Ma ktos taka pi...?

Serwis, naprawa, tunning, customizing.
Bondi

Ma ktos taka pi...?

Post autor: Bondi »

W tamtym tygodniu przy zakrecaniu pokrywy sprzegla ktore sprawdzalem przy okazji wymiany uszczelek bo z miski mi kapalo mocno, nieszczesnie zalozylem tą pokrywe tak ze dzwigienka w niej nie zaszla za bolczyk ktory jest w srodku tarcz sprzeglowych (i gdy uzyjemy owej dzwigienki to odciaga ten bolczyk ktory nastepnie tarcze sprzeglowe) i nie swiadomy tego faktu przekrecilem pare razy srubkami co spowodowalo zlamanie konca tego bolca. Ma ktos taki bolec?
Dodam ze na allegro albo ktos nie odpowiada na tel albo nie chce sprzedac tego tylko wciska mi to z tarczami sprzeglowymi.
jacek_akinom
Zwykły forumowicz

Post autor: jacek_akinom »

podaj wymiary tego bolca może będę mógł Tobie pomóc w tej naprawie

Jacek
Bondi

Ok Jacek, zrobilem zdjecia i podalem na nich wymiary, tylko tam gdzie jest napisane "chyba" to nie bylem pewien bo juz probowalismy z bratem spawac ten bolec ale on nie wytrzymuje (stad to zgiecie) i byl troche od strony spawu szlifowany.

Obrazek

Obrazek
jacek_akinom
Zwykły forumowicz

Widzisz sam , że te twoje próby nic dobrego nie przyniosły a wręcz przeciwnie pogorszyły sytuację , ale podjedz na ul. Krasnobrodzką w Zamościu tam jest zakład tokarsko - frezerski i on powinien to dorobić ja będzie można dokładnie pomierzyc tą część i musisz go poprosić zeby to dorobił i poddał obróbce cieplnej,i widzę tylko taką mozliwość

Jacek
Bondi

ok Jacek tylko mam nadzieje ze duzo nie wezma za to bo mialem juz kupowac za 150 zl caly kosz sprzeglowy z tarczami.
jacek_akinom
Zwykły forumowicz

Najlepiej podjedz i zapytaj czy to zrobi i za ile

a potem zadecyduj czy cały kosz czy dorabiasz tą część

Jacek
Bondi

Ok ale wlasnie co napisal mi chlopak z forum kawasaki ze ma taki cwancyk
tylko z gpz 500, inny mi napisal ze mial tez tak sprawe i z 500-tki zalozyl i wie ze pasuja tez z np innych GPZ-tów, wiec jestem teraz na etapie ustalania ceny i sposobu wysylki.
Ale serdecznie dziekuje ze chec pomocy i zycze powodzenia na szlaku. :)

Super paczuszka wlasnie poszla do mnie i czekam z niecierpliwoscia, kosztowac ma mnie to 20zl za czesc plus koszt przesylki.
A nazywa sie to fachowo popychacz sprzegla.
Speedarek
Zwykły forumowicz

Post autor: Speedarek »

Bondi ta pi... to do twojej Kawy ???
Nie ważne co masz pod dupą , ważne co masz nad nią .......
Bondi

Nom ale mam juz gpz500 jest troszke inna ale sprzegielko lekko nacisne i juz lapie jak trzeba nie tak jak wczesniej bylo ze to polowy i moze to uczucie od tego ze dawno jezdzilem ale jakos lepiej idzie olej tez zalalem nowka.

Do tego fajny kask udalo mi sie nabyc na allegro.
Na początku roku jezdzilem w takim samym tylko srebrnym pozyczonym od mojego księżulka, mowil ze dal rok temu za niego tysiaczka jak kupowal moto, ja dalem za niego 215zl.
http://allegro.pl/item217311329_super_k ... e_xxl.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”