Czym zlikwidować rysy z szybki w kasku?

Serwis, naprawa, tunning, customizing.
Siwy

Czym zlikwidować rysy z szybki w kasku?

Post autor: Siwy »

Dostałem od syna w spadku kask, ale niestety ma porysowaną szybkę. macie może jakieś pomysły jak zlikwidować takie rysy?? Jak ktoś ma jakiś pomysł to proszę o pomoc :) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sebus00
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda VTR 1000 FireStorm

Post autor: sebus00 »

obawiam się że taki materiał z jakiego jest wykonana szyba kasku, nie jest możliwe usuniecie dużych rys, nie wiem jak małe może i są specyfiki do tego, ale najlepszym rozwiazaniem jest po prostu zakup 2 szybki...:)
wally

Post autor: wally »

kiedys regenerowalem szybe w starym kasku pasta polerska i takimi tam, o malo nie skonczylo sie tragedia - jechalem pod slonce z opuszczona szyba ( komary) wiejska droga na ktorej srodku siedzilo sobie 2 letnie dziecko ktore zobaczylem w ostatniej chwili bo szybka zmatowiala i pod slonce malo bylo przez nia widac. Stad popieram Sebka. Taka nowa szybka powinna kolo 100 kosztowac
Siwy

nowa szybka kosztuje 150 zł :?
Awatar użytkownika
Stirlitz
Zwykły forumowicz

Post autor: Stirlitz »

to i tak mniej niż za trumnę
[img]http://img264.imageshack.us/img264/3462/ptaki9wudw3tb4.gif[/img]
Motocyklem jeździć nie umiem, ale lubię.
Piter
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha TDM 850
Kontakt:

Post autor: Piter »

Dokładnie to tylko nowa szyba cie ratuje
zappek

Post autor: zappek »

siwy zajżyj do jakiegos CARGLASU, czyli zakładu gdzie wstawiają szyby samochodwe...na pewno coś znajdą
sq8bwh

Post autor: sq8bwh »

Przerabiałem ten temat.. polerowałem czym się da szybkę w Nolanie N33 (orginał szybka 300 zł a podróbka podróbek 150..) i nie da rady.. pozostają mikro ryski które w nocy tak dają załamania światła że idzie się tylko zabić ... w dzień jest w miare ok..
Siwy

Jest to Nolan N61 :)
wally

po dzisiejszych ogledzinach szybki podtrzymuje to co pisalem :(
sq8bwh

Post autor: sq8bwh »

Z szybką nie ma problemu ale ta cena..
Zgrywus
Zwykły forumowicz
Motocykl: GL 1200, M-72 ruska rzeźba w niemieckim betonie

:)

Post autor: Zgrywus »

powiem tak : całą zime docierałem szybe swojego intruza, papier scierny 2000 potem 2500 i 3000 - później polerowanie /reczne/ róznymi specyfikami, efekt jest taki - ryski znikły i sa /były/ niewidoczne ale ... podczas jazdy pod "słońce" & w nocy kiedy musze lukac w światła na przeciw jadacych aut itp. jest tragedia !!, - najlepszym razwiazaniem wiec jest zakup nowych szyb itp ...
Marek

Post autor: Marek »

Zastanawiam się (wciąż) czy opalarką nie możnaby tych mikrorys po polerowaniu zlikwidować?
wally

ogladalem ta szybke nawet dzisiaj, rysy sa dos glebokie :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”