Drastyczne zdjęcia z wypadków motocyklowych [+18, link] (2007r.)

Awatar użytkownika
Piotrek
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

Ok nie ode mnie to zalezy co na Forum jest, widac taki ma charakter i pozostaje mi to zaakceptowac. Fido nie atakuje i obrazam Ciebie, atakuje problem :wink:

A tak swoja droga to owszem mialem wypadek.
Nie zmiescilem sie w zakrecie, uderzylem bokiem w taka barierke oddzielajaca szose od wody, motocykl przeciagna sie ze mna zaczepiony kierownica ok 60m po czym kiera sie zlamala i skonczylem slizg na szosie. W miedzyczasie moja reka kurczowo trzymajaca kierownce trafila na laczenie blach z ktorych sa zrobione te barierki i to wyrwalo ok 15cm od mojej dloni dziure wielkosci piesci, co z koleji spowodowalo ze zerwalo mnie z motocykla i zaczepiny jakos ubraniem ciagnalem sie za nim.

Cala prawa strone ciala mialem spuchnieta i pokarwawiana, zerwalo mi pol kurtki i poszarpalo nogawke w spodniach. dzieki Bogu mialem dobry kask.

Bylem sam, byla ok 2 w nocy, a ja moglem zobaczyc pzrekrojowo miescnie sciagna i kosc mojej prawej reki.
Mimo to wsatlem, podnioisem moto i poszedlem... szukac manetki gazu.
Nie znalazlem jej, wiec przywiazalem sobie linke gazu do prawej reki, odpalilem moto i wrocielm do domu.

Tak to bylo, teraz sie zbijaj :wink:
Menel: http://change.menelgame.pl/change_please/6042900/ kliknij, dasz mi kilka gr:)
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Motocykl: Ten ze zdjęcia
Kontakt:

Post autor: Fido »

Więc czy teraz chciałbyś abym pokazywał twój wypadek szefowi i dzieciom ???
Chyba nie.
Ale niestety jest to przestroga dla innych.
Ja wyciągam wnioski z takich zdjęć.
Inni jak chcą, nie muszą i nikt na tym forum tego nie robi.
Fakt,faktem.
Link do strony jest ale nie ma zdjęć na forum.
Więc proponuję o nieusuwanie tego linka.
Jest ostrzeżenie i każdy ogląda na własną odpowiedzialność.

PS.Bez obrazy Piort, czasami mnie ponosi jeśli ktoś wypisuje coś,czego faktycznie nie napisałem lub coś proponuję.
Każdy swoje zdanie ma.
Jaro
Zwykły forumowicz
Motocykl: YAMAHA FAZER
Kontakt:

Post autor: Jaro »

Wyrażę tak jak i większość swoje zdanie według mnie tak jak i dla większości takie fotki dają do myślenia a także według mnie wpływają profilaktycznie na późniejsze zachowanie na drodze. Powiem wam po sobie , że np. wypadek Ś.P. Krzyśka dał mi wiele do myślenia gdyż tą trasą z tym nieszczęśliwym zakrętem na którym zginął Ś. P. Krzysiek jeździłem podczas sezonu codziennie, jest to trasa szybka i powiem wam że 200km/h można by rzec, że było to dla mnie standardem a i 230km/h nie jednokrotnie na liczniku bywało. Lecz gdy po owym wypadku widziałem przed oczami pogrzeb, trumnę, szczątki motocykla rozsypane po całym polu jak i krzyż i świece naprawdę dało mi to wiele do myślenia i uwierzcie od tamtej pory tą trasą już później nigdy tak nie jechałem. Więc tak jak gdzieś napisał Wally jeżeli możemy w jakiś sposób przeciwdziałać by móc uratować choć jedną duszyczkę to mówię, że warto.
Jeśli mężczyzna robi coś bardzo głupiego, to zawsze z motywów najszlachetniejszych.
Speedarek
Zwykły forumowicz

Post autor: Speedarek »

:( :( :(
Nie ważne co masz pod dupą , ważne co masz nad nią .......
Młoda

Post autor: Młoda »

Moim zdaniem pierwszy filmik, jak i filmiki wrzucone przez Piotrka dają dużo do myślenia. Uważam, że powinny zostać, pomimo tego, że są dość drastyczne. A zresztą, w temacie jest podkreślone czego można się po nich spodziewać i od jakiego wieku są przeznaczone. Żyjemy w wolnym kraju i każdy niech ogląda co chce.
Sama wiem, jak czasami człowieka ponosi na motocyklu... Może te filmiki naprawdę uratują życie kilku osobom...
Chłopcy, nie kłóćcie się już. Każdy ma własne zdanie, inną opinię na ten temat - uszanujmy to, nie zepsujmy tej miłej atmosfery jaka panuje na forum.
Awatar użytkownika
Piotrek
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Mloda gluptasie tu nie o filmikach mowa tylko o linku z pierwszego posta :wink:
Menel: http://change.menelgame.pl/change_please/6042900/ kliknij, dasz mi kilka gr:)
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Kontakt:

No i nie kłucimy się tylko dyskutujemy. :santa:
Młoda

Post autor: Młoda »

Wiem o czym tu mowa, a napisałam "filmiki" bo nie chciało mi się tłumaczyć o co chodzi. ;D ;D

No, dyskutować możecie :santa: :santa:
Marek

Post autor: Marek »

Atmosfera się psuje? Nic takiego :) Panowie dyskutują w tonach nie za wysokich, acz dobrze słyszalnych :pl:

Skracając może nieznośnie mój punkt widzenia i "metodę":
- wszystkie linki będą analizowane, a szkodliwość vs. dobro dla motocyklowej rzeszy - oceniane przez moda (nadal i zawsze wysłuchującego Waszych opinii)
- linki do materiałów lajtowych proszę wrzucać bez ograniczeń (np. filmy społeczne PiotrkaRR - są super)
- linki hard proszę dzielić spacjami, tak żeby dzieciaki nie trafiały do celu klikając na oślep (przykład w pierwszym poście tego tematu)
- posty zawierające takie linki proszę opisywać w tematach [+18] lub podobny (tu też prośba do modów, by zmieniali tematy, jeżeli autor nie zadba o ostrzeżenie)

:]
Rozi

Post autor: Rozi »

To że młody człowiek na necie może znaleźć takie rzeczy , przy których ta stronka blednie - to fakt nad którym nie ma sensu dyskutować.
Ten sam młody człowiek dosiadając skuterka ma co najmniej 13 lat i jest już nieźle "uświadomiony" w tym i innym temacie ... ( na kropeczkach dopiszcie sobie w jakim ;) )

Dając tego linka na forum zdawałem sobie sprawę z tego , że dyskusja na ten temat może być "gorąca" i mogę narazić się na zarzut poszukiwania taniej sensacji - mimo to uznałem że warto to zrobić. Normalnie człowiek tak do końca nie zdaje sobie sprawy z tego, czy może skończyć się jazda motocyklem.
Wypadki ?? owszem zdarzają się , ale przecież nigdy mnie... najwyżej jakiś mały szlif przy niedużej prędkości...
Przed wypadkiem czasami nie da się uchronić - ale można zmniejszyć jego skutki.
Jako "świeży" właściciel motoru poszukiwałem na różnych forach informacji między innymi tych jaki kask kupić.
Mądre , pełne troski o "moje" bezpieczeństwo wypowiedzi doświadczonych motocyklistów mówiły:

- kup najlepszy na jaki cię stać ( swoją drogą racja) najlepiej taki jak ja mam firmy XX za 2 tysie,
-następny użytkownik dopisywał: i koniecznie kombik skórzany firmy YY za 3 tysie, sam taki mam i sobie chwalę.
-trzeci pisał: i buty firmy ZZ za tysiaka.

Taka licytacja kto ma lepszy , bezpieczniejszy - czytaj droższy ubiór motocyklowy ;) no i tak z grubsza uzbierało się tego 6 tysięcy.
Wiecie Panowie co o tym myśli przeciętny młodzian dosiadający używanego chińskiego skuterka którego kupił mu tata za tysiąc złotych ??
Wiecie o czym myśli ??
- o tym skąd wziąść 4 złote na litr paliwa żeby pojeździć z chłopakami ;)

Wykańczam dom , mam na utrzymaniu 3-kę dzieci , wiadomo że "groszem nie śmierdzę" i pod tym względem trochę przypominam opisywanego "skuterowca" miałem zamiar kupić tylko kask znanej wszystkim firmy za 50,00zł. nówka i jazda !!!

Ne "pewnym" forum ( nie pamiętam już gdzie) znalazłem link do tej stronki ( mam ją w zakładkach i od czasu do czasu "dla odświeżenia" odwiedzam)
pod wpływem tych zdjęć jakoś tak:
- zamiast "atrapy kasku" kupiłem GREX'a
- zamiast starej "normalnej" skóry wisi w szafie motocyklowa skóra z ochraniaczami na plecach , barkach i łokciach
- zamiast włóczkowych rękawic w zimne dni i gołych rąk w ciepłe - mam skórzane wzmacniane na kostkach kevlarem rękawice motocyklowe
- zamiast starych dżinsów - motocyklowe spodnie z Cordury z ochraniaczami na kolanach i biodrach
- w końcu zamiast adidasków - wysokie skórzane buty motocyklowe

Jeśli ktokolwiek pod wpływem tej czy innej podobnej stronki
- czasami trochę zwolni ,
- zrezygnuje z wyprzedzania na 3-go, czy też z prawej strony poboczem,
- tak jak ja zainwestuje ubranie na motor - może nie topowych firm - ale będzie ono zwiększało bezpieczeństwo to sądzę, że warto nawet "kosztem" kilku wrażliwych duszyczek.

PS. obym nigdy nie musiał dziękować tej osóbce która gdzieś tam umieściła link do tej stronki... , a może powinienem podziękować już teraz ??
Awatar użytkownika
Piotrek
Zwykły forumowicz
Kontakt:

AD 1. To ze ktokolwiek moze znalezc na necie materialy obrzydliwsze niz Twoja strone wcale nie usprawiedliwia Cie z wrzucenia do niej linka tutaj.
AD2. Czyli misja uswiadamiania nastolatkow, na pewno wiele z tej lekcji wyniosa.
AD3. Widac jestem nienormalny bo zdaje sobie zupelnie i do konca sprawe na jakie ryzyko wystawiam siebie i jakie niebezpieczenstwa niesie ze soba jazda Motocyklem. Ale wszyscy podejmujemy decyzje ze siebie samych a niejedna z nich moze spowodowac przykre konsekwencje.

''Przed wypadkiem czasami nie da się uchronić - ale można zmniejszyć jego skutki''

Tego nie moze dokonac zadna strona www. Nad minimalizowaniem skutkow wypadkow pracuja ludzie z wielu firm.

AD4. Jesli zadajesz pytanie na Forum dotyczace ubioru itp nie dziw sie, ze osoby w odpowiedziach bede polecac Tobie ciuchy, ktore sami uzytkuja, co bylo by Tobie z odpowiedzi pt'' ja nie mam ale fajnie wyglada wiec poalcam''masz jakas wirygodna opinie prosto od wlascicieli, zaden z nich nie zarobi kasy za to ze poleci Tobie kask jakiego sam uzywa.
PS. bezpieczenstwo Twojego ubioru a co z tym niejednokrotnie jest jego cena co bywa wprost proprcjonalnie do bezpieczenstwa Twojego.
AD5. Myslisz ze przy uderzeniu w cokolwiek przy predkosci ok 200km/h o ktora pytales wczesniej marka kasku pomoze? Szkoda ze nie mozemy zobaczyc co mial na glowie koles ktory wbil sie do TIRa... Moze klasa a co za tym idzie cena ciuchow maja jakies znaczenie przy mniej powaznych wypadkach, ale nie w takich jak na tej stronie.
AD6.Nie wierze, ze ktos pod wplyem zdjec z internetu podcasz jazdy motocyklem nagle zwolni bo sobie przypomni mozg rozwleczony na asflacie. Nie wiem jak Wy ale ja wcale nie czuje sie ''swiety'' na szosie, ja mam swiadomosc co mnie moze spotkac, nie potrzebuje takich zdjec zeby miec to ciagle w glowie.

''- tak jak ja zainwestuje ubranie na motor - może nie topowych firm - ale będzie ono zwiększało bezpieczeństwo to sądzę, że warto nawet "kosztem" kilku wrażliwych duszyczek.''

Tego nie moge zrozumiec, przetlumacz, prosze. Kim mialy by byc te wrazliwe duszyczki, ktorych koszetm kupisz sobie ciuchy?

AD7. Moze powinienies podziekowac juz teraz, moze kiedys, byc moze Tobie te zdjecia w jakis sposob pomogly.
Jedno dla mnie jest pewne, stronom takim jak ta blizej jest do pokazywania ludzkiej smierci w masakrycznych okolicznosciach niz do dbania o nasze bezpieczenstwo. Zreszta strony o tresci nie majacej prawa zaistniec publicznie, znajduja miejsce w internecie.
Kilka materialow propagujacych bezpieczenstwo na drodze znajdziesz w moich postach powyzej.
Jaro
Zwykły forumowicz
Motocykl: YAMAHA FAZER
Kontakt:

Post autor: Jaro »

Na twoją wyobraźnie nie zadziałało lecz na inną tak, więc warto !
Jeśli mężczyzna robi coś bardzo głupiego, to zawsze z motywów najszlachetniejszych.
Deleted.
Zwykły forumowicz

Post autor: Deleted. »

chlopacy kur... ale dajecie wypracowania na ten temat,az sie niechce czytac.W szkole tyle textu nie czytam co tu,powiem tak
kazdy ma swoje zdanie na ten temat,kazdy jest inny i nikt chyba nikomu niechce narzucac swojego zdania,w koncu zyjemy w wolnym kraju,link jest zdjecia sa jak sie komus nie podoba niech nie oglada
DOK
Zwykły forumowicz
Motocykl: Suzuki Intruder VS 700

Post autor: DOK »

Eeee Franeq - ale bynajmniej widać że forum żyje
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Piotrek napisał cyt;
AD6.Nie wierze, ze ktos pod wplyem zdjec z internetu podcasz jazdy motocyklem nagle zwolni bo sobie przypomni mozg rozwleczony na asflacie.

Ja zawsze zwalniam jak przyponnę sobie drastyczne wypadki i hamuję siebie przed tzw."dziczeniem" na motocyklu.

Sorry za pomyłkę,zdarza się.
Poprawiłem już.
Ostatnio zmieniony piątek, 7 grudnia 2007, 15:03 przez Fido, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „WYPADKI.”