230 kg a 65 kg czy to mozliwa proporcja

Awatar użytkownika
ksenon
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha XT1200Z Super Tenere
Kontakt:

Post autor: ksenon »

doktor_piotr pisze:z tego co widzę na zdjęciach, co sam pokazywałeś na filmikach to sam dojazd do ciebie Endurkiem to frajda)
africka to nie endurko, to duże enduro, i wystarczy że przewróci się na Ciebie na jakieś 30 sekund i będziesz to pamiętał przez pół roku.

frajdę z jazdy w terenie to będziesz mniał za jakieś trzy miechy od zakupu

moja tenera to koza, a afrika to już krowa :lol:

a to co my robimy z endurami, to nie do opisania, trzeba będzie z tym skończyć i kupić crossa,
DOK
Zwykły forumowicz
Motocykl: Suzuki Intruder VS 700

Post autor: DOK »

No fakt że krowa ale ja wcale nie myślę o jechaniu nią przez pola łąki i lasy hihihi ino drogami wszakże polnymi i zalanymi wodą ale drogami - a co fakt to fakt najpierw cza się nauczyć nią jeździć hm a nie ma róży bez kolców - i wcale nie zakładam że będę jeździł od początku na motorze (hm może więcej na du.... ) no ale nauka kosztuje. Widzisz dlatego zapodałem taki temat coby sie ludziska wypowiedzieli - ale z tego co tak każdy mówi to nie taki diabeł straszny jak go malują. Dlatego przyjeżdżaj bystro poopowiadać jak to jest bo żadne forum swobodnej rozmowy nie zastąpi (choćby najlepsze)
Awatar użytkownika
Stirlitz
Zwykły forumowicz

Post autor: Stirlitz »

doktorze, a przymierzałeś się już do Afriki?

przed decyzją o kupnie warto znaleźć kogoś kto ma takie moto, porozmawiać, rozwiać swoje wątpliwości, czegoś nowego się dowiedzieć no i przymierzyć się...może nawet jak właściciel pozwoli to się przejechać

wówczas będziesz wiedział czy chcesz dokładnie ten model czy może coś większego lub mniejszego itp.
[img]http://img264.imageshack.us/img264/3462/ptaki9wudw3tb4.gif[/img]
Motocyklem jeździć nie umiem, ale lubię.
DOK
Zwykły forumowicz

No właśnie szukam kogoś kto ma coś takiego w pobliżu a nawet zamiaruje się wybrać gdzieś po komisach lub giełdach a nóż widelec trafię. Hm najbliższy znany motocykl tego typu to super tenetra kolegi Ksenona ale on jest w Monie i kicha. Ale jestem dobrej myśli - kase tak czy tak zbieram więc nawet jak sie okaże że niestety jam za mały do tej maszyny - kaska zostanie na coś innego, tak czy inaczej będzie to enduro.
wally

Post autor: wally »

super tenerke ma moj serdeczny kolega w Zamosciu - zapraszam
DOK
Zwykły forumowicz

Wally co w piątek wieczorem robisz - można by zajechać????
wally

Post autor: wally »

piatek odpada, na tygodniu mozemy sie zdzwonic
Piter
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha TDM 850
Kontakt:

Post autor: Piter »

a ja z mojej strony bym polecał honde varadero poza tym że jest bardzo droga min 15 000 zł to jeszcze dużo pali bo ok 10 l/100 ale za to jest fajna.

A wracając na ziemię to yamaha tdm jest dobra i tania (jak tanie wino dlaczego jest dobre? bo jest tanie:P) za 98 rok cena ok 8 - 10 tys. ewentualnie transalp nieco droższy ale pewnie lepszy
DOK
Zwykły forumowicz

varaqdero to paliwożłop i już Afri w teren ciężko pojechać to tym nawet nie wspomnę co ludzie piszą. Ja cyrkluje na koniec 92 roku ponoć te modele są najbardziej udane (dużo modyfikacji). A ja bym se chciał wypoziomować coby na trasie nie było źle i w lekki terem można by se było. O np do nas na siwkę na trasę co zrobiona dla rowerów górskich. A Translap to poprzednik Aficki na jego ramie zrobiono africke ino trochę wzmocniono i pogrubiono dlatego o 25kg cięższa. No i najważniejsze Afrika to Afrika
Awatar użytkownika
dario
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda

Post autor: dario »

Piter wypraszam sobie takie teksty, że "Yamaha TDM to jest dobra i tania, ...." Ja niestety jestem zauroczony tym motocyklem od początku jej istnienia i uważam, że jest super fajny i wogóle. Jedyną wadę jako ma, to to, że niezabardzo nadaje się w teren, to jest super turystyk.

Co do Afriki, jest jedna w Zamościu od niedawna, ale niestety nie znam klienta i narazie nici z jazdy próbnej.
Ewentualnie jakbym pogadał z brejdakiem, to może w Lublinie by się jakaś znalazła na testy, wiem, że sam się do takiej na wiosnę przymierzał, ale mu przeszło.
Agusia
Zwykły forumowicz
Motocykl: HONDA MAGNA VF750C
Kontakt:

Post autor: Agusia »

mnie odwiedzi w niedługim czasie kolega z Wałbrzycha właśnie na Africe, mi dał sie przejechać, (wrażenia niezapomniane) więc jeśli jeszcze będziesz chciał to sądzę że nie będzie problemu :)
www.magna-tapicerstwo.prv.pl
DOK
Zwykły forumowicz

Agusia - daj znać kiedy a na pewno będę.
Awatar użytkownika
Stirlitz
Zwykły forumowicz

Post autor: Stirlitz »

no....i o to chodziii... :D
[img]http://img264.imageshack.us/img264/3462/ptaki9wudw3tb4.gif[/img]
Motocyklem jeździć nie umiem, ale lubię.
Piter
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha TDM 850
Kontakt:

Post autor: Piter »

Dario to miało być żartobliwie opisane także nie indukuj się bo ja kolejny moto jaki kupię to na 98% będzie TDM Chyba że wykluje się coś innego (a różnie to bywa) Pozdro.
Awatar użytkownika
dario
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda

Post autor: dario »

Spoko, w takim razie wisisz mi jazdę testową TDM-ą. :lol: :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Enduro,cross”