Witam.
Głupio się przyznać ale nie mam kat. A, a WSKa stoi w garażu i na razie cieszy oko.
Doszliśmy z lubą do wniosku że lepiej będzie kupić na lato moto niż trzecie auto.
Pytanie gdzie lepiej i za ile teraz zrobię prawko A.
Lata już mam jak i luba, prawo jazdy B też już pare lat jest.
Czy muszę robić A1?
Prawo Jazdy kat. A
-
Bączek
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: WSK, Simson shwalbe
Prawo Jazdy kat. A
Bąk i jego Bączywóz
- Mateusz
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Simson S51/ Kawasaki GPZ500
Re: Prawo Jazdy kat. A
a dokładniej to ile masz lat ? jak więcej, albo 24 lata to możesz zdawać na kat A, jeśli mniej to niestety musisz zdawać najpierw A2 i dopiero później pełne A.
Ja w ubiegłym roku kurs robiłem w 'cabrio', bo akurat tylko oni mieli wtedy motocykl przystosowany do A2, a drugi motocykl był odblokowany i za kurs płaciłem chyba 1050zł. Z tego co pamiętam to 'dobra szkoła' miała jeden motocykl taki jak egzaminacyjny.
Musiałbyś się popytać czy nie ma przypadkiem jakichś promocji, bo teraz praktycznie każda szkoła ma promocję na kat. B i kurs kosztuje w granicach 800zł albo i mniej, więc może i jest coś dla jednośladów
Ja w ubiegłym roku kurs robiłem w 'cabrio', bo akurat tylko oni mieli wtedy motocykl przystosowany do A2, a drugi motocykl był odblokowany i za kurs płaciłem chyba 1050zł. Z tego co pamiętam to 'dobra szkoła' miała jeden motocykl taki jak egzaminacyjny.
Musiałbyś się popytać czy nie ma przypadkiem jakichś promocji, bo teraz praktycznie każda szkoła ma promocję na kat. B i kurs kosztuje w granicach 800zł albo i mniej, więc może i jest coś dla jednośladów
- hans
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: xj600
W dobrej szkole mają gladiusa takiego jak na egzaminie (chyba że word coś zmieni w tym roku), jak poszukasz na liście forumowiczów to kolega Jaro (członek KBM) jest instruktorem w tej szkole więc sądzę że może odpowiedzieć na jakieś szczegółowe pytania.
"Nie walcz z idiotami, mają przewagę liczebną"
Paulo Coelho
Paulo Coelho
-
Tomasz
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Kawasaki KLE 500 1991
Na ten sezon to chyba każda szkoła myśląca o szkoleniu motocyklistów będzie już miała takie motocykle jak na egzaminie, i z takich szkół bym wybierał.
Prawda jest taka, że gdzie byś nie poszedł to wygląda to zawsze podobnie, dostajesz kawałek placu i motocykl, większość czasu jeździsz to co na placu podczas egzaminu.
Osobiście mam odczucie, choć jest ono trochę niepedagogiczne, że każdy kursant na kat. A. A1. itp. miał wcześniej styczność z motocyklem i na kursie oswaja się tylko z manewrami na placu i motocyklem którym będzie to wykonywał.
Pozdrawiam
Prawda jest taka, że gdzie byś nie poszedł to wygląda to zawsze podobnie, dostajesz kawałek placu i motocykl, większość czasu jeździsz to co na placu podczas egzaminu.
Osobiście mam odczucie, choć jest ono trochę niepedagogiczne, że każdy kursant na kat. A. A1. itp. miał wcześniej styczność z motocyklem i na kursie oswaja się tylko z manewrami na placu i motocyklem którym będzie to wykonywał.
Pozdrawiam
- hans
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: xj600
Masz złe odczucie bo ja nie miałem nic, nawet jako pasażer nie jeździłem, a zdałem za pierwszymTomasz pisze:mam odczucie, choć jest ono trochę niepedagogiczne, że każdy kursant na kat. A. A1. itp. miał wcześniej styczność z motocyklem
"Nie walcz z idiotami, mają przewagę liczebną"
Paulo Coelho
Paulo Coelho
-
ĆWIREK
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: MZ es250/2 ; XJR 1300
Jeżeli ustaliliście, że papier a potem moto, to wyjście tylko jedno. Egzamin jest do zrobienia, luzik. 
Człowiek zupełnie nie tknięty szałem nie wejdzie do świątyni muz.
Platon (427-347 p.n.e)
Platon (427-347 p.n.e)
-
Bączek
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: WSK, Simson shwalbe
Lata mam i ja i luba. tak koło trzydziestki mamy
Właśnie coś mi świeciło że ktoś prowadzi zajęcia. Nie jeżdżę motorami ale lubię motory, mam dwa, simsona i wsk które stoją do odratowania. Coś by się przydało do jeżdżenia, jakieś 250 ccm3 maks.
Właśnie coś mi świeciło że ktoś prowadzi zajęcia. Nie jeżdżę motorami ale lubię motory, mam dwa, simsona i wsk które stoją do odratowania. Coś by się przydało do jeżdżenia, jakieś 250 ccm3 maks.
Bąk i jego Bączywóz