synchro gaznikow
- mazi
- Zwykły forumowicz
- Kontakt:
W krasnymstawie Hubert (Bełt) ma zegary i ustawia gazniki, nie wiem jak z cenami, jednak znam Huberta juz jakis czas i moge czlowieka polecic - choc sam poki co nie ustawialem gaznikow u niego. Sadze, ze warto sprobowac.
tu nr tel.: 502134681.
jakby pytal skad macie nr, powiedzcie ze od maziego.
tu nr tel.: 502134681.
jakby pytal skad macie nr, powiedzcie ze od maziego.
Pozdrawiam
[b]mazi[/b]
Junak 500ccm
Yamaha XJ600S Diversion
Yamaha XT600
[b]mazi[/b]
Junak 500ccm
Yamaha XJ600S Diversion
Yamaha XT600
Ja dzisiaj byłem u Erwina (Sabix Zamość) - wcześniej oczywiście się z nim umówiłem. Erwin dokonał:
1) Sprawdzenie luzów zaworowych
2) Sprawdzenie kąta wyprzedzenia zapłonu
3) Wymiana oleju w dyfrze
4) Synchronizacja gaźników.
Oczywiście wszystkie kontrolne sprawy były zlecone przeze mnie.
Synchro było bardzo potrzebne. Teraz moja maszynka fruwa - czuć różnicę.
A co do ceny.... nie będę pisał bo ja się nie umawiałem na cenę - a na solidną robotę ... wydaję mi się że nie zdarł skóry - a ręczę że wszystko zrobił bardzo dobrze i fachowo.
Szczerze mówiąc to polecam
A tak na marginesie .... czy opłaca Wam się jechać do Lublina na synchro gaźników - może na usłudze oszczędzicie z 10 może i 50 zł ...... a ile wydacie na paliwo.... a gwarancja .... jak coś będzie nie tak to ponownie do Lublina ?
Ja wystarczy że mam serwis samochodowy w Lublinie ..... jak postawicie piwko to Wam poopowiadam... przyjeżdżasz do Zamościa i zastanawiasz się czy jeszcze raz jechać czy kogoś opier... przez telefon.
1) Sprawdzenie luzów zaworowych
2) Sprawdzenie kąta wyprzedzenia zapłonu
3) Wymiana oleju w dyfrze
4) Synchronizacja gaźników.
Oczywiście wszystkie kontrolne sprawy były zlecone przeze mnie.
Synchro było bardzo potrzebne. Teraz moja maszynka fruwa - czuć różnicę.
A co do ceny.... nie będę pisał bo ja się nie umawiałem na cenę - a na solidną robotę ... wydaję mi się że nie zdarł skóry - a ręczę że wszystko zrobił bardzo dobrze i fachowo.
Szczerze mówiąc to polecam
A tak na marginesie .... czy opłaca Wam się jechać do Lublina na synchro gaźników - może na usłudze oszczędzicie z 10 może i 50 zł ...... a ile wydacie na paliwo.... a gwarancja .... jak coś będzie nie tak to ponownie do Lublina ?
Ja wystarczy że mam serwis samochodowy w Lublinie ..... jak postawicie piwko to Wam poopowiadam... przyjeżdżasz do Zamościa i zastanawiasz się czy jeszcze raz jechać czy kogoś opier... przez telefon.
-
Jaro
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: YAMAHA FAZER
- Kontakt:
Soft nie wiesz czy w sabix'ie mają wakuometry elektroniczne które są potrzebne do synchronizacji gaźników dzięki czemu zostanie nam wyświetlona krzywa podciśnienia w funkcji prędkości obrotowej, z której można ocenić sprawność silnika, szczelność zaworów itp. ?
Jeśli mężczyzna robi coś bardzo głupiego, to zawsze z motywów najszlachetniejszych.
-
Deletet
-
wally
Dla mnie ważne jest czy ktoś zrobi tak jak trzeba czy na odp...dol.
A jeżeli jest 2 typów jeżdżących razem na spoty to zawsze się dogadają.
Wiesz co mi się podoba - robiłem u niego moto 2 raz - 1 raz miałem banalną sprawę - wymianę świeczek - duperela - ale zrobiona szybko z uśmiechem i dobrymi narzędziami.
I szczerze mówiąc jeżdże na motocyklach od 87 roku więc tych świec się nawymieniałem - Erwin wymienił je w 10 minut - ja potem montowałem irydy i ze zwiedzeniem wszystkich sklepów sprzedających "łamane" klucze zajęło mi to ok. 6 godzin. (powód - nigdzie nie mogłem dostać łamanego klucza do świec - o odpowiedniej długości".
Tak że jest o.k. - nawet dzisiaj o 19.00 - tej byłem u niego po poradę - przewertowaliśmy z nim i jego tatą katalogi olejów i mnie o tej godzinie nie wygonił.
A spróbujcie się czegoś dowiedzieć np. przez telefon w serwisie w Lublinie.
W desperacji próbowałem kilka razy i co .... na drzewo.
Ale - to wszystko brzmi jak reklama - a tak naprawdę daję słowo że to nie moja rodzinka i udziałów też nie mam w firmie.
Obiecuję jednakoż jedno: jeżeli coś będzie nie tak to daję słowo też Wam napiszę.
Proszę też innych podzielcie się uwagami o innych serwisach - także tych gumiarskich czy lakierniczych.
Pozdrawiam Piotr
A jeżeli jest 2 typów jeżdżących razem na spoty to zawsze się dogadają.
Wiesz co mi się podoba - robiłem u niego moto 2 raz - 1 raz miałem banalną sprawę - wymianę świeczek - duperela - ale zrobiona szybko z uśmiechem i dobrymi narzędziami.
I szczerze mówiąc jeżdże na motocyklach od 87 roku więc tych świec się nawymieniałem - Erwin wymienił je w 10 minut - ja potem montowałem irydy i ze zwiedzeniem wszystkich sklepów sprzedających "łamane" klucze zajęło mi to ok. 6 godzin. (powód - nigdzie nie mogłem dostać łamanego klucza do świec - o odpowiedniej długości".
Tak że jest o.k. - nawet dzisiaj o 19.00 - tej byłem u niego po poradę - przewertowaliśmy z nim i jego tatą katalogi olejów i mnie o tej godzinie nie wygonił.
A spróbujcie się czegoś dowiedzieć np. przez telefon w serwisie w Lublinie.
W desperacji próbowałem kilka razy i co .... na drzewo.
Ale - to wszystko brzmi jak reklama - a tak naprawdę daję słowo że to nie moja rodzinka i udziałów też nie mam w firmie.
Obiecuję jednakoż jedno: jeżeli coś będzie nie tak to daję słowo też Wam napiszę.
Proszę też innych podzielcie się uwagami o innych serwisach - także tych gumiarskich czy lakierniczych.
Pozdrawiam Piotr
-
sq8bwh
-
wilma
Siemka.Jak kupie sobie wokuometry to sam se będe ustawiał bo niebyłbym sobą chyba gdybym wszystkiego sam nie zrobił jak to było do tej pory z wcześniejszymi motorami.Zresztą dziwie się wam bo za kilka wizyt w warsztacie można kupić zegary i robić to sobie w garażu .Można się w kilku zrzucić i se kupić problem z głowy.Więcej niema co ustawiać bo to elektronika ,moduły jak coś padnie to do wymiany.Czujnik położenia wału i wszystko.Chyba że jest wtrysk to nic się nie reguluje ,odpowiedni program komputerowy i odjazd.Ja bym na waszym miejscu kupił sobie w kilku wokuometry i będziecie mieć,bo to się ustawia z pare razy w sezonie ,a jak ktoś dużo jeżdzi?