olej do amortyzatorów

Serwis, naprawa, tunning, customizing.
wilk

olej do amortyzatorów

Post autor: wilk »

witam robię porządek z amortyzatorami - pytanie jaki olej do zalania i gdzie go kupić (ew. z usługą)?
Piter
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha TDM 850
Kontakt:

Post autor: Piter »

Jaki olej to nie mam pojęcia ale w zamościu na ul. Piłsudskiego jest sklep z takimi rzeczami popytaj tam albo ewentualnie pofatyguj się do Tomaszowa i kup coś u Tośka na ul Rolniczej on na pewno dobrze Ci doradzi bo ostatnio sam zmieniał olej
Agusia
Zwykły forumowicz
Motocykl: HONDA MAGNA VF750C
Kontakt:

Post autor: Agusia »

olej kupisz w Sabixie i w Smyku na dole ma facet skutery i takie tam rzeczy, oleje również ma, a wymienić to i ja ci moge
:)
www.magna-tapicerstwo.prv.pl
sq8bwh

Post autor: sq8bwh »

Do WSK'i to lałem Boxol ale to pewnie trzeba by było jakiś lepszy? Przyłączam się do pytania bo po wymianie uszczelniaczy też coś muszę wlać.
wilk

dzięki
AAgusia nie chcę żeby piękne rączki pobrudziły się przy moim złomiku... Myślę że z wymianą sobie jakoś poradzę
Jeszcze raz dzięki
Agusia
Zwykły forumowicz
Kontakt:

hehe, moje rączki ciagle brudza się przy moim złomiku, w sumie norma, :)
moniek

jaki olej do amortyzatorów

Post autor: moniek »

Według mojej wiedzy oleje MOTUL są wiodącymi olejami do motocykli, i jeżeli firma produkuje oleje tylko do motocykli to ich produkty są najwyższej jakości , więc proponuje byś zalał MOTUL do AMORTYZATORÓW 5Wlub 10W ,jest jeszcze 15W i 20W i w zależności od stopnia zużycia twoich amortyzatorów należy zastosować odpowiedniej gęstości olej jeżeli nie masz zużytych amortyzatorów zastosuj olej 5W lub 10W jeżeli sąbardziej zużyte fo za stosuj 15W lub 20 W , gęściejszy olej nie jest dostępny

Oleje tej firmy kupisz w Zamościu ul Piłsudskiego 17
wilk

dziękuję za wyczerpujące odpowidzi, olej już jest. Cz wiecie jaka jest zasada zalewania? "do pełna?" czy może inaczej?
Agusia
Zwykły forumowicz
Kontakt:

każdy motocykl ma okreslona "dawkę" oleju, musisz wyczytać w jakichś mądrych opisach ile twój sprzecik olejku wymaga :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”