Klejenie plastików
-
Bondi
Klejenie plastików
Hej chlopaki wiecie gdzie w zamosciu badz tomaszowie dobrze i tanio kleja plastiki pozbieralem wszystkie czesci i zalezy mi na tylnim plasticzku z przodu to moze po tym szlifie byc street. a nowy to chyba bedzie za ciezko dostac.
- sebus00
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Honda VTR 1000 FireStorm
Bondi a ja bym Tobie polecił samemu to zrobic, w sposób następujący:
... kupujesz zestaw naprawczy: żywicę, włókno szklane i utwardzacz = ok 20zł
... rozrabiasz, docinasz, smarujesz, jak zaschnie mozesz po tym skakać. NIe wiem czy widziałeś moje dziury w owiewce tym zaklejone wielkości pięści. Bedzie to wszystko bardziej wytrzymale niż spawane, ale wybór należy do ciebie,
... kupujesz zestaw naprawczy: żywicę, włókno szklane i utwardzacz = ok 20zł
... rozrabiasz, docinasz, smarujesz, jak zaschnie mozesz po tym skakać. NIe wiem czy widziałeś moje dziury w owiewce tym zaklejone wielkości pięści. Bedzie to wszystko bardziej wytrzymale niż spawane, ale wybór należy do ciebie,
-
Bondi
ok sebek zobaczymy tylko niewiem czy moje umiejetnosci wystarcza by to zdzialac ale moj brejdak chyba cos takiego robil przy zderzakach w samochodzie wiec moze pomoze masz racje ze spawanie nie jest takie trwale przednia owiewke mialem spawana z prawej strony a po szliwie ktory byl z lewej puscilo jeszcze raz dzieks
wie ktos jeszcze gdzie dostane jakis taniutki amorek skretu?
wie ktos jeszcze gdzie dostane jakis taniutki amorek skretu?
- sebus00
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Honda VTR 1000 FireStorm
Bondi , dasz radę sam rozrabiasz, smarujesz i dopasowujesz, reszta paierkiem sciernym, co prawda włókno szklane jest twarde po zaschnieciu ale
ladnie się obrabia, pozniej lakierek i nic nie widac
...odnosnie amorka skretu niestety nie jest to tani wydatek, ale nie bede sie wypowiadal bo sam nie wiem i nie mam doswiadczenia w tym temacie, podobna sa przystosowywane do roznych modelow, ale w koncu zasada dzialania taka sama, wiec pozostaje dobrac jakis i dorobic mocowanie.
...Mogłbym ci Bondi pomóc w klejeniu, ale nie obiecuje kiedy, bo poki co nie ma mnie w Tomaszowie, a plany sie tak zmieniaja jak w kalejdoskopie, lecz nie wykluczone ze ok poniedzialku bede wracal
ladnie się obrabia, pozniej lakierek i nic nie widac
...odnosnie amorka skretu niestety nie jest to tani wydatek, ale nie bede sie wypowiadal bo sam nie wiem i nie mam doswiadczenia w tym temacie, podobna sa przystosowywane do roznych modelow, ale w koncu zasada dzialania taka sama, wiec pozostaje dobrac jakis i dorobic mocowanie.
...Mogłbym ci Bondi pomóc w klejeniu, ale nie obiecuje kiedy, bo poki co nie ma mnie w Tomaszowie, a plany sie tak zmieniaja jak w kalejdoskopie, lecz nie wykluczone ze ok poniedzialku bede wracal
-
Bondi
-
MC
heh ja swoje dwie boczne owiewki mialem rozwalone i bylo tyle skaldania co przy niezlych puzlach ale pokleilem u kumpla w warszytacie za przyslowiowe piwo teraz tylko to poszpachlowac i w podklad ale jzu nie bede ich zakladal gdyz na streeta zrobilem swojego a za te owiewki w podkladzie zawsze 4 stowki bedzie akurat na regulacje 
-
Bondi
ech poszedlem na wygode i oddalem wszystko w zmc na lwowskiej wyobrazcie sie z ze
chlopak zrobil to na drugi dzionek i jak dla mnie to super bo tam gdzie czegos brakowalo
to nadlal tam wiecej plastiku i jest naprawde super choc chyba nie bylo tak tanio bo wzial 150zl
ale jak mowie na drugi dzionek juz bylo
teraz to przydaloby sie pomalowac i miodzio
chlopak zrobil to na drugi dzionek i jak dla mnie to super bo tam gdzie czegos brakowalo
to nadlal tam wiecej plastiku i jest naprawde super choc chyba nie bylo tak tanio bo wzial 150zl
ale jak mowie na drugi dzionek juz bylo
teraz to przydaloby sie pomalowac i miodzio
-
pawel189