Oświetlenie.
Oświetlenie.
Czy do motocykla da wstawić się oświetlenie Xenonowe ?
Czyli może zestaw samochodowy - podzielić na 2 motorki ?
Co dają żarówki LED - są już tanie - ale czy warto je stosować w motocyklach ?
Czyli może zestaw samochodowy - podzielić na 2 motorki ?
Co dają żarówki LED - są już tanie - ale czy warto je stosować w motocyklach ?
-
Jaro
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: YAMAHA FAZER
- Kontakt:
Firma zajmująca się montażem i sprzedażą xenon'ów także do motocykli
http://www.ksenony.koszalin.pl/
http://www.ksenony.koszalin.pl/
Jeśli mężczyzna robi coś bardzo głupiego, to zawsze z motywów najszlachetniejszych.
No tak - ja w jednym samochodzie mam bi-ksenony, w innym normalne H4 więc różnicę doskonale znam. Jeżeli ktoś pojeździ na biksenonach to w samochodzie ze zwykłymi czuje się jak niedowidzący.
Ale jak to zamontować w moto. W samochodzie mam jakieś przetwornice na ileś tysięcy wolt - to wszystko połączone jest w dziwny sposób z tylnym zawieszeniem - na dodatek przepisy wymagają że ma to być zmywane podczas jazdy ..... cała maszyneria.
Ale jak to zamontować w moto. W samochodzie mam jakieś przetwornice na ileś tysięcy wolt - to wszystko połączone jest w dziwny sposób z tylnym zawieszeniem - na dodatek przepisy wymagają że ma to być zmywane podczas jazdy ..... cała maszyneria.
A wracając do LED - to co mi przyjdzie po mniejszym zużyciu energii.....
(jako zatwardziały motocyklista jestem za ociepleniem planety...
)
Jedyne co przychodzi mi do głowy to mniejsze obciążenie alternatora i tym samym ciut większa moc.
Ale czy ktoś to może policzyć.... Czy mamy tu "enginiera" od przeliczenia poboru żarówek klasycznych i LED na moc pobieraną z silnika - czyli stratę lub zayk KM ?
(jako zatwardziały motocyklista jestem za ociepleniem planety...
Jedyne co przychodzi mi do głowy to mniejsze obciążenie alternatora i tym samym ciut większa moc.
Ale czy ktoś to może policzyć.... Czy mamy tu "enginiera" od przeliczenia poboru żarówek klasycznych i LED na moc pobieraną z silnika - czyli stratę lub zayk KM ?
-
Jaro
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: YAMAHA FAZER
- Kontakt:
Powiem wprost pierwsza prawdziwa kontrola i do dowód papa, no chyba, że będziemy wmawiać kontrolującemu, że mamy zamontowany spryskiwacz reflektora (ewentualnie jego atrapę ), który jest obowiązkiem przy Xenonach ... że o samopoziomowaniu nie wspomnę. Na dzień dzisiejszy po naszym wejściu do Uni, system samopoziomowania i wysoko-ciśnieniowego spryskiwacza jest obowiązkowy przy xenonach.
Jeśli mężczyzna robi coś bardzo głupiego, to zawsze z motywów najszlachetniejszych.