Wmięty bak

Serwis, naprawa, tunning, customizing.
Bondi

Wmięty bak

Post autor: Bondi »

Hej jak w temacie wiecie jak tu poradzic na wmięty bak w moim moto
znacie moze kogos kto sie tym zajmuje chcialbym by obylo sie bez
ponownego malowania, a od srodka to widze ze nic nie podejdzie za maly otwor troszeczke widac na zdjeciach ale slabo.
Pomożecie?

http://bondi.fotosik.pl/albumy/204934.html
Soft
Zwykły forumowicz

Post autor: Soft »

Nie widzę tego wmięcia - ale jeżeli nie ma krawędzi ostrych załamania można próbować pompować - ale mogą szwy puścić.

Są też takie przyssawki - widziałem to na amerykańskich stronach - można nimi wyciągnąc - jak znajdę linka do podam. (działa to tak że zapinasz mocną przyssawkę i wyciągasz lub wystukujesz młoteczkiem bezwładnościowym)

Ostatnia rzecz to punktowe spawanie drutu specjalnego młotka bezwładnościowego lub drutu od migomatu i wybijanie ku górze.
Po tym niestety trzeba malować.
Bondi

Post autor: Bondi »

dzieks soft popatrze
MC

Post autor: MC »

mowie ci bondi jak by dobrze pokombinowac to wybilo by sie to od srodka jak nie ta dziura od wlewu paliwa to od spodu powinna byc od czujnika paliwa
DOK
Zwykły forumowicz
Motocykl: Suzuki Intruder VS 700

Post autor: DOK »

Hm to może z innej beczki pytanie - mam trochę zmięty bak - w takim kancie że raczej nie da rady wyprostować - i teraz pytane - szpachlować to czy jak (gdzies nie mam przekonania do szpachli na moto - może żywicą epoksydową )
MC

Post autor: MC »

jak sie zrobi powoli i dokladnie to bedzie ladnie aby nie naszybko bo siadzie cos o tym wiem
Agusia
Zwykły forumowicz
Motocykl: HONDA MAGNA VF750C
Kontakt:

Post autor: Agusia »

no pewnie że szpachlować, ja miałam w Shadowce wmiety zbiornik szpachelką wygładziłam że znaku nie było, a czemu nie masz przekonania ?
Jeśli dobrze zrobisz to nic ci nie odpadnie :wink:
www.magna-tapicerstwo.prv.pl
ElPawelloo

Post autor: ElPawelloo »

Można szpachlować zwykłą wykończeniową - jak "wgniotki" niezbyt głębokie. Można pod wykończeniową rzucić z włóknem jak dołki już głębsze, jak bak po "gradobiciu" to można "zalać" doły żywicą następnie nawet nie przecierać żywicy tylko kłaść wykończeniową i ma trzymać (tylko nie kłaść kilograma szpachli za jednym razem - a jak etapami to mozna i dwa kilo położyć )
DOK
Zwykły forumowicz

hm co do sposobu używania szpachlówki to już jakieś doświadczenie jest hm ale na puszce - a moto to trochę innego typu wibracje i tak myślałem że żywica bo mocniejsza i lepiej wiąże. No cóż czyli tradycyjna metoda najpierw szpachlówka z włóknem szklanym a potem natryskowa i ma być - dzięki za rady.
Awatar użytkownika
ZUNDAPP600
Zwykły forumowicz
Motocykl: Virago
Kontakt:

Post autor: ZUNDAPP600 »

Jeżeli obawiacie sie szpachlowania ,zawsze można zrobić to metodą cynowania. jest to trudne, drogie ale skuteczne.

http://www.zundapp.net.pl
DOK
Zwykły forumowicz

Nie obawiam sie szpachlowania małych powierzchni ino większych na dużej powierzchni mianowicie na baku w moim moto aż kratownicę wewnętrzną ktoś kiedyś wycisnął nie wnikam czy ktoś tak przyciskał brzucha do baku czy poprostu grzmotnął wierzchem w każdym bądź razie brak mu takiej ładnej gładkiej powierzchni a raczej nie ma szans na wypchanie go od środka. No i powierzchnia jest jak dwie dłonie aczkolwiek cienka. No zobaczymy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”