Czesław Miłosz jest wielki
-
wally
Według "Wprost" prof. Jerzy Robert Nowak, określony przez tygodnik mianem "ideologa medialnego koncernu o. Tadeusza Rydzyka", miał związki ze służbami specjalnym PRL. Na stronach internetowych tygodnika podano, że z akt IPN wynika, iż w aktach SB figuruje on jako kontakt operacyjny "Tadeusz".
http://www.wirtualnemedia.pl/article/23 ... tem_SB.htm
to ja raczej tez do kina z Bondim
http://www.wirtualnemedia.pl/article/23 ... tem_SB.htm
to ja raczej tez do kina z Bondim
-
Fausto
W takim razie sprawa jasna. Jeśli IPN ma tego pana na swojej liście to ja również skreślam go z listy osób godnych zaufania. Skreśliłem Wielgusa i Życińskiego, muszę skreślić i Nowaka. W tej materii wyjątków nie uznaję.
Widzisz wally jak przyjemnie jest samodzielnie dociekać prawdziwej prawdy a nie opierać się na prawdzie, którą dostajesz na talerzu? Bo czasem ta prawda podana na talerzu może się czkawką odbić..
Widzisz wally jak przyjemnie jest samodzielnie dociekać prawdziwej prawdy a nie opierać się na prawdzie, którą dostajesz na talerzu? Bo czasem ta prawda podana na talerzu może się czkawką odbić..
-
Fausto
A masz taką parasolkę do latania? To w jakimś sklepie się kupuje? Co bardziej nowoczesna teściowa mogłaby sobie taka sprawić żeby kij od miotły jej nie ugniatał..gumiś pisze:lubie sobie czasami tak polatać i żyje sobie chwilą![]()
http://www.youtube.com/watch?v=8VcsbOVQ3IU
-
wally
-
Bondi
Mam prawo pisac bład będąc w emocjach gdy czytam taki syf który lejesz na naszego Papierza (papieża), i tak dla twojej wiadomości to lepiej ty odejdz od telewizji, ja wole sobie książkę poczytac przed snem bo tylko wtedy mam czas na to, a nie bezczynnie siedziec przed telewizją,i nie wyjezdzaj mi tu z zomowcami i ich butami chyba, że sam wiesz jakie one są bo je nosiłeś, to wtedy możesz, a od papieża Benedykta sie też odczep jego sprawa czy ma jezdzić czy nie na pielgrzymki, Jan Paweł II miał charyzmat do prowadzenia pielgrzymek a Benedykt ma inne, które z powodzenie wykorzystuje. A nie pamiętasz jak JPII był opluwany w mediach, w filmach nawet był, ośmieszany?? Teraz to ucichło, ale tacy jak Ty kontynują to dzieło, tu podlizując sie jednym by zniszczyc innych, niszczysz autorytety, czego wynikiem jest to że 80% ludzi w Polsce nie ma wlasnie zadnego autorytetu. Smiej się smiej, mam nadzieję że ktoś kiedyś, stanie nad tobą i powie co robiłeś w życiu i bedzie zbita, na jakimś forum.Fausto pisze:Ty za to gościu rozumiesz wszystko to zapewne mi wytłumaczysz dlaczego obecny papież (synu, słowo papież pisze się, przez "ż") jest tak opluwany przez media (w znacznej części niemieckie), dlaczego praktycznie przestał pielgrzymować i dlaczego ma tylu wrogów w samej hierarchii Watykanu?Bondi pisze:No i co cholera, a nie pisalem wczesniej ze i Papierza sie wkrótce tacy jak on czepią?? Weź ty Fausto gościu idź sobie biblie lepiej poczytaj, bo nie rozumiesz sensu naszej wiary, w której nie jesteś wielki bo komuś dokopiesz,a właśnie wtedy gdy kogoś miłujesz, ty nic nie rozumiesz, a ja tego nie pisze bo mam nie wiadomo jaka wiare bo wiem jaka u mnie jest i ile chorob jej dolega, ale żebyś przystopowal i sie zastanowił nad sobą, bo będzie czas że na tobie nikt suchej nitki nie zostawi bez miłosierdzia...
Nie sądzę żebyś mi to wytłumaczył bo jesteś tępy jak bucior zomowca i jedyne co potrafisz to łykać to co ci podaje telewizja.
-
Fausto
wally, a Ty w ogóle przeczytałeś ten artykuł we "Wprost" do końca? Bo dla mnie jest oczywiste, że nie przeczytałeś. Przeczytałeś tylko wstęp napisany grubym drukiem i to do tego nieuważnie.wally pisze:z tymze dokumentow sbecji na Nowaka nik na zywo na oczy jeszcze nie widzial ... i o taka manipulacje wlasnie mi chodziloCzy winny nie wiadomo, ale juz osadzony
-
wally
-
Fausto
Rzecz w tym, że niczego mi nie udowodniłeś, przeciwnie postawiłeś tezę, że facet był współpracownikiem bezpieki i sam pod sobą dołek wykopałeś bo w świetle dokumentów IPN na, które powołuje się "Wprost" jak najbardziej wygląda, że facet był TW.wally pisze:Oczywiscie ze przeczytalem. Z premedytacja wycialem z kontekstu naglowek i wstawilem wam linka. Na spodziewana reakcje nie musialem dlugo zekac
Udowodnilem Ci w ten sposob ze zjechac mozna kazdego i zawsze z pomoca zmanipulowanych mediow. Dlatego podchodze z rezerwa do niesprawdzonych zrodel
Po pierwsze piszesz, że nikt nie widział na oczy dokumentów sbecji na Nowaka. A to?:"Na stronach internetowych tygodnika podano, że z akt IPN wynika, iż w aktach SB figuruje on jako kontakt operacyjny "Tadeusz". Chyba nie sądzisz, że ktokolwiek z "Wprost" powołałby się na dokumenty IPN nie oglądając ich na oczy? Za chwilę miałby proces sądowy w, którym natychmiast udowodniono by mu, że wyssał z palca oszczerstwo. I to proces wytoczony zarówno przez IPN jak i przez samego Nowaka. A nie piszesz jakoś, że Nowak pozwał przed sąd "Wprost" za oszczerstwo..
A to?:""Wprost" podaje, że na mikrofilmach o numerze IPN BU 001043/1742 Jerzy Robert Nowak figuruje jako kontakt operacyjny Tadeusz. Mają tam być m.in. fotokopie ankiety personalnej Tadeusza, a także informacje SB na jego temat oraz notatki ze spotkań, na których Nowak przekazywał SB informacje."
A to?:"Według tych dokumentów 2 lutego 1970 r. kpt. J. Dybicki, inspektor Wydziału II Departamentu III MSW, miał się zwrócić do przełożonych o zgodę na rozmowę operacyjną z Nowakiem. 5 dni później miał wezwać pracującego wtedy w związanym z MSZ Polskim Instytucie Spraw Międzynarodowych Nowaka do MSW. "Wprost" podaje, że według Dybickiego, Nowak nie był zaskoczony wezwaniem i chętnie rozmawiał o swej pracy, a kontakty z Hassem i działalność w jego grupie nazwał błędem. Po tej rozmowie Nowak miał zostać zarejestrowany jako kontakt operacyjny Tadeusz."
Można by wkleić jeszcze kilka cytatów ale szkoda mi czasu i miejsca na forum.
Ale najsmaczniejszy kasek jest tutaj:"Nowak w rozmowie z "Wprost" informacje o nim nazywa bzdurą. "Nigdzie nie ma moich podpisów. Zajmuję się niewygodnymi tematami i dlatego takie rzeczy się wyciąga"
Nie ma podpisów więc nie był agentem. Tylko, że wg mnie dość trudno jest złożyć podpis pod ustną rozmową (czytaj donosem) z prowadzącym sbkiem
Reasumując: "Wprost" jako źródło informacji problemu o, którym rozmawiamy ma dla mnie wartość zerową ale w tym przypadku źródłem nie jest "Wprost" tylko dokumenty IPN, których wiarygodności nikt nie jest w stanie podważyć (nie fatyguj się wally próbami udowadniania, że SB fałszowało swoje własne dokumenty i tworzyło "fałszywki na niewygodnych ludzi bo każdy kto zna ten temat będzie się z tego śmiał)
Zarzucenie człowiekowi współpracy SB jest dla mnie osobiście ciężką zniewagą czci i honoru kwalifikującą się do wytoczenia oszczercy procesu w sądzie. Teraz wally pokaż mi źródło w, którym jest napisane, że Nowak wytoczył komukolwiek proces o oszczerstwo (IPN, Wprost lub być może jeszcze komuś) i wygrał ten proces a odszczekam wszystko to co napisałem i przyznam na forum, że to Ty miałeś rację a nie ja.