Problem z wałkiem rozrządu w Yamaszce SR 125..

Serwis, naprawa, tunning, customizing.
sq8bwh

Problem z wałkiem rozrządu w Yamaszce SR 125..

Post autor: sq8bwh »

Problem polega na tym że... wytarty z powodu smarowania olejem którego nie było... :wink: Ale do rzeczy.. moto takie zostało przywiezione z Germanii w stanie rozebranym... po złożeniu chodzi dobrze (tylko oczywiście tłucze się wałek w głowicy) i teraz mam pytanie gdzie kupić lub go zregenerować. Problem leży tylko w wałku bo aluminium w którym się kręci (takie pierścienie są OK.). Dzięki za pomoc..
zappek

Post autor: zappek »

zapytaj wallego bo chłop miał ten sam problem, wytarde krzywki i popychacze :)
zdaje sie ze musisz szukać jakiegoś używanego w dobrym stanie, jakaś naprawa tego elementu jest bez sensu. tak mnie sie zdaje
szczałka------->
Speedarek
Zwykły forumowicz

Post autor: Speedarek »

robilismy taki Wallemy i byBe ten sam problem powiedz mi czy po zBozeniu po kilku kilometrach zaczelo tluc czy sakas dluzsza trase pokonales ????
Nie ważne co masz pod dupą , ważne co masz nad nią .......
sq8bwh

krzywki i popychacze są ok. tylko tutaj gdzie osadzony jest w "no powiecmy" panewkach (jedna strona bezpośrednio w odlewie głowicy a druga w takim pierścieniu) A tłukło to już po pierwszym zapaleniu.. smarowanie już jest.. :wink: . Głowica i ten pierścień też jest OK. mimo że aluminiowy.. Pozatym motocykl jeździ.. wczoraj trochę nawet nim pośmigałem po Zamościu :) i jak na 125 to śmiga super..
sq8bwh

Ale to ktoś regeneruje? bo znalezienie nowego czy używki widzę że jest problemem.. tak myślę na stoczeniu i zastosowaniu pierścienia ale nie ma za bardzo z czego bo wałek na otwór w środku i ścianki to ok 3.5-4mm
wally

Post autor: wally »

taka regeneracja kosztuje okolo 270 zl, nowy walek w granicach mysle 300 do 350 zl. Nie jest wielki problem z uzywakami, mam kilka namiarow min. do wrocka gdzie bralem swoj silnik, jak potrzebujesz daj znac na prv albo wpadnij do mnie do firmy
sq8bwh

wstąpię do Was to na wizji sie doogadamy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”