczegółowe pytania.
"Nie walcz z idiotami, mają przewagę liczebną"
Paulo Coelho
Tomasz
Zwykły forumowicz
Motocykl: Kawasaki KLE 500 1991

Post autor: Tomasz »

Na ten sezon to chyba każda szkoła myśląca o szkoleniu motocyklistów będzie już miała takie motocykle jak na egzaminie, i z takich szkół bym wybierał.

Prawda jest taka, że gdzie byś nie poszedł to wygląda to zawsze podobnie, dostajesz kawałek placu i motocykl, większość czasu jeździsz to co na placu podczas egzaminu.

Osobiście mam odczucie, choć jest ono trochę niepedagogiczne, że każdy kursant na kat. A. A1. itp. miał wcześniej styczność z motocyklem i na kursie oswaja się tylko z manewrami na placu i motocyklem którym będzie to wykonywał.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
hans
Zwykły forumowicz
Motocykl: xj600

Post autor: hans »

Tomasz pisze:mam odczucie, choć jest ono trochę niepedagogiczne, że każdy kursant na kat. A. A1. itp. miał wcześniej styczność z motocyklem
Masz złe odczucie bo ja nie miałem nic, nawet jako pasażer nie jeździłem, a zdałem za pierwszym :D
"Nie walcz z idiotami, mają przewagę liczebną"
Paulo Coelho
ĆWIREK
Zwykły forumowicz
Motocykl: MZ es250/2 ; XJR 1300

Post autor: ĆWIREK »

Jeżeli ustaliliście, że papier a potem moto, to wyjście tylko jedno. Egzamin jest do zrobienia, luzik. :shock:
Człowiek zupełnie nie tknięty szałem nie wejdzie do świątyni muz.
Platon (427-347 p.n.e)
Bączek
Zwykły forumowicz
Motocykl: WSK, Simson shwalbe

Post autor: Bączek »

Lata mam i ja i luba. tak koło trzydziestki mamy :wink:
Właśnie coś mi świeciło że ktoś prowadzi zajęcia. Nie jeżdżę motorami ale lubię motory, mam dwa, simsona i wsk które stoją do odratowania. Coś by się przydało do jeżdżenia, jakieś 250 ccm3 maks.
Bąk i jego Bączywóz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Na luzie”