Przymiarka do Afriki Twin

DOK
Zwykły forumowicz
Motocykl: Suzuki Intruder VS 700

Przymiarka do Afriki Twin

Post autor: DOK »

No to odświeżę temat enduro.

Z wielu pozytywów zlotu w Biłgoraju wynalazłem jeszcze jeden dodatkowy pozytyw można się przymierzyć do motocykla który ci sie podoba. Jak wiecie chorowałem na Africe Twin - po jakimś tam festynie stwierdziłem że niestety sił zbrakło na zamiary.
No ale sobie nie odpuściłem jak zobaczyłem moje wymarzone moto.

Była na zlocie Africa
trochę na mój gust troszke nie tego ale co tam (wyekploatowane) Obrazek
Obrazek

Ale jak to niektórzy mówią na błotnikach sie nie jeździ

I tu potwierdzenie porażki - ja się nie nadaję na takie moto

Hm ale cdn. I jaja podjeżdża gościu Translapem - siadam na niego jakby nigdy nic podnoszę i zdziwko - przecież Africka jest robiona na ramie z Translapa - i juz zgłupiałem - może to chodzi o regulowane tylne zawieszenie - Ksenon mówił że ma w swojej Tenerze takie
Awatar użytkownika
dario
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda

Post autor: dario »

Ja miałem okazję się przymierzyć do Afryki tydzień temu.
Z niestandardowych rzeczy miała obnizone i to dość sporo siodełko kierowcy.
Powiem tak.
Dla mnie ten akurat egzemplarz był za niski, siedziało mi się jak na skuterku i miałem podkurczone nóżki, co akurat dla innych może nie być wadą.(ja mam 193 cm i długie kulasy). Druga sprawa to to co się znajduje z przodu, czyli zajebisty obudowany zbiornik, tzn. na asfalty i szutry bez błota O.K , ale na teren to chyba trochę przesada. Trzecia sprawa dotyczy niezawodności, w tym egzemplarzu akurat padła dwójka w szkrzyni rok 99'. Trochę dziwne, może przypadek losowy.
Także jak dla mnie narazie Africa odpada.
Jeździłem na TTR 600 i to jest to czego potrzebuję teraz. Lekie jak mój sprzęcik, w teren O.K. , mocy spokojnie wystarczy do jazdy w terenie i poza nim. Pozatym siadłem i jakoś mi tak podpasowała.
Jedyny minus to kopniak, ta cholera podobno jak ciepła i po wywrotce to słabo gada.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Enduro,cross”