i o co chodzi ???

Serwis, naprawa, tunning, customizing.
Agusia
Zwykły forumowicz
Motocykl: HONDA MAGNA VF750C
Kontakt:

i o co chodzi ???

Post autor: Agusia »

Może ktos mi coś doradzi bo ja już nie wiem ... Oczywiście problem z Magna bo nie chce odpalić, rozrusznik kręci jak głupi iskra jest wylałam paliwo które było w zbiorniku i wlałam nowe, ale nie chce nawet prychnąc, i co co jej chodzi ? :roll:
www.magna-tapicerstwo.prv.pl
Zgrywus
Zwykły forumowicz
Motocykl: GL 1200, M-72 ruska rzeźba w niemieckim betonie

:)

Post autor: Zgrywus »

hummm kranik pozycja na PRI - zalewanie gaźników i po chwili ma gadać a jesli nie ... skutecznie jest dać jej zastrzyk z paliwka bezpośrednio do cylindra ja wlewam około 20 ml na kazdy garek i na wiosne odpaliła bez wiekszych problemow /miałem podobnie jak zdejmowany zbiornik i zalewanie całego ukladu paliwowego/, wg mnie zanim załapie pompa paliwowa napełni gaźniki i etc troszke to trwa, ja w swoim intrudzie nie mam PRI tzw zalewania gaźników dlatego stosuje tzw zastrzyk z paliwka bezposrednio w cylindry

3mam kciuki Aga mam nadzije ze iuda Ci sie odpalic moto ..
Agusia
Zwykły forumowicz
Kontakt:

ok, to ide robić ten 'zastrzyk' mam nadzieję że się uda...
Soft
Zwykły forumowicz

Post autor: Soft »

i jak - są jakieś szanse ? może dysze zasyfione i paliwo nie przepływa ....
Ale najlepiej odkręcić świece i zobaczyć czy w cylindrach jest choś trochę paliwa przytykając czystą suchą szmatkę lub ręcznik papierowy do wejścia świecy i delikatnie zakręcić lub kopnąc jak jest kopniak.

Ile masz garków, ile gażników ?

Bo jeżeli masz wiecej niż 1 gaznik i jest sucho we wszystkich garach to może dolot do gazników ... np filtr lub sitko (czasami jest w kraniku)
to jest prosta sprawa wtedy.

Napisz jak będziesz coś wiedziała
Agusia
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Soft
Zwykły forumowicz

Post autor: Soft »

masz 4 gary i 4 gaźniki więc nie możliwe żeby w 4 gażnikach coś się zapchało na raz - problem powinien być przed gaźnikami - zostaje Ci do sprawdzenia - od góry: kranik, przewody, filtr paliwa, pompa - jeżeli jest - a na 90% jest .... no i tyle.

Najgorsze co może być to siadła pompa.... ale sprawdż czy paliwo "docieka" (dochodzi) do pompy ....
Agusia
Zwykły forumowicz
Kontakt:

chyba będzie dobrze, sprawdziłam układ paliwa i powietrza, ale tam niby było ok, a włozyłam stare swiece i się w końcu odezwała, dziwne bo na nowych była iskra, nic nie rozumiemale to nic, więc włoze stare i mam nadzieje że za jakąś godzinkę przejade sie do zamoscia :)
Wielki Brat
Zwykły forumowicz
Motocykl: FJR 1300

Post autor: Wielki Brat »

Ze świecami czasem tak bywa, i to najczęściej z nowymi, że na "świeżym powietrzu" dają iskrę, a w cylindrze, pod ciśnieniem nie. Wiem co piszę bo sam to przećwiczyłem. :?
zappek

Post autor: zappek »

miałem kiedyś taki problem w WSK175...swieca funkiel nówka ładnie pięknie daje iskrę...a motór nie gada.
po oględzinach wszystkiego wymieniłem świeczkę na fumfel starą...zagadała..ale czemu na nowej nie chciała. tego to nawet górale nie wiedzieli
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”