230 kg a 65 kg czy to mozliwa proporcja
-
DOK
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Suzuki Intruder VS 700
230 kg a 65 kg czy to mozliwa proporcja
Jak w temacie - mam żadne doświadczenie z motorkami więc cza zapytać????
Wybili mi z głowy Kawasaki LTD i tak sobie patrzyłem i oglądałem motory (jak to Zgrywus powiedział chcesz motor ale nie wiesz co chcesz to sie przymierz siądź masz okazję jak chłopaki przyjadą) no ale cóż tak zrobiłem no i wynik - Sportowe - odpadają dla mnie na starcie, Chopery - hm no cóż zobaczymy. No i gdzieś na zdjęciu zobaczyłem ją HONDA XRV 750 Africa Twin ale to to ciężkie a ja tylko 65 kg czy nie za mały do takiej maszyny wg danych to to ma z pełnym bakiem 237kg. hm bez śmiacia Panowie i Panie ale jak kupie i okaże się że był to błąd to co ręka w nocniku a było nie było jakąś to tam kaskę kosztuje
Wybili mi z głowy Kawasaki LTD i tak sobie patrzyłem i oglądałem motory (jak to Zgrywus powiedział chcesz motor ale nie wiesz co chcesz to sie przymierz siądź masz okazję jak chłopaki przyjadą) no ale cóż tak zrobiłem no i wynik - Sportowe - odpadają dla mnie na starcie, Chopery - hm no cóż zobaczymy. No i gdzieś na zdjęciu zobaczyłem ją HONDA XRV 750 Africa Twin ale to to ciężkie a ja tylko 65 kg czy nie za mały do takiej maszyny wg danych to to ma z pełnym bakiem 237kg. hm bez śmiacia Panowie i Panie ale jak kupie i okaże się że był to błąd to co ręka w nocniku a było nie było jakąś to tam kaskę kosztuje
-
DOK
- Zwykły forumowicz
Hm rozpatruje Afrike Translapa i SuperTenere hm co do ceny to fakt afrika najdroższa - więcej pali ale co za wdzięczny moto, sobie czytam jakie wyprawy goście na niej robią to aż czacha dymi polecam przejrzeć
http://www.africatwin.strefa.pl/wyjazdy.html
Szczególnie wyprawę gościa na bałkany no cud mniód
No właśnie niedawno na innym temacie Dylematy chłopaki wybili mi z głowy Kawasaki - wynik wg mnie taki że Honda to honda - Supertenere widziałem na filmikach od ksenona też mi sie podoba no ale pkt powyżej - honda to honda - więc albo translap albo africa - translap lżejszy mniej pali ale ponoć źle sie prowadzi w zakrętach i ma tam swoje wady a africa hm z tego co wyczytałem to oprócz ceny i zużycia to ma niewiele wad (chcesz psa walnąć to kija znajdziesz) a co do zużycia to gościu pisał że po regulacjach jego africka paliła 4,3 l/100 hm a drugi pisał że 6,3 non stop hihih co moto to inny choć z tej samej stajni. A nosić 237 kg - ja nie mam zamiaru ale co będzie jak mi padnie na glebe i cza będzie postawić w pion hihi o to sie martwię bo wysoka z hol.....y
http://www.africatwin.strefa.pl/wyjazdy.html
Szczególnie wyprawę gościa na bałkany no cud mniód
No właśnie niedawno na innym temacie Dylematy chłopaki wybili mi z głowy Kawasaki - wynik wg mnie taki że Honda to honda - Supertenere widziałem na filmikach od ksenona też mi sie podoba no ale pkt powyżej - honda to honda - więc albo translap albo africa - translap lżejszy mniej pali ale ponoć źle sie prowadzi w zakrętach i ma tam swoje wady a africa hm z tego co wyczytałem to oprócz ceny i zużycia to ma niewiele wad (chcesz psa walnąć to kija znajdziesz) a co do zużycia to gościu pisał że po regulacjach jego africka paliła 4,3 l/100 hm a drugi pisał że 6,3 non stop hihih co moto to inny choć z tej samej stajni. A nosić 237 kg - ja nie mam zamiaru ale co będzie jak mi padnie na glebe i cza będzie postawić w pion hihi o to sie martwię bo wysoka z hol.....y
- sebus00
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Honda VTR 1000 FireStorm
Doktor bez przesady, ja tez mam wage taka ja Ty a moj sprzet waży 230 i daję radę sam go podnieść jak trzeba (odpukać oby jak najmniej przypadków)... jak maszyna ciezka to stabilna, chociaż dziś śmigałem małym potworem, CBR 1000RR 175KM a waga 180kg, i nie powiem prowadzi się jak bajka, ale predkości to na tym też nie czuć.
-
sq8bwh
-
DOK
- Zwykły forumowicz
Ale co do ceny między Tenerą a Afriką to jest racja niezaprzeczalna - 3-4 tyś różnicy - no ale pada inne pytanie - silnik Yamahy i silnik Hondy - trwałość - koszty servis, nie wiem jak Yamaha ale na forach piszą że servis Hondy nie należy do najtańszych (ponoć motory nie dają im zarobić bo sie psuć nie chcą ) a ciekawe jak tam na tym tle wychodzi Yamaha. Może by się ktoś wypowiedział.
- dario
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Honda
Yamaha ma zawory regulowane płytkami, więc musi się ktoś znać, żeby to zrobić, 10 zaworów, co prawda regulacja według instrukcji co 42 000 km. Nie wiem jak w Africe to wygląda. Yamaha ma od 1993 poprawione coś w elektryce. ( trzeba to sprawdzić). Pozatym to to samo co TDM 850 I generacja (silnik) więc opinię można opierać o trwałości i serwis też o ten motocykl.
-
DOK
- Zwykły forumowicz
Wiesz mieć Afrikę i teren nie pojechać to jak być w Rzymie i Papierza nie widzieć. No może nie na taki teren co głowa odskakuje od tłowia mimo super zawieszenia (bo i Africka za ciężka) ale zawsze w las se gdzieś pojadę a z tego co dziś mówił Zgrywus to pewnie do ciebie będę częściej zaglądał niż ci się wydaje (z tego co widzę na zdjęciach, co sam pokazywałeś na filmikach to sam dojazd do ciebie Endurkiem to frajda) hiihh
Ps. Kumpel ostatnio jak mu pokazałem Afri to się tak napalił że w następnym sezonie jak dobrze pójdzie to będzie 3 Afri w okolicy hihi.
Ps. Kumpel ostatnio jak mu pokazałem Afri to się tak napalił że w następnym sezonie jak dobrze pójdzie to będzie 3 Afri w okolicy hihi.