Możliwość powstania toru crossowego w Starym Zamościu

Kuba_FRS

Post autor: Kuba_FRS »

ksenon pisze:mam pytanie : czy moja tenera da radę na tym już istniejącym torze ?
kuba007 będziesz w niedzielę
Jak najbardziej będę w niedziele na torze. Tor jest oddalony ode mnie o 1 kilometr. :) Jakbyście się wybierali(bo dario też będzie jechał) to napiszcie jakiegoś sms'a albo zadzwońcie to wpadnę na tor- 601936899 Kuba. Pozdrawiam :)
Soft
Zwykły forumowicz

Post autor: Soft »

Dajcie linka do mapki - gdzie to jest....
Kuba_FRS

zaraz znajdę i wkleję :)
moniek

Post autor: moniek »

Kuba_FRS

oo, zostałem wyprzedzony :)
moniek

hehe no na stronie bys nie znalazl poniewaz zostalo usuniete musielm pogrzebac w starej wersji strony ;]
motorider

Post autor: motorider »

to własnie mój kumpel ma taki pomyśł na tor i chciał sprawdzić czy bedą na to chętni, koleś ma dużo lasu z niezłymi górkami i podjazdami, będzie miał sprzet do uformowania tego wiec było by spoko, wszystko jest z dala od domów więc nikomu nie przeszkadzamy. Ale z tego co czytam to będą problemy pewnie w kwestii prawnej, mam pytanie jeszce do znających prawo czy można by to podciągnąć pod agroturystyke jako takie atrakcje???
michal_dh
Zwykły forumowicz

Post autor: michal_dh »

Dzis gadalem ze znajomym ktory zajmuje sie w zamosciu inwestycjami i mowil ze cos by wymyslil jesli chodzi o ten tor za schroniskiem ;) O ile to jest teren miasta... byl by projekt i pewnie jakis w miare sensowny tor motocrossowy tylko trzeba bedzie pewnie napisac podanie z iloscia chetnych osob aby przekonac miasto o wybudowanie takiego toru ;) Bardziej mi pasuje powstawnie toru za schroniskiem niz w starym zamosciu ze wzgledu na to ze jest niedaleko ode mnie no i tam juz pare rzeczy jest zrobionych czyli tylko do poprawki by bylo tor pewnie by byl bezplatny :)
moniek

siema

ten teren jest na jest na 100% miasta my ten teren dzierzawilismy od miasta, ten teren to wyrobisko po cegielni ktora tam sie kiedys znajdowala
Soft
Zwykły forumowicz

Post autor: Soft »

Ani to agro ani turystyka :-) .... i na dodatek w obszarze miasta... nic z tego. Ale nie wszystko stracone. W przyszłym tygodniu porozmawiam z osobami które są za takie rzeczy odpowiedzialne i przychylne dla takich pomysłów. Popatrzcie na skate parki - są i maja się dobrze więc ta inicjatywa też nie jest zła i myślę że znajdziemy grunt ...
Ja myślę że gdyby to rozciągnąć w czasie to i funduszy europejskich ciut by miasto na to wyrwało..... W Zamościu jest teraz dobry czas do takich rzeczy i są ludzie z którymi można o tym rozmawiać. A jeszcze jak by była opinia od policji że lepiej na torze niż na ulicach czy parkingach - to sukces murowany !

Pozdrawiam i myślę że jak coś wyjdzie to pożyczycie jakiegoś XT na 15 minut :-)
jacek_akinom
Zwykły forumowicz

Post autor: jacek_akinom »

Witam

Przyglądam sie dyskusji i nie wiem czy wyprowadzać was z błędu, pomimo ,że w Zamościu może są osoby przechylne takim inicjatywom to myślę że sprawy finansowe będą górą nad czynnikami przychylności,

po pierwsze skeit parki to terem kilkudziesięciu metrów kwadratowych a tor za schroniskiem to 3 ha - 30000 m2 około .

wiec podatek od nieruchomości pod działalność gospodarczą to kilkanaście - a może kilkadziesiąt tysięcy zł rocznie + koszt dzierżawy i myślę , że miasto nie zrezygnuje z takiego podatku.
Pozyskanie środków z unii wydaje sie proste ale nie do końca .Unia nie daje pieniędzy za nic , za pomysł .Unia te pieniądze kiedyś musi odzyskać . choćby w ten sposób , że na torze będą organizowane profesjonalne zawody z zawodnikami z Unii. a zorganizowania takich zawodów to nie łatwa sprawa.

Sory mojej wypowiedzi na forum wieją pesymizmem w stosunku do takich pomysłów, nie jestem takim inicjatywom przeciwny , ale próbuję naświtlić
problemy o których nikt nie wspomina i należy o tym pamiętać przy rozmowach z miastem

powodzenia

Jacek
domin

hmm

Post autor: domin »

hmm :evil: ja i Big pisze sie na tor i jeszcze dwie XTZ 750 i bedziemy ryć jak dziki w blocie! :twisted:
Obrazek
Awatar użytkownika
dario
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda

Post autor: dario »

To może zgadajmy się w końcu wszyscy i pojedźmy poryć trochę razem, a później pogadajmy na temat toru. 8)
moniek

w sumie tor znam na pamiec ;] kazda dziure ;] jedna zwiedzialem nawet doglebnine(przetarta twarz i zlamana lapa) nic przyjemnego ,chetni bym pojechal z wami ale niestety raz ze jak narazie nie mam na czym dwa ze jestem w gdansku ;]

ale w czasie wakacji mozna sie tam spotkac

pozdro
Awatar użytkownika
ksenon
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha XT1200Z Super Tenere
Kontakt:

Post autor: ksenon »

może niedziela 10.06.2007. godzina 9:00 albo 8:00, i prosto z toru na ekopiknik w Zawadzie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Enduro,cross”