i znowu virovka
-
Boniek
i znowu virovka
piszac ten post mam nadzieje, ze jest ktos kto moze mi pomoc.
mam virovke 750, r.83 i nie chodzi tu o rozrusznik, a mianowicie o to, ze jak daje jej w tylek nie moze wejsc na wysokie obroty, a kiedy juz zlapie te 5-6 tys. zaczyna sie dusic, spadaja obroty i gasnie, aha i jeszcze jedno, kiedy tak sie dusi strzela z tlumikow i strasznie kopci. Nie wiem o co chodzi bo niedawno wymienialem olej i swiece, a nie chcialbym rozbierac silnika bo w sumie zapowiada sie jeszcze pare slonecznych dni i chcialbym je jakos wykorzystac
mam virovke 750, r.83 i nie chodzi tu o rozrusznik, a mianowicie o to, ze jak daje jej w tylek nie moze wejsc na wysokie obroty, a kiedy juz zlapie te 5-6 tys. zaczyna sie dusic, spadaja obroty i gasnie, aha i jeszcze jedno, kiedy tak sie dusi strzela z tlumikow i strasznie kopci. Nie wiem o co chodzi bo niedawno wymienialem olej i swiece, a nie chcialbym rozbierac silnika bo w sumie zapowiada sie jeszcze pare slonecznych dni i chcialbym je jakos wykorzystac
-
wally
u mnie takie objawy powodowala awaria modolu zaplonowego dosc czesta w tych motocyklach, spowodowana przez jego umieszczenie nad tylnym cylindrem. Nparawa kosztowala mnie 250 zl ale mozna ww wlasnym zakresie wymienic elektronike za 12 zl i przy odrobinie szczescia powinno zadzialac. Co do awarii gaznikow nie wypowiadam sie bo slabo sie na tym znam, jedyne co moge Ci doradzic to zalozenie "zimniejszej"swieczki na przedni garek. A i pytanko, czy po zalozeniu nowych swiec wygrzales je ?
-
Boniek
-
wally
-
Boniek
-
Boniek
-
wally